Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Λευτέρης Καλλινικίδης

Στέλεχος Ν.Δ.

4 σχόλια

Στην πρώτη συνέντευξη του 2011 φιλοξενούμε το στέλεχος της ΝΔ Λευτέρη Καλλινικίδη.

Δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ΝΔ που ξεπέρασε τα εσωκομματικά της προβλήματα και αναφερόμενος στην Οικονομική κρίση υπογραμμίζει πώς αν αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με σύνεση, με ψυχραιμία και αισιοδοξία όλα θα πάνε καλά.

Σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές επιρρίπτει ευθύνες στην ΝΟΔΕ για το αρνητικό αποτέλεσμα στον Δήμο Δράμας αλλά και στον σχεδιασμό του προεκλογικού αγώνα που δεν ανέδειξε το τεράστιο έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

 

- Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία κ. Καλλινικίδη... 

- Ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω. Είναι μια δύσκολη χρονιά το 2011. Η πρωτοφανής  οικονομική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα. Παρ' όλα αυτά πρέπει όλοι μας να μην χάσουμε την ελπίδα και οι επιχειρηματίες την ψυχραιμία τους.

 

- Μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα αυτή την περίοδο;

- Αν αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με σύνεση, με ψυχραιμία και με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να μείνουμε πάντα ενεργοί ως πολίτες.

 

- Δεν κύλησε καλά για την ΝΔ η χρονιά που πέρασε... η πολιτική ενάντια στο μνημόνιο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Συμφωνείτε;

- Τελικά οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές δεν ψήφισαν με βάση την αντιμνημονιακή πολιτική. Το 2010 για την ΝΔ ήταν ένα έτος πάρα πολύ δύσκολο, γιατί είχε να αντιμετωπίσει και ένα πολύ μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα.

Βλέπετε όμως πως η μεγάλη αυτή παράταξη και ο Πρόεδρός της στέκονται ψηλά, ξεπερνούν το κάθε εμπόδιο και διατηρούν δυνάμεις σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

 

- Όταν λέτε για εσωκομματικό πρόβλημα αναφέρεστε στην «Δημοκρατική Συμμαχία»  της Ντόρας Μπακογιάννη; 

- Την κίνηση αυτή προσωπικά δεν την θεωρώ εσωκομματικό πρόβλημα αφού από μόνη της είναι αδύναμη και ανίσχυρη.

Η πέτρα έρχεται πάντοτε από κοντά. Άρα αυτοί που λιθοβολούν βρίσκονται ακόμη μέσα στο κόμμα. Αυτοί είναι που δημιουργούν θέμα διότι αναζητούν την πολιτική τους επιβίωση.

 

- Σας προβληματίζει η καθήλωση των ποσοστών της ΝΔ που δεν κερδίζει από την μεγάλη φθορά της κυβέρνησης;

- Είναι γεγονός όπως προανέφερα ότι η ΝΔ διατηρεί δυνάμεις μετά από τα τόσα χτυπήματα και τις αρκετές αποχωρήσεις βουλευτών.

Η παράταξη έχει σταθερή πορεία και πολύ γρήγορα θα είναι 1ο κόμμα. Θυμηθείτε το σε λίγους μήνες θα είμαστε πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

 

- Πάμε και στα τοπικά...

- Μετά από 20 χρόνια αλλαγή σκηνικού στον Δήμο Δράμας. Νίκη της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ... είναι σίγουρα μια εξέλιξη καθόλου ευχάριστη για το γαλάζιο στρατόπεδο...

- Ως Δραμινός πολίτης σαφώς θα ευχηθώ η νέα δημοτική αρχή να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία για την Δράμα μας. Αλλά θεωρώ πως η νίκη αυτή δεν ήταν του ΠΑΣΟΚ. Απλά εμείς χάσαμε ...ως ενεργός πολίτης ανησυχώ για την δυνατότητα διοίκησης και ανάληψης ευθυνών ώστε η νέα διοίκηση να ανταποκριθεί στα νέα πολύ υψηλά και βεβαρημένα καθήκοντα του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Ως πρώτο δείγμα, με ανησυχεί το γεγονός του διορισμού 4 μόνο Αντιδημάρχων και μάλιστα ημετέρων την στιγμή που οι αρμοδιότητες που έρχονται στον Δήμο πολλαπλασιάζονται.

Κάποιοι μιλούν για ευέλικτο σχήμα και κάποιοι άλλοι για λιτότητα. Και εγώ απαντώ ρητορικά, μήπως αυτό σημαίνει έλλειψη στελεχών; Όσον αφορά την λιτότητα αυτό θα φανεί στο τέλος της θητείας από τα οικονομικά αποτελέσματα…

Διότι δεν θα ξεχάσουμε -και θα το παρακολουθούμε στενά- ότι η απερχόμενη διοίκηση άφησε προίκα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και ελπίζουμε ότι το μικρό αυτό σχήμα δεν θα είναι η βιτρίνα για την απόδοση λογαριασμού με αρκετά εκατομμύρια έλλειμμα.

 

- Ποια ήταν τα λάθη που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα στον Δήμο Δράμας;

- Σίγουρα έγιναν πολλά λάθη σε αυτές τις εκλογές .Επιλέχθηκαν οι χαμηλοί τόνοι ενώ ήταν μεγάλο λάθος που δεν αναδείχθηκε το τεράστιο έργο της παράταξης τόσο στην πόλη όσο και στα τοπικά διαμερίσματα… δεν είναι δυνατόν να ακούς ότι δεν έγιναν μελέτες και σήμερα όλοι να παραδέχονται ότι έγιναν μελέτες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη δεν υπήρξε καλός σχεδιασμός για την 2η Κυριακή...Είναι μια άλλη εκλογή που θυμίζει την διαδικασία των πέναλτι.

Μετά την ήττα δεν υπάρχει επανάληψη του αγώνα. Επαναπαφθήκαμε, πιστέψαμε ότι στις 7 Νοεμβρίου κερδίσαμε τον Δήμο και κάναμε και ένα τεράστιο λάθος στρατηγικής.

Δεν συσπειρώσαμε πρώτα τους Νεοδημοκράτες, βάζοντας μάλιστα εμπόδια στην επιθυμία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να επισκεφτεί την Δράμα. Τεράστια είναι η ευθύνη του κόμματος στην Δράμα που επέτρεψε μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν ενεργά σε άλλο ψηφοδέλτιο από τον ίδιο πολιτικό χώρο

Δεν μπορείς να είσαι μέλος του κόμματος και να μην ακολουθείς τις αποφάσεις.

- Αναφέρεστε στο ψηφοδέλτιο του κ. Ευμοιρίδη;

- Σαφώς. Δεν μπορείς να είσαι μέλος του κόμματος και να μην ακολουθείς τις αποφάσεις.

Και η απόφαση ήταν να στηριχθεί η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ.

Διαφωνείς; Τότε απλά απέχεις ...διαφορετικά δηλώνεις την παραίτησή σου και συμμετέχεις όπου θέλεις.

Ανύπαρκτη και αδιάφορη η ΝΟΔΕ που έπρεπε να δείξει την δύναμή της, να ξεκαθαρίσει και να φέρει τις σχετικές ισορροπίες αποδεικνύοντας τον ρόλο της τουλάχιστον στο επίπεδο της συνοχής του κόμματος.

Δεν τηρήθηκε το καταστατικό και υπήρξε ουσιαστικά πλήρης αδιαφορία για την διάσπαση του κόμματος. Ο διορισμένος πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν έκανε την παραμικρή κίνηση -έχοντας το δικαίωμα αυτό- να απαιτήσει την συστράτευση  όλων στην επιλογή του κόμματος.

Δεν είμαι υπέρ της λογικής των διαγραφών αλλά σαφώς υπέρ της πλήρους εφαρμογής του καταστατικού μας.

Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει τον απολογισμό δια στόματος του διορισμένου Προέδρου και την ανάληψη ευθυνών στην Δράμα και στην Προσοτσάνη.

 

- Λέτε συχνά πυκνά διορισμένου Προέδρου κ. Καλλινικίδη... για ποιον λόγο αφού το κόμμα τον επέλεξε μετά τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την εκλογή Προέδρου της ΝΟΔΕ;

- Πολύ σωστά το είπατε ότι το κόμμα τον επέλεξε την στιγμή που υπήρχε διαδικασία εκλογής από τα μέλη,Και ως γνωστόν εκλέχθηκα εγώ. Κατά συνέπεια ο δεύτερος δεν μπορεί να είναι εκλεγμένος αλλά διορισμένος.

Και όσο εσείς ακούσατε το σκεπτικό του κόμματος άλλο τόσο το άκουσα και εγώ.

 

- Δηλαδή κακώς δεν εγκρίθηκε η εκλογή σας; 

- Η εκλογή μου εγκρίθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΝΔ. Αυτό είναι η απάντησή μου.

 

- Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

Καλό είναι όσοι αισθάνονται νικητές ενώ έχασαν όπως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ξανθόπουλος, να προσέχουν τις δηλώσεις τους όταν αναφέρονται στην επιλογή επί 20 χρόνια, της μεγάλης πλειοψηφίας των δραμινών πολιτών.

Θα ήθελα κλείνοντας να τονίσω ότι θα είμαστε παρόντες, θα παρακολουθούμε, θα κρίνουμε και θα επιβραβεύουμε... χρόνια πολλά και πάλι σε όλους τους πολίτες της Δράμας.


Σχόλια (4)

lefteris - Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 στις 09:39
Βρε Κωστάκη, που τωρα πρόκοψα να διαβάσω το μήνυμα σου...μιλαει ο καλλινικιδης; οταν ηταν υποψηφιος. δεν υπηρχε καταστατικο και εγκυκλιοι; εδω εγινε ρομπα το κομμα, προκειμενου να νομιμοποιηθει η ακυρη υποψηφιοτητα του....τι είναι αυτά που γραφεις Κωστάκη μου, άγνωστε φίλε μου?? Η άκυρη υποψηφιότητα κατόπιν εορτής?? Είσαι καλά? Ξέρεις τί λες?? Για κούνα λίγο το κεφάλι σου και ξανασκέψου τα αυτα που έγραψες...ακριβώς για καταστατικό μιλάω και θέλω να τηρηθεί...ή μήπως τηρήθηκε στη περίπτωση του διορισμενου?? επειδή μάλλον σε βλέπβ αδιάβαστο έλα καμμιά μερα να σου τα πω από κοντά να μαθαίνεις...ντροπή σε σένα λόγω ανωνυμίας και σε όλους τους απατεώνες καταχραστές του δημοσίου χρήματος και στους ανίκανους να εφαρμόσουν καταστατικές διατάξεις...ασε ψιλά γράμματα για σένα...και ο΄πως βλεπεις εγω δεν ντρέπομια βγαινω στα ισα και απαντώ ονομαστικά και όχι κρυφά..ντρέπεσε ε??? αρα λοιπον η ντροπή και δική σου και όσων προανέφερα...αυτα φιλαρα΄κο και πιό προσκετικός να είσαι όταν μιλάς για μένα..

κωστας - Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 στις 01:04
η ν.δ δεν υπαρχει φιλε μου διοτι υπαρχουν λευτερηδες στο κομμα. αλλα για ποιο καταστατικο μιλαει ο καλλινικιδης; οταν ηταν υποψηφιος. δεν υπηρχε καταστατικο και εγκυκλιοι; εδω εγινε ρομπα το κομμα, προκειμενου να νομιμοποιηθει η ακυρη υποψηφιοτητα του. με επιλεκτικες μνημες δεν παει μπροστα ενα κομμα ουτε με αργυρωνητους ψηφοφορους. επιτελους λιγη ντροπη δεν βλαπτει...

πετρος - Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 στις 10:09
πως κατάντησε η κακομοίρα η νδ στον νομό δράμας

Α.π - Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 στις 10:05
Υπάρχει ΝΔ Λευτέρη;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ