Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Από τις 3 έως 5 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στη Δράμα η «6η Φιλική Συνάντηση» Τοπικών Διοικήσεων όλης της Χώρας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Κατά το τριήμερο αυτό επισκέφθηκαν την πόλη μας 150 περίπου, σύνεδροι και εκδρομείς, με τις οικογένειές τους από κάθε γωνιά της Ελλάδος, οι οποίοι και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμην της πολιούχου Αγ. Βαρβάρας, αλλά και στην έναρξη της Ονειρούπολης.
Στα πλαίσια της 6ης Φιλικής Συνάντησης πραγματοποιήθηκε η «Πανελλαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας», με έργα Αστυνομικών παρουσία του διακεκριμένου ζωγράφου Θανάση Ακριβόπουλου.
Επίσης βραβεύτηκαν δυο 14χρονοι μαθητές Γυμνασίου κάτ. Δράμας για την εξαίρετη πράξη τους και το ήθος που επέδειξαν, όταν παρέδωσαν την 14-10-2010 στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και σημαντικά προσωπικά έγγραφα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας εξέδωσε το βιβλίο του κ. Ευάγγελου Καρσανίδη, πρώην Σχολικού Συμβούλου, με τίτλο «Η εκπαίδευση στις επαρχίες Δράμας & Ζίχνης κατά την Τουρκοκρατία 1840 -1913».
Πρόκειται για μία συστηματική απόπειρα διερεύνησης της εκπαίδευσης στις επαρχίες Δράμας και Ζιχνών κατά την Τουρκοκρατία(1840-1913), η οποία επιχειρεί να δώσει μια κατατοπιστική εικόνα της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Ελλήνων κατά τα τελευταία 73 χρόνια πριν από την απελευθέρωση από την οθωμανική κυριαρχία. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον κ. Νίκο Τερζή, Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Αντιλαμβανόμενος την αποστασιοποίηση του κοινού από το πολιτικό σύστημα που υπαγορεύει την ανάγκη κινητοποίησης των πολιτών στα κινήματα. ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης επιχειρεί να ρίξει τη "σπίθα" που , όπως σημείωσε θα προκαλέσει στο τέλος τη φλόγα και την ανατροπή.
Ο κ. Θεοδωράκης, στην ομιλία του, κάλεσε τους Έλληνες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».
Στην ομιλία του, που διήρκεσε 2,5 ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των ατόμων με αναπηρία το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, το ΕΕΕΕΚ Δράμας και το ΤΕΕ Νικοτσάρας Δράμας, πραγματοποίησε τουρνουά καλαθοσφαίρισης ατόμων με νοητική υστέρηση στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Δράμας την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και από τις 10 το πρωί έως και τις 12.30 το μεσημέρι.
Την πρώτη θέση κατέλαβε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη δεύτερη θέση ήρθε το ΘΧΠ και στην Τρίτη θέση το ΕΕΕΕΚ Δράμας. Απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Στις ανάπαυλες των αγώνων μαθητές του ΕΕΕΕΚ Δράμας χόρεψαν και παρουσίασαν σκετσάκια.

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στη Ξάνθη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ξάνθης, Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, καθώς και αριστούχους των Νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Λέσβου που φοιτούν σε διάφορα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ' όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Δράμας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, για την Ελένη Θεμελιώτου,
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τον νομό Δράμας έλαβαν οι εξής:
-Αλεξίου Αριστείδης από το Γενικό Λύκειο Καλαμπακίου
-Βιδάκης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Δοξάτου
-Θεμελιώτου Ελένη από το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας
-Λουκάς Άγγελος από το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας
-Παντελίδης Παντελεήμων από το 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας
-Σαραφίδου Γεωργία από το 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας
-Στοϊμένου Ελευθερία από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Δράμας
-Χοροζόπουλος Γεώργιος από το Γενικό Λύκειο Κάτω Νευροκοπίου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ