Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Μαργαρίτης Τζίμας

Βουλευτής Δράμας - Νέας Δημοκρατίας

3 σχόλια

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Μαργαρίτη Τζίμα. Χαρακτηρίζει αποτυχημένη, αντικοινωνική και ανακόλουθη την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει στην πράξη. Δηλώνει ότι σέβεται την απόφαση των πολιτών που απείχαν από τις εκλογές όμως αδιέξοδη γιατί έτσι αυτοί που ψηφίζουν αποφασίζουν για όσους δεν ψηφίζουν... Για τις δημοτικές εκλογές και τις ανατροπές στην Δράμα, υπογραμμίζει ότι τα αίτια τα γνωρίζουν καλύτερα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και θα ήταν καλό να τα αναφέρουν. Όσο για το ενδεχόμενο διαγραφών  τονίζει ότι είναι ζητήματα Κεντρικής πολιτικής επιλογής αφού φυσικά οι τοπικές κομματικές οργανώσεις διατυπώσουν πλήρως και αιτιολογημένα την πρότασή τους.

 

- Αλλαγές στα εργασιακά, αύξηση φορολογία, σκληρά μέτρα λόγου μνημονίου…ο κόσμος αντιδρά .Υπάρχει διέξοδος;

 

- Οι πρόσφατες ρυθμίσεις στην ουσία αφαιρούν εισόδημα από εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενους, είτε αυτοί δουλεύουν στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα.

Το Πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και δεν το ψήφισε η ΝΔ, στη ουσία λέει πως αν σήμερα ένας εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα και παίρνει 1300 ευρώ μπορεί η εργοδοσία να του μειώσει τον μισθό μέχρι 750 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει 15 μήνες και δεν έχει φέρει ένα Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο. Η ΝΔ και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς από τον περασμένο Ιούλιο αναπτύξαμε μία συγκεκριμένη κοστολογημένη και αναπτυξιακή πρόταση για  έξοδο από την κρίση.

Είναι η πρώτη φορά που κόμμα αντιπολίτευσης κάνει συγκεκριμένη αναπτυξιακή πρόταση.

 

-Στο πολυνομοσχέδιο η παράταξή σας ψήφισε ορισμένα άρθρα. Άρα δεν το απορρίπτεται στο σύνολό του…

 

- Η ΝΔ δεν ψήφισε επί της αρχής το σύνολο του Νομοσχεδίου. Δεν ψήφισε τις μειώσεις μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα. Δεν ψήφισε την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για είδη ευρείας κατανάλωσης.

Στάθηκε θετικά όμως στις διατάξεις που μειώνουν τους προκλητικούς μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

 

- Ποια είναι η Αναπτυξιακή πρόταση της ΝΔ;

 

- Κατ’ αρχάς προβλέπει έξοδο από το μνημόνιο σε 2 χρόνια από την εφαρμογή του.

1. Προσωποποιημένη κοστολόγηση των Δημοσίων Νοσοκομείων ανά ασθενή.

2. Αποκατάσταση των μεγάλων επενδύσεων Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

3. Επιδότηση 2% από το Κράτος των Στεγαστικών Δανείων για μια δεκαετία, προκειμένου να κινηθεί η Οικοδομή που έχει γύρω της 800000 εργαζόμενους.

4. Κατάργηση του Πόθεν Έσχες για οποιαδήποτε αγορά Ακινήτου για 2 χρόνια.

5. Αποκατάσταση των Συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων.

6. Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης περιουσίας πχ μόνο η ακίνητη περιουσία των Δημόσιων Νοσοκομείων φτάνει τα 2490 ακίνητα.

7. Εκτέλεση έργων μέσω ΣΔΙΤ.

8. Αξιοποίηση των λιμανιών και των Αεροδρομίων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό Περιφερειακής Ανάπτυξης.

9. Μείωση Φορολογικών Συντελεστών Επιχειρήσεων.

10. Άμεση εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου και επιστροφές φόρων προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

11. Ψήφιση επενδυτικού νόμου με ισχυρά φορολογικά κίνητρα και

12. Άμεση μείωση φόρων στα καύσιμα ,στον φόρο εισοδήματος, στον ΦΠΑ.

 

-Σας προβληματίζει το γεγονός ότι στις πρόσφατες Δημοσκοπήσεις η ΝΔ παγιώνει τα ποσοστά της που υπολείπονται σημαντικά από το ΠΑΣΟΚ;

 

- Πριν 15 μήνες η ΝΔ έχασε από το ΠΑΣΟΚ με 11 μονάδες διαφορά. Τώρα η διαφορά αυτή και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών και των Δημοσκοπήσεων μειώθηκε στις 3 με 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ήδη οι πολίτες άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους  και να ακούνε την ΝΔ.

Η πολιτική μας και η Οργανωτική Ανασυγκρότηση που έχει γίνει αρχίζει να αποδίδει. Θέλουμε όμως διαρκή δουλειά, να είμαστε όλοι  κοντά στα προβλήματα  του Ελληνικού λαού που πλήττεται βάναυσα από την Αντικοινωνική Πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα στελέχη πρέπει να έχουμε ενιαίο πολιτικό λόγο. Αντίπαλός μας είναι το ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα του Ελληνικού λαού.

Η μόνη ελπίδα στην χώρα μας αυτήν την ώρα εκφράζεται από την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Την πολιτική του ΠΑΣΟΚ την νοιώθουμε στο πετσί μας. Απέτυχε…Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους που μείωσε μισθούς εργαζομένων χωρίς να το υποσχεθεί προεκλογικά. Είναι η μόνη κυβέρνηση που εξαπάτησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

 

- Ο κόσμος βγάζει οργή… είδαμε πρόσφατα τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζιδάκη. Πρωτόγνωρα φαινόμενα…

 

- Η ανατροπή μιας πολιτικής στις Δημοκρατίες δεν γίνεται με βιαιοπραγίες αλλά με συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες. Το φαινόμενο της επίθεσης στον Κωστή Χατζιδάκη το καταδικάζουμε απερίφραστα όπως πιστεύω το καταδικάζει και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Οι πολίτες αγανακτούν γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους εξαπάτησε και τους αφαιρεί κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών. Τους έλεγε λεφτά υπάρχουν και τελικώς τα βρήκε στους μισθοσυντήρητους και στους συνταξιούχους. Και όπως αποδεικνύεται η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο ελληνική όπως υποστήριζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ αλλά πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Και εκεί κυβερνούσε η ΝΔ;

Όταν επιχειρήσαμε να πάρουμε τα πρώτα μέτρα το 2008 για να αντιμετωπίσουμε την κρίση το ΠΑΣΟΚ ήταν αντίθετο. Δεν ψήφισε ούτε καν την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι 100000ευρώ. των Ελλήνων, Δεν ψήφισε το πρόγραμμα των 28 δις για τις τράπεζες, ενώ τώρα το εφαρμόζει. Δεν ψήφισε την Αναπτυξιακή Επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν  ψήφισε τα 500 εκατ, ευρώ που δώσαμε στους αγρότες ζητώντας να δοθεί 1 δις ευρώ.

 

-Παρ΄ όλα αυτά ο λαός στις τελευταίες εκλογές απείχε από την διαδικασία. Δεν ψήφισε. Θεωρεί την αποχή απάντηση σε αυτά που βιώνει…

 

- Σέβομαι την απόφαση των πολιτών που απείχαν ,όμως διαφωνώ. Έτσι δίνουμε το δικαίωμα σε αυτούς που ψηφίζουν να αποφασίζουν για άλλους που δεν ψηφίζουν. Ο λαός θέλει ειλικρίνεια από τα κόμματα και τους πολιτικούς. Η ισοπέδωση κάνει κακό στην Δημοκρατία. Την λύση στα προβλήματα των πολιτών την δίνουν οι πολιτικοί και όχι εξωθεσμικά κέντρα.

 

-Πάμε και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές… ανατροπή σκηνικού. Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα;

 

- Κατ’ αρχάς σε επίπεδο Νομού  η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη ενώ πριν 15 μήνες το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτη δύναμη.

Σε επίπεδο Δήμων που ο λαός εκφράζεται και με διαφορετικά κριτήρια είχαμε τις γνωστές ανατροπές. Η απόφαση των πολιτών είναι απολύτως σεβαστή. Το τι έφταιξε το γνωρίζουν πρώτοι και καλύτεροι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Η ΝΔ με την οργάνωσή της έκανε μία ευρεία απολογιστική σύσκεψη στελεχών της όπου ο καθένας εκφράστηκε ελεύθερα

Θεωρώ όμως πως οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να πληροφορήσουν επίσημα την κομματική μας οργάνωση για τα αίτια της εκλογικής τους ήττας.

 

- Θα πρέπει να γίνουν διαγραφές;

 

- Είναι ζητήματα που ξεφεύγουν από τα όρια των τοπικών κομματικών οργανώσεων.

Είναι ζητήματα Κεντρικής Πολιτικής Επιλογής.

Παρ’ όλα αυτά όμως οι τοπικές κομματικές μας οργανώσεις θα πρέπει να διατυπώσουν πλήρως και αιτιολογημένα την πρότασή τους στην κεντρική διοίκηση της ΝΔ  

 

- Σας ευχαριστώ για την συζήτηση…

 

- Ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω μέσω των Ψιθύρων με τους δραμινούς πολίτες.

Να τονίσω ακόμη μια φορά ότι βρίσκομαι στον αγώνα υπεράσπισης των συμφερόντων όλων των Δραμινών μέσα και έξω από την Βουλή. Οι πόρτες του γραφείου μου είναι ανοικτές για κάθε δραμινό και δραμινή που θέλει στήριγμα και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω την πολιτική μου ξεσκεπάζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύοντας την πρόταση ανάπτυξης της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2011 σε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές.

 


Σχόλια (3)

Λευτέρης - Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 στις 23:22
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 37 ετών ΑΠΕΤΥΧΕ 14.05.11 Δυστυχώς για την ταλαιπωρία του πληθυσμού μας φταίνε όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί μας, αλλιώς δεν θα υπήρχε στη χώρα μας τόσο μεγάλη πολιτική απογοήτευση και πολιτική και κομματική δυσθυμία, και αγανάκτηση, μίσος και εγωκεντρισμός. Με την κριτική μας καλά είναι να δίνουμε και το φάρμακο θεραπείας, γιατί ποιος θα πληρώσει τα δανεικά 300-400 δισ ευρώ;, ποιός θα μας δανίσει να ξεπληρώσουμε τα δανεικά και να πληρώσουμε μισθούς και ημερομίσθια, ποιος λογικός ξένος ή και εντόπιος θα επενδύσει στη χώρα μας, με ποια νοοτροπία, με ποια εμπιστοσύνη,διαφάνεια,ατασθαλίες,διαφθορά, και με ποιους μελλοντικούς οραματισμούς, σε μιας χώρα της οικογενειοκρατίας, νεποτισμού και των μόνιμων βασιλίσκων για τα προσωπικά τους και μόνο αλληλοσυμφέροντα -αλληλοεξυπηρετήσεις ! Ποιες εναλλακτικές προτάσεις μας δίνετε για την υπερπήδηση του χρέους, προ του γκρεμού. Από τα τόσα κόμματα, σπάνια βρίσκονται πολιτικοί που θέλουν να σώσουν τη χώρα, η πλειοψηφία θέλει να γκρεμιστεί η χώρα, να καταστραφεί και δεν είναι έτοιμοι ούτε ικανοί να κυβερνήσουν, ούτε να συνκυβερνήσουν, παρά εκπέμπουν τις υπερβολικές υποδαυλίσεις,και σε όλους τους τομείς, του ταλαιπωρημένου πληθυσμού μας, προωθούν τις απεργίες των προνομιούχων. Καμιά φορά κάνουμε κριτική, που οι έξωθεν από εμας γελούν με τις συμπεριφορές μας, και όταν ο γιατρός κάνει μια διάγνωση και θέλει να δώσει τα κατάλληλα φάρμακα θεραπείας, δεν τον δολοφωνούμε με την κριτική μας,ούτε δολοφωνείτε ο ασθενής, αλλά αποδεχόμαστε και την κριτική και τις εναλλακτικές προτάσεις προ του γκρεμού. Γιατί να μην ισχύει αυτό και στην πολιτική ;;; Γιατί να τα παραλέμε, χωρίς κριτικές αναλύσεις του περελθόντος και του μέλλοντος ;;;; Καλή ΠενΤηκοστή Λευτέρης

Ο Πυθίος - Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010 στις 00:40
Απορώ τέτοιο μέγεθος πολιτικής διάνοιας πως χώρεσε σε ένα ανθρώπινο κεφάλι. Μιλάμε για Αϊνστάιν της πολιτικής αλλά εις την ν (μείον εις την ν βέβαια αλλά το πρόσημο μικρή σημασία έχει). Δεν εξηγείτε αλλιώς. Πάντως ο επόμενος που θα πάρουν με τις πέτρες...

Τεο - Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:29
Ωραίος ο 12 λογος, κ. Τζίμα. Το ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ ως κυβέρνηση δν έκανε τίποτα από όλα αυτά;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ