Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Kαλή Χρονιά να έχουμε. Υγεία και ευτυχία σε όλους…

Η Οικονομική κρίση και η ανασφάλεια για τα όσα έρχονται καθορίζουν τις προσδοκίες για το νέο έτος. Στο ΒΗΜΑ δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι επικρατούν τα αισθήματα του φόβου και της ανοχής της κοινωνίας στην πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε.

 

 

Οι πολίτες αποδίδουν τις περισσότερες ευθύνες για την ελληνική κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή, στους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών, στις ελληνικές τράπεζες, στη Γερμανία, στην παγκοσμιοποίηση, στην Ευρώπη, στο ευρώ αλλά και στην κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία βεβαίως δεν αθωώνουν.

 

 

 

Στο ερώτημα αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά, τέτοια δεν έχουν εμφανισθεί σε δημοσκόπηση από τη Μεταπολίτευση και δώθε. Το ποσοστό του ΠαΣοΚ, περιορίζεται στο 22,2%. Η Νέα Δημοκρατία επίσης δεν κερδίζει, είναι κολλημένη στο 20,2%,. Το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο σε επίπεδα υψηλά 8,7%, που του επιτρέπει να ελπίζει σε εντονότερη παρουσία στο μέλλον, ο ΛΑΟΣ έχει μείνει στο 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη μένει κάτω από το 3%, όπως και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι κάτω από 2,5%.

 

 

Το εύρημα που εκπλήσσει και φανερώνει τη μετατόπιση, την αμφισβήτηση και την άρνηση συνολικά του πολιτικού συστήματος είναι το λευκό και άκυρο, που έχει φθάσει το 21,2%. Το ποσοστό είναι μεγάλο και, αν προστεθούν και οι αναποφάσιστοι, ξεπερνά το 30%. Πράγμα που σημαίνει ότι επί της ουσίας στην παρούσα φάση και συγκυρία δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για την εκλογική δύναμη των κομμάτων.

 

 

 

Νέα πολιτική φωτιά άναψε ο δικηγόρος και πρόεδρος του «Δικτύου 21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, παρεμβαίνοντας στο δημόσιο διάλογο με αιχμηρό τρόπο κατά των λαθρομεταναστών. Εν μέσω της αναστάτωσης από τις αναφορές για τους «ντιντήδες», ο πολιτικός φίλος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, ξανακτύπησε, αυτή τη φορά με άρθρο του με τον τίτλο «Οι Μουσαφιραίοι» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

 

Με αιχμηρό τρόπο, αναφέρεται στη λαθρομετανάστευση, και αφού σημειώνει ότι «οι γειτονιές μας και οι δημόσιοι χώροι υφίστανται ένα βίαιο εποικισμό», προτείνει μια ιδιαίτερα σκληρή συνταγή, την οποία περιγράφει ως εξής:

 

«Η λύση δεν είναι μεσοβέζικη, light με χαμηλά λιπαρά. Σφράγισμα των συνόρων, επί τόπου ανάσχεση με την άσκηση της απαραίτητης βίας, μαζικές συλλήψεις, κράτηση σε στρατόπεδα και απελάσεις» υπογραμμίζει και επιτίθεται στην Τουρκία υποστηρίζοντας: «Η Τουρκία όλους αυτούς τους εμπορεύεται. Αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και μακροπρόθεσμα την Ευρώπη. Για να σοβαρευτεί όμως το κράτος-κωμωδία, πρέπει να φύγουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της πολιτικής ορθότητας. Γιατί απέναντι έχουμε το κράτος - συμμορία».

 

 

Όσον αφορά τους «ντιντήδες», ο κ. Κρανιδιώτης, στα πλαίσια της αρθρογραφίας του στο διαδικτυακό τόπο antinews.gr επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι ο εναλλακτικός τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να ήταν για δυο σχολές: την σχολή της πολιτικής και της «παραπολιτικής».

Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που σοκάρει ο λόγος του Φαήλου Κρανιδιώτη... δηλαδή η πολιτική ζωή του τόπου δεν έχει γεμίσει ντιντήδες;

 

 

Είναι όλοι αυτοί που έχουν αναγάγει την ενασχόληση με την πολιτική ως βόλεμα και επιβεβαίωση.

Είναι όλοι αυτοί που θεωρούν  ότι τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να μας απασχολούν γιατί βιώνουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η λύση είναι η αντίσταση ...οι όποιες λεκτικές υπερβολές καλό είναι να μην επηρεάζουν την ουσία. Γεμίσαμε από διαπλεκόμενα συμφέροντα...

Κλατάραμε από τους διάφορους που κάνουν την δουλειά τους ξεπερνώντας ιδεολογικούς φραγμούς και ιδεολογίες...

 

 

 

Ο πολιτικός στίβος είναι μάχη ιδεών. Όποιοι τον βλέπουν σαν εργαλείο προσωπικής ή οικονομικής ανέλιξης καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι ιδέες κρίνονται  και παλεύουν στην δημοκρατία. Φυσικά τα διάφορα πολιτικά φρούτα της εποχής δεν είναι ιδεολόγοι ...μόνη τους ιδεολογία είναι το χρήμα και η κονόμα...

 

 

Δεν πρέπει να αντισταθούμε στην θολούρα και στην απαξίωση της πολιτικής δράσης; Η απάντηση είναι αυτονόητη ...οι ορθά σκεπτόμενοι σε όλα τα κόμματα πρέπει να αντισταθούμε. Το πολιτικό σύστημα είναι στον πάτο ...φτάνει πια.

 

 

 

Θα βγούν τώρα τα διάφορα φρούτα της εποχής και θα αρχίσουν τις αναλύσεις. Όλος αυτός ο συρφετός που δεν οραματίζεται που δεν το ψάχνει ...που έχει καβαλήσει το καλάμι και θέλει να οδηγήσει τον μέσο Έλληνα στο να απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς. Σε αυτό το σκηνικό πρέπει να αντισταθούμε ...αυτό είναι το μήνυμα στην νέα πραγματικότητα που βιώνουμε ...αλλοίμονο αν δεν αντισταθούμε.

 

 

H νέα χρονιά μπήκε με μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ, συγκοινωνίες και υπηρεσίες. 

Αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους φτωχούς και μειώνεται  για τους πλούσιους! Αυξάνονται 80% (!) τα εισιτήρια των τρένων, 30% έως 50% τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Μειώνονται τα δρομολόγια, καταργούνται  γραμμές, γίνονται  όσο μπορεί πιο δύσκολες οι  μετακινήσεις και η ζωή των οικονομικά... ασθενέστερων.

 

 

 

Επ' ευκαιρία τι θα γίνει με τον ΟΣΕ; Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους στον Ν Δράμας.

H κατάργηση των γραμμών και των δρομολογίων που διέρχονται από την Δράμα είναι χτύπημα με αρνητικές συνέπειες για τον τόπο...

 

 

Είπαμε να γίνει ορθολογική διαχείριση. Μην το πληρώσουν όμως οι πολίτες της ελληνικής περιφέρειας.

Φυσικά οι τεράστιες αυξήσεις των εισιτηρίων  μόνο αρνητικά θα λειτουργήσουν στην επιβίωση του Ελληνικού Σιδηρόδρομου ...ποιος θα επιλέξει το τραίνο για τις μετακινήσεις του όταν το εισιτήριο θα είναι πολύ ακριβότερο από άλλα μέσα μεταφοράς;

Είχαμε και την ανάδειξη Προεδρείου στα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας.

 

 

 

Εκλογές και στον Ν. Δράμας και πλέον άρχισε η εφαρμογή του Καλλικράτη...Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από την οικονομική στήριξη του θεσμού ...αν δεν δοθούν οι πόροι που χρειάζονται τότε είναι πολύ δύσκολο να έρθουν καλύτερες ημέρες.

Φυσικά όσοι δήμαρχοι αναλαμβάνουν για πρώτη φορά θα αντιληφθούν πόσο διαφορετική είναι η θεωρία από την πράξη…

 

Καλές οι αντιπολιτευτικές κορώνες και οι υπερβολές όμως τα πράγματα όταν ασκείς διοίκηση αλλάζουν...

Καλή επιτυχία σε όλους τους αιρετούς που ανέλαβαν ...εμείς θα τους αναγνωρίσουμε κάθε θετική προσπάθεια αλλά θα μας βρουν αντίθετους σε μέτρα και πολιτικές που υποβαθμίζουν τον τόπο μας.

 

 

 


Σχόλια (1)

κώστας - Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 στις 10:06
για να δουμε τωρα θα τα καταφέρουν οι πράσινοι στον νομό και στους δήμους;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ