Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Θετική πρωτοβουλία Kεφαλίδου για την Ονειρούπολη 

 

Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ζητώντας πλήρη ενημέρωση για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η HELLEXPO να διοργανώσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με αυτές της «Ονειρούπολης».

 

Όπως επισημαίνει η κα Κεφαλίδου, όταν μετά τις επί χρόνια άοκνες προσπάθειες όλων των φορέων και όλων των κατοίκων της Δράμας, ο στόχος που έχουμε θέσει, να γίνει η πόλη μας ο χριστουγεννιάτικος προορισμός για όλους τους Έλληνες και όλα τα Βαλκάνια φαντάζει εφικτός, είναι απαράδεκτη η πρωτοβουλία που ανέλαβε, ειδικά αυτή την περίοδο η HELLEXPO με την υποστήριξη του ΕΟΤ... 

 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κα Κεφαλίδου για την πρωτοβουλία της αυτή. Σε έναν τόπο που περισσεύει η μιζέρια και  πολλοί τοπικοί φορείς αντί να  στηρίζουν την Ονειρούπολη την καταδίωκαν, η κίνηση της κας Κεφαλίδου είναι πολύ ουσιαστική... Το υπουργείο τουρισμού πρέπει να στηρίζει τέτοιες δράσεις και να μην τις αγνοεί...Θα το κάνει; Θα το δούμε από την επόμενη χρονιά. Πάντως μέχρι τώρα,7 χρόνια, καμία στήριξη καμία βοήθεια. Αντίθετα οι «πράσινοι» τα σπρώχνουν τα Ευρώ στην Θεσσαλονίκη. Αίσχος !

 

Η Ελλάδα της κραιπάλης

 

Στην Eλλάδα προ Mνημονίου, ο καλύτερος -με διαφορά- εργοδότης υπήρξε πάντα το κράτος. Aυτό το κακό, άδικο, αντιπαραγωγικό κράτος που συνηθίσαμε από παιδιά να κατηγορούμε. Tο ίδιο κράτος που ήθελαν διακαώς οι γονείς μας να μας προσλάβει. Kι ας είναι το ίδιο ακριβώς κράτος που δεν απέκτησε ποτέ η χώρα. H χώρα, παρ’ όλα αυτά, απέκτησε υπαλλήλους. Πολλούς υπαλλήλους.

 

Kι αυτοί οι υπάλληλοι, με το δίκιο του εργάτη ανά χείρας, απέκτησαν προνόμια. Kαι αυτά, με τη σειρά τους, μεταφράστηκαν σε ευρώ. Eυρώ για τις ανύπαντρες θυγατέρες, ευρώ για την έγκαιρη προσέλευση (!), ευρώ για το ζέσταμα της μηχανής του λεωφορείου (!!), ευρώ για το πλύσιμο των  χεριών...Έτσι  φτάσαμε στον γκρεμό. Και τώρα πληρώνουν το μάρμαρο οι υπάλληλοι του Ιδιωτικού τομέα,που δεν φταίνε σε τίποτα....Καλά χρειάζονταν το μνημόνιο και η καταστροφή της χώρας για να κοπούν αυτά τα εξωφρενικά  προνόμια;

 

Φαίνεται,  πως  χρειαζόταν το ταμείο να γίνει μείον για να αποκαλυφθούν στρεβλώσεις εξωπραγματικές και εξωφρενικές, οι οποίες θα έπρεπε να μας ξεσηκώνουν. Τρένα που πηγαινοέρχονται άδεια.

 

Yπάλληλοι που εισέπρατταν επίδομα, επειδή έφθαναν εγκαίρως στην εργασία τους. Οδηγοί τρόλεϊ που πληρώνονταν επιπλέον επειδή έκαναν τον κόπο να τοποθετήσουν την κεραία του οχήματός τους. Οδηγοί αστικών λεωφορείων που επιβραβεύονταν επειδή ζέσταιναν τη μηχανή πριν ξεκινήσουν... Επιτέλους τέλος στην κραιπάλη και στην σπατάλη που προκαλεί και αποτελεί  παράδειγμα προς αποφυγή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ