Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

Παράνομες συντάξεις σε Βούλγαρους
Βιομηχανία έκδοσης παράνομων συντάξεων σε στρατιές ηλικιωμένων από τη Βουλγαρία που έρχονται στην Ελλάδα και με ενάμιση χρόνο δουλειά λαμβάνουν σύνταξη 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κόσμο του Επενδυτή στην υπόθεση εμπλέκονται μαφιόζικα κυκλώματα που με μεγάλες αμοιβές προσκομίζουν πλαστά στοιχεία στα Ταμεία.
Οι μαϊμού συνταξιούχοι, κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας, δηλώνουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας χωράφια, οικόπεδα, καταστήματα, ακόμα και οίκους ανοχής για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη χώρα μας.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να αντιμετωπίσει αυτό το σκάνδαλο, έβγαλε εγκύκλιο που προϋποθέτει για την καταβολή παροχών στους μετανάστες τη διακρίβωση της μόνιμης διαμονής στη χώρα για τουλάχιστον 5 χρόνια αλλά και τη διασταύρωση στοιχείων από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Κράτος οπερέτα που δίνει συντάξεις σε νεκρούς και σε Βουλγάρους την στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει... Κινδυνεύουν οι συντάξεις των ασφαλισμένων και δίνουν συντάξεις στους μη δικαιούχους. Ξεχείλωσε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κράτος δεν αποκτήσαμε... Αυτά τα απίστευτα και όμως αληθινά δεν συμβαίνουν στην Μποτσουάνα ή στην Νιγηρία. Στην πατρίδα μας την Ελλάδα διαδραματίζονται.

Οι προμήθειες στα Νοσοκομεία
Στη Δικαιοσύνη προωθήθηκαν οι φάκελοι για δύο υποθέσεις προμηθειών υλικών νοσοκομείων. Οι εμπλεκόμενοι προμηθευτές είχαν κληθεί από το γενικό γραμματέα Εμπορίου.
Η πρώτη υπόθεση αφορά σε σύμβαση της 23ης Ιουνίου, με την οποία ανετέθη η προμήθεια ακτινογραφικών πλακών, μετά από διαγωνισμό. Στις 24 Αυγούστου, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/κης «Γ. Παπανικολάου» ενημέρωσε την Γενική Γραμματεία Εμπορίου ότι σε δικό του διαγωνισμό πέτυχε για τα ίδια υλικά και από τον ίδιο προμηθευτή τιμές κατά περίπου 33% χαμηλότερες.
Η διαφορά σε βάρος του Δημοσίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε σύμβαση της 28ης Ιουλίου 2010, για την προμήθεια πλαστικών συριγγών μιας χρήσης. Και εδώ προηγήθηκε διαγωνισμός.
Το Σεπτέμβριο, α Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, «Αγ. Δημήτριος» και «Γ. Παπανικολάου» και τα Νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα» Αττικής, «Ανδρέας Παπανδρέου» Πύργου και «Παναγία Η Βοήθεια» Πάτρας, ενημέρωσαν την Γενική Γραμματεία Εμπορίου ότι πέτυχαν σε δικούς τους διαγωνισμούς τιμές έως και 29% κατά μέσο όρο χαμηλότερες.

Η διαφορά σε βάρος του Δημοσίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 586.000 ευρώ... Καθημερινά βλέπουμε πρωτόγνωρες υποθέσεις σπατάλης και κακοδιαχείρισης που αφορούν τον τομέα της ΥΓΕΊΑΣ. Να πέσει άπλετο φως και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν... Σπατάλες, υπερκοστολογήσεις, πολυφαρμακία έφτασαν τα ασφαλιστικά ταμεία στον πάτο. Να μπει μια σειρά έστω και καθυστερημένα.

 


Σχόλια (1)

ΠΑΝΟς - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 06:05
ΣΠΑΤΆΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ