Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα Κεφαλίδου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο. Αφορά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η HELLEXPO να διοργανώσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, στις εγκαταστάσεις της στην Θεσσαλονίκη, παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αυτές της Ονειρούπολης και μάλιστα με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

Αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την άνιση μεταχείριση που αντιμετωπίζει την ελληνική Περιφέρεια η Επίσημη Πολιτεία. Παλέψαμε για να αναδείξουμε την Ονειρούπολη με τους δημότες εθελοντές και τις σπουδαίες δράσεις. Η πόλη μας έγινε Χριστουγεννιάτικος προορισμός και δέχθηκε επισκέπτες από ολόκληρη την χώρα.  

 

Η προσπάθεια αυτή και η μεγάλη επιτυχία της Ονειρούπολης, οδήγησε πολλούς Δήμους να οργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις. Όλες απέτυχαν ...γιατί το εγχείρημα της Ονειρούπολης ήταν μοναδικό. Βασίστηκε στην άψογη συνεργασία Δήμου-Εθελοντών-Φορέων και Συλλόγων-Υπαλλήλων του Δήμου.  

 

Και τώρα ήρθε η HELLEXPO.

 

Ένας κρατικός οργανισμός που στην αρμοδιότητά του είναι να διοργανώνει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και κλαδικές εκθέσεις ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανταγωνιστεί την Ονειρούπολη της πόλης μας, διοργανώνοντας παρόμοια εκ-δήλωση την ίδια χρονική περίοδο στην Θεσσαλονίκη. Και το Υπουργείο προσφέρει κάθε στήριξη. Τι άλλο να πεις. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η Αποκέντρωση είναι για τους εκάστοτε κρατούντες λόγια χωρίς περιεχόμενο.  

 

Και το επόμενο θέμα έχει σχέση με την Δράμα και το Υπουργείο Πολιτισμού. Ένταση σημειώθηκε στην Βου-λή όταν ο Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό κ. Γερουλάνο, να υπάρξει ειδικό άρθρο στον Νόμο για τον Κινηματογράφο που θα κατοχυρώνει το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Η απάντηση του Υπουργού ήταν αρνητική.  

 

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ο κ. Τζίμας κάνει τοπικές τοποθετήσεις σε ότι αφορά το Φεστιβάλ Δράμας. Μα δεν γνωρίζει ότι είναι Διεθνές, έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κινηματογράφου και είναι από τα κορυφαία Φεστιβάλ Μικρού Μήκους σε ολόκληρη την Ευρώπη; Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.  

 

Την ίδια ώρα αυτό που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα είναι το πολυνομοσχέδιο που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Διάβασα την συνέντευξη του κ. Σαμαρά στο περιοδικό CRASH, όπου αναφέρει ότι την πολιτική του μνημονίου δεν την αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η κοινωνία. Και έχει απόλυτο δίκιο... Καλές οι πολιτικές αναλύσεις, ο προγραμματισμός σε βάθος χρόνου, όμως τον τελευταίο χρόνο ζούμε ένα πραγματικό θρίλερ. Με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν μεγάλα τμήματα του λαού στο περιθώριο. Τα διαλυτικά φαινόμενα είναι εμφανή ...οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Φτάνει πια ...αυτό λένε οι πολίτες που δεν ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση.  

 

Ο Πρωθυπουργός ξεκινά Ευρωπαϊκή εκστρατεία για την συγκέντρωση 1 εκατομμυρίου υπογραφών για την υιοθέτηση των ευρωομολόγων και της οικονομικής διακυβέρνησης. Το ένα εκατομμύριο υπογραφές είναι η επίσημη προϋπόθεση για την νέα συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να ξεκινήσει επισήμως η επεξεργασία και η συζήτηση των παραπάνω θεμάτων στην ΕΕ.  

 

«Ή προχωράμε στην εμβάθυνση της Ένωσης ή σιγά και σταθερά θα σπάει η συνοχή μας - πολιτική - οικονομική και κοινωνική. Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή από την γέννησή του» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.  

 

Για ποιο  Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα μιλάμε άραγε; Αυτό που βλέπουμε είναι να εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη πολιτικές στήριξης των Τραπεζών και των Πολυεθνικών. Καμία αντίσταση, καμία αλλαγή πολιτικής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αλλάξει ρότα θα βουλιάξει. Αυτό είναι δεδομένο.  

 

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα ύψους 2,5δις ευρώ από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και συζητήθηκε και το ενδεχόμενο παράτασης της αποπληρωμής του δανείου που έχει δοθεί στην χώρα μας. Αυτό όμως θα οριστικοποιηθεί όταν επιτευχθούν συμφωνίες με την ΕΕ και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για μια παράλληλη παράταση της λήξης των δικών τους δανείων. Είμαστε μπαλάκι δηλαδή των ορέξεων της τρόικας, αν και οι σκληροί σε αυτό το παιχνίδι τακτικής αποδεικνύονται μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας.  

 

«Κλειδί» για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασία θεωρούν οι του ΔΝΤ  το άνοιγμα των Κλειστών Επαγγελμάτων και φυσικά την βελτίωση της διοίκησης και τον εξορθολογισμό των δαπανών.  

 

Επ' ευκαιρία τελευταία γίνεται μεγάλη συζήτηση για την μείωση των Φαρμακευτικών και Νοσοκομειακών δαπανών. Θα γίνουμε κουραστικοί αλλά θα το επαναλάβουμε. Διαβάζουμε για συνενώσεις Νοσοκομείων, για υποβάθμιση ορισμένων σε Κέντρα Υγείας κλπ. Με το Νοσοκομείο Δράμας τι θα γίνει; Θα παραμείνει ως έχει ή θα υποβαθμιστεί;  

 

Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που περιμένουμε άμεσα απαντήσεις. Όσοι πιστεύουν ότι  θα περάσει κάτι τέτοιο, να γνωρίζουν ότι οι Δραμινοί είναι ευγενείς και ήπιοι, όμως δεν θα ανεχθούν σενάρια υποβάθμισης του Νοσοκομείου ...αυτό είναι δεδομένο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ