Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

Εργασιακό τσουνάμι
«Το τελευταίο διάστημα χάνω τις κυριακάτικες προπονήσεις μου στο ποδόσφαιρο γιατί ασχολούμαι με την Ελλάδα» είπε περιφρονητικά στους Έλληνες βουλευτές ο Φιλανδός κομισάριος Όλι Ρεν, αφού προηγουμένως τους είχε αφήσει να τον περιμένουν στη Βουλή 40 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα... αυτά τα απίστευτα και όμως αληθινά δεν συμβαίνουν σε κάποιες χώρες του τρίτου κόσμου αλλά στην Ελλάδα που δέχεται τον Διευθυντή του ΔΝΤ, τους υπαλλήλους της Τρόικας και τον επίτροπο κ. Ρεν, με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Και αν ο κ. Ρεν ήταν προσβλητικός, ο κ. Στρος Καν ήταν κυνικός «...δεν ήρθαμε μόνοι μας, εσείς μας καλέσατε», είπε και ουσιαστικά πέταξε την μπάλα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Που όφειλαν να γνωρίζουν που πήγαινε η χώρα αλλά δεν έκαναν τίποτα για να ανακόψουν την πορεία προς την καταστροφή.
Και την δικιά τους εγκληματική αμέλεια καλούνται τώρα να πληρώσουν οι Έλληνες μισθωτοί με το Πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά τους στέλνει στον Καιάδα, ενώ καταργεί δικαιώματα που είχαν κατοχυρωθεί με αγώνες στην διάρκεια ενός αιώνα...

Μπορεί να ανακοπεί η πορεία προς την καταστροφή; Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ; Κανένας δεν το γνωρίζει.
Ένα είναι σίγουρο... Αυτά που θα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια δεν τα είχαμε φανταστεί ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μας.

Το Αθλητικό Γυμνάσιο
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η επιστολή του Συλλόγου των μαθητών του Αθλητικού Γυμνασίου της Δράμας που διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την φετινή σχολική χρονιά στα Αθλητικά Γυμνάσια της χώρας. Όπως αναφέρουν:
«Συγκεκριμένα και ενώ έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο το Γυμνάσιο μας δεν λειτουργεί ως Αθλητικό, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πρόσληψης γυμναστών.

Έτσι, αν και στο πρόγραμμα σπουδών των Αθλητικών Γυμνασίων προβλέπονται 6 ώρες προπόνησης την εβδομάδα στο άθλημα που κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει επιλέξει (πχ άρση βαρών, πάλη, ποδόσφαιρο, τοξοβολία, σκοποβολή, χιονοδρομία) μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ προπόνησης.
Με πρόφαση τη δεινή οικονομική κατάσταση το Υπουργείο δεν φροντίζει έστω να καλυφθούν αυτές οι 6 ώρες με γυμναστές που αυτή τη στιγμή έχουν μειωμένο ωράριο».

Η κατάσταση αυτή είναι φυσικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης... Την ίδια ώρα η Υπουργός Παιδείας σχεδιάζει τα σχολεία του μέλλοντος και ενώ οι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα.
Ελλάς το μεγαλείο σου...

 


Σχόλια (1)

πετρος - Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 στις 00:15
ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ