Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι... Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Η εμπάθεια και η κακία που βγάζουν σε διάφορες ανακοινώσεις δεν έχει μέτρο.
Έλεγαν κάποτε ότι θέλουν να ενώσουν τους Δραμινούς. Όμως στην πράξη το μόνο που κάνουν είναι να στοχοποιούν, να προσβάλουν και να επικρίνουν. Λες και οι ίδιοι τους είναι αναμάρτητοι.

Έχουν και το επίσημο "όργανό" τους... Το έντυπο που θέλει να εκφράσει την πρόοδο, την οικολογία και τον σοσιαλισμό.
Τα παιδιά φυσικά παίρνουν θέση και κρίνουν τα πάντα. Όμως για τον αρχηγό τους ούτε κουβέντα. Για την δήλωσή του ότι οι προτάσεις Μίχαλου είναι το έσχατο μέτρο, καμία ανάλυση, καμία άποψη.

Μα αφού είναι απόλυτα σχεδιασμένα τα πάντα. Περιμένεις αντίδραση από δαύτους μου λέει ο φίλος μου ο Παύλος...
Τι να κάνω είμαι ρομαντικός και πιστεύω ότι θα πάρουν θέση και θα μιλήσουν, του απαντώ και ο Παύλος κουνάει το κεφάλι του.

Έχεις και τον Ανέστη Τερζή να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανέναν πνεύμα συνεργασίας με τη μείζονα αντιπολίτευση και ούτε θα συμβεί στο μέλλον.
Και πικραίνει τον Σπύρο Κοτρίδη, τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είναι και ΠΑΣΟΚ και Χαρακίδης... Και υπέρ των προτάσεων του Μίχαλου και κατά. Γι' αυτό και δεν παίρνει θέση.

Είπα προτάσεις Μίχαλου... Τι πρότεινε ο αθεόφοβος "Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 3-4 μέρες την εβδομάδα και το ΙΚΑ να σταματήσει τους ελέγχους στις επιχειρήσει τουλάχιστον για όσο διαρκεί η κρίση"
Αν εφαρμοστούν όλα αυτά κυριολεκτικά θα γίνουμε ΜΠΑΝΑΝΙΑ.
Με τρελαίνει το γεγονός πως ένα μέρος των επιχειρηματιών θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους. Δεν είναι ζητιάνοι οι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να ζήσουν με ελεημοσύνη. Αν δεν το καταλάβουν θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις.

Ευτυχώς το κατάλαβαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απερρίφθη από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση νόμου βάσει του οποίου ο χρόνος εργασίας επεκτείνεται πέραν των 48 ωρών την εβδομάδα.
Η πρόταση προέβλεπε ότι μέσα σε διάστημα 12 μηνών ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να φτάνει τις 65 έως τις 78 ώρες, όμως ο μέσος όρος θα πρέπει να παραμείνει στις 48 ώρες την εβδομάδα, στο σύνολο του έτους.

Και να η πονηρή διάταξη... Προβλεπόταν η ατομική ρήτρα αυτοεξαίρεσης βάσει της οποίας εργοδότης και εργαζόμενος θα μπορούσαν να συνάψουν ατομική σύμβαση, ώστε να παρατείνουν την εργάσιμη εβδομάδα σε 60-65 ώρες.
Αυτές είναι εργασιακές συνθήκες για Ζουλού και ευτυχώς δεν πέρασαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στον Δημοτικό Κήπο συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η Ονειρούπολη της Δράμας... Οι επισκέψεις πολλές και σημαντικές.
Στην Δράμα βρέθηκαν ο γνωστός αθλητικός συντάκτης Χρήστος Σωτηρακόπουλος και η μεγάλη πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη.
Είπαν τα καλύτερα για την Ονειρούπολη και συγχαίρουν τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία.

Αυτά διαβάζουν οι εχθροί της Ονειρούπολης και τρελαίνονται... Παίρνουν ένα κιβώτιο μπύρες, κλείνονται στο δωμάτιο και αφού σερφάρουν στο διαδίκτυο και στα νέα των απελευθερωτικών κινημάτων αρχίζουν την επανάσταση.
Κόντρα, αντιπαράθεση, μαυρίλα... Το μόνο που τους νοιάζει είναι η μιζέρια. Όμως ευτυχώς υπάρχουν και οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας. Οι ενεργοί πολίτες που αγαπούν την Δράμα και δεν είναι εμπαθείς.

Καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια αλλά τελικά το είπε ο κ. Χαρακίδης... Έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ. Θωμά Μαργαρίτη για την φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης.
Είναι θετικό να αναγνωρίζεται η μεγάλη επιτυχία της Ονειρούπολης. Αρκεί φυσικά από τον Ιανουάριο να μην ξεκινήσουν οι γκρίνιες και οι μίζερες αναλύσεις.

Και ο καλύτερος γκρινιάρης που διακρίνεται για την μεγάλη του εμπάθεια είναι ο γνωστός αργόσχολος της πόλης.
Όπου βρεθείς και όπου σταθείς τον βλέπεις με το γνώριμο στυλ του να κυκλοφορεί στην πόλη. Η μόνιμη απορία πολλών συμπολιτών μας είναι πότε εργάζεται. Και με τι ακριβώς ασχολείται...
Ποιος είναι. Η απάντηση θα δοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ