Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Τι τσουνάμι ήταν αυτό...
Η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα που αποφάσισε η κυβέρνηση σε μία νύχτα είναι κοινωνικά άδικη και καταστροφική και οδηγεί την Ελλάδα κυριολεκτικά στον τρίτο κόσμο.
Από τον Τρίτο κόσμο προς τον Σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου, στην Ζούγκλα που πλέον θα ζήσουμε στην χώρα μας.

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στον ιδιωτικό τομέα;
Αποφάσισαν την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, αφού πλέον οι επιχειρηματίες θα μπορούν να διαπραγματεύονται ξεχωριστά με κάθε εργαζόμενο το ύψος της αμοιβής που θα τους δώσουν.
Την ίδια ώρα απελευθερώνονται οι απολύσεις, μειώνονται στο ελάχιστο οι αποζημιώσεις απόλυσης και κατοχυρώνεται η ανασφάλιστη εργασία.

Και όλα αυτά για τον Ιδιωτικό τομέα που δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα του Κράτους που έφεραν την χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο.

Οι μισθοί των Ελλήνων και των Πορτογάλων είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη και τώρα αρχίζει το μεγάλο «πάρτι»...
Κυριολεκτικά θα στραγγίσουν τους εργαζόμενους. Θα τους πιουν το αίμα. Και φυσικά κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί γιατί θα κινδυνεύει με απόλυση (χωρίς ή με ελάχιστη αποζημίωση).

Και εκείνα τα ωραία, τα προεκλογικά του Γιώργου για τα δικαιώματα των εργαζομένων, πάει ξεχάστηκαν.
Ήρθε η Τρόικα, υπέγραψαν το μνημόνιο για να μην βουλιάξουμε και τώρα που βουλιάξαμε, άρχισαν να μαστιγώνουν αλύπητα, αυτούς που δεν φταίνε καθόλου δηλαδή τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα.

Ως πραγματικά αφεντικά που επισκέπτονται την αποικία που έχουν κυριεύσει, ήρθαν στην Αθήνα και τους υποδέχθηκαν ως Αρχηγούς Κρατών, ο Διευθυντής του ΔΝΤ κ Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ Ρεν...
Με ύφος αλαζονικό, αυταρχικό και με γλώσσα που τσακίζει ο «Γάλλος» μας συστήθηκε ως γιατρός που προσπαθεί να σώσει τον ασθενή, που είναι η ελληνική οικονομία.
Όσο για τον Όλι Ρεν μας εξομολογήθηκε ότι η ενασχόλησή του με την ελληνική οικονομία δεν τον επιτρέπει να παίξει ποδόσφαιρο, που είναι το αγαπημένο του χόμπι. Κανένας σεβασμός, καμία σοβαρότητα.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε όλοι μας τι σημαίνει μνημόνιο...
Συνεχής πίεση, κατάργηση του κοινωνικού κράτους,των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση της ανεργίας και διάλυση του παραγωγικού ιστού.
Όλα αυτά τα πέτυχαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Σκεφτείτε λίγο τι έχει να γίνει την επόμενη δεκαετία... Γιατί θα μείνουν το λιγότερο μια δεκαετία... Θα διαλύσουν τον τόπο και μετά θα φύγουν σαν κύριοι.
Αλήθεια θα μας εξηγήσει κάποιος από το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα των 49 υπουργών και Υφυπουργών (τι χρειάζονται άραγε;), τι θα γίνει με τις τιμές των ελληνικών προϊόντων που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη;
Ο Ανταγωνισμός συνεχίζει να μην λειτουργεί, οι φωστήρες ανεβάζουν ανά τρίμηνο τον ΦΠΑ, οι μεγάλες αλυσίδες ακολουθούν ολιγοπωλιακές πρακτικές, οι μεσάζοντες ζουν και βασιλεύουν και οι αρμόδιοι Υπουργοί παρακολουθούν την άνοδο των τιμών.

Κατά τα άλλα και ενώ προβλέπεται το 2011 να είναι έτος απόγνωσης ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για ασυμβίβαστο πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και για συνέχιση της προσπάθειας για πάταξη της διαφθοράς.
Λόγια,λόγια και μόνο λόγια... Έχετε δει τα «λαμόγια »να μην συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους;

Αλήθεια κανένας πολιτικός θα απολογηθεί και θα τιμωρηθεί για την Εθνική καταστροφή που βιώνουμε;
Εκτός και αν δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά ο στρατηγός άνεμος για το «τσουνάμι» που βιώνουμε.

 


Σχόλια (2)

ΠΑΝΟΣ - Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 στις 00:18
Η ΕλλαΔα ΞΕπΟΥληθηκε σΤουσ ξενουσ

Ο φύλακας - Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 στις 13:28
Δεκαετίες τώρα, λέμε ότι ζούμε με δανικά... Ε, ήρθε η ώρα να τα ξεπληρώσουμε. Άλλωστε όταν βγαίνεις και γλεντάς και τα δίνεις όλα και γουστάρεις, είναι καλά. Το πρωί όμως καταλαβαίνεις την διαφορά. (στην τσέπη και στο κεφάλι) Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει. Ξυπνήσαμε με πονοκέφαλο και άδειες τσέπες. Τελικά η ζωή είναι ωραία, πολύ ωραία.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ