Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να δώσαμε την όποια μάχη, για να μη «φύγει» ο ΟΣΕ από το Νομό μας,  όμως τελικά αυτός «φεύγει» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τον εξυγιάνει.

Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως αντιφατικό μιας και την εξυγίανση όλοι την επιζητούμε ως βασική αρχή για την ομαλή λειτουργία, ωστόσο, όταν αυτή εκτοπίζει 47 εργαζόμενους, τότε ανοίγει ένα άλλο μέτωπο.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα πρέπει 47 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Δράμας να καταθέσουν τις αιτήσεις μετάταξης τους σε κάποια άλλη υπηρεσία του νομού ή της περιφέρειας διαφορετικά θα βρεθούν στο δρόμο και χωρίς αποζημίωση μάλιστα.

Κι όλα αυτά εξαιτίας της περικοπής των δρομολογίων που αποφάσισε ο ΟΣΕ

Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2011 καταργείται το απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Αλεξανδρούπολη και το επιβατικό κοινό για να ταξιδέψει από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα θα πρέπει να αλλάξει αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν 5 δρομολόγια Αλεξανδρούπολη- Αθήνα και από 1η του έτους αυτά θα περιοριστούν στα 2.  Επίσης καταργείται εντελώς το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη.

Η προβολή που γνωρίζει η Ονειρούπολη, η πόλη της Δράμας αλλά και γενικότερα ολόκληρος ο νομός, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας, είναι και φέτος πρωτόγνωρη και πραγματικά εντυπωσιακή.

Σύσσωμα τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι εφημερίδες, οι διαδικτυακοί τόποι και τα έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας, έδειξαν ενδιαφέρον και προβάλλουν  γενικότερα   την  μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή αλλά και συγκεκριμένες εκδηλώσεις και δράσεις.

Οι εκπομπές που μέχρι στιγμής πρόβαλλαν την Ονειρούπολη είναι

Ο "Καφές με την Ελένη" τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, αφιέρωμα έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Η εκπομπή «Με το δεξί»  του ΑΝΤ1 την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Με Αγάπη» του ΑΝΤ1 την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Ταξιδεύοντας» του MEGA  το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου,

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» την Κυριακή  την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Οι προβολές θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου ημέρα τελετής λήξης της 7ης κατά σειρά πολύ πετυχημένης χριστουγεννιάτικης γιορτής της Δράμας

Στις 12 Ιανουαρίου και ώρα 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γενική Συνέλευση του Συλλόγου μαζί με αρχαιρεσίες στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Αθηνάς 35. Παρακαλούνται όσα μέλη του Συλλόγου θέλουν να είναι υποψήφιες για το νέο ΔΣ να το δηλώσουν μέχρι 10 Ιανουαρίου 2011 στο τηλέφωνο 25210-39157

Το πρόγραμμα των επόμενων προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Μέριμνας έχει ως εξής:

12-1-2011 Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες

Από 19 έως 24-1-2011 Εκδρομή στην Αθήνα

2-2-2011 Ετήσια γιορτή της Μέριμνας «Τα δύο τι κοντούρ τη Παναγίας»

2-3-2011 Απογευματινό της Τηρινής

21-3-2011 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης

31 με 3-4-2011 Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και στις 11.00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη,  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Δράμας.

Ο νέος Δήμαρχος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά την δοξολογία στον ιερό ναό της Μητροπόλεως θα υποδεχθεί το κοινό για ευχές στο Δημαρχείο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου στις 11.00 πμ κ. Χαρακίδης θα παραβρεθεί στην άφιξη του ΄Αη Βασίλη στον σιδηροδρομικό σταθμό, στην καθιερωμένη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου «Ήφαιστος». 

Σε έντοκη ρύθμιση των οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προχωρά η ΔΕΗ, ύστερα από τη σχετική επιστολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη προς τη διοίκηση της Επιχείρησης. Η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση λήγει στις 15 Ιανουαρίου και η εξόφληση θα γίνει στη διάρκεια ενός έτους.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:

-Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες έχει κοπεί η παροχή ρεύματος, μπορούν να προσέλθουν στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ για να προχωρήσουν σε συμφωνία διακανονισμού μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2011.

-Ανάλογα με το ύψος της οφειλής η προκαταβολή που θα πρέπει να καταβάλουν κυμαίνεται από 30% έως 50% του χρωστούμενου ποσού.

-Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί έντοκα έως το τέλος του 2011 με τους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Η ρύθμιση αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τιμολόγια Γ21, Γ23, Γ21Β Γ23Β) των οποίων η ηλεκτρική παροχή έχει αποκοπεί λόγω οφειλών έως τις 20.12.2010.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ