Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


1 σχόλιο

Μπήκε το 2011 και οι ευχές δίνουν και παίρνουν. Φυσικά  η υγεία είναι πάνω από όλα. Τι να τα κάνεις όλα τα καλά του κόσμου αν δεν έχεις το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η Υγεία... Όλους τους θησαυρούς του κόσμου να έχεις δεν σε κάνουν ευτυχισμένο, αν χάσεις την υγεία σου εσύ ή ένα κοντινό σου πρόσωπο.
 
Οι άλλες ευχές για χαρά ,προκοπή και επιτυχίες, ακούγονται σαν ουτοπία... Το 2011 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Τα προβλήματα θα είναι πολλά και θα αντιμετωπίσουμε όλοι μας απρόβλεπτες καταστάσεις.
 
Τι θα ευχόμουν εγώ; 10 σπουδαία  πράγματα εύχομαι στον καθένα. -Να γίνεσαι καλύτερος χωρίς διαταγές. -Να χαίρεσαι χωρίς να υποκρίνεσαι. -Να μιλάς χωρίς να περιαυτολογείς. -Να δουλεύεις χωρίς να υποδουλώνεσαι. -Να είσαι ελεύθερος χωρίς να γίνεσαι ασύδοτος. -Να είσαι τολμηρός χωρίς επίδειξη. -Να είσαι εκδηλωτικός χωρίς να είσαι επιπόλαιος. -Να παλεύεις χωρίς να απελπίζεσαι. -Να διαλέγεις χωρίς να περιφρονείς. -Να έχεις ελπίδα και όραμα.
 
Αλλοίμονο αν στην ζωή μας περιφρονούμε τον αντίπαλό μας. Τότε χάνουμε το μέτρο. Και το μέτρο είναι χαρακτηριστικό των προγόνων μας. Δυστυχώς εμείς οι Νεοέλληνες το χάσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα τα θλιβερά επακόλουθα που βιώνουμε όλοι μας.
 
Όσο για τους διάφορους που με μεγάλη ευκολία λένε μεγάλα λόγια και υπόσχονται πράγματα ανέφικτα, καλό είναι να βάλουν νερό στο κρασί τους, γιατί η θεωρία διαφέρει πολύ από την πράξη.
 
Θα είναι μια χρονιά που θα κριθούν οι αντοχές όλων μας. Η Ελληνική Οικονομία δίνει καθημερινά εξετάσεις και στόχος είναι να πάψει να επιβιώνει με δάνεια και να ζει με τις δικές της παραγωγικές δυνάμεις. Τις οποίες όμως οφείλει να αναπτύξει και να δυναμώσει.
 
Δυστυχώς όμως η χώρα μας δεν παράγει πλούτο ...οι ελληνικές εξαγωγές καταρρέουν... ο ελληνικός παραγωγικός ιστός δεν υφίσταται. Αναγκαζόμαστε έτσι να στηριχτούμε στους δανειστές μας, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών μας. Που είναι κύρια οι κρατικές δαπάνες.
 
ΕΛΛΑΣ η χώρα με το μεγαλύτερο κράτος. Όλες οι κυβερνήσεις το χάιδευαν, το στήριζαν και το χρησιμοποιούσαν για τους σκοπούς τους. Το κράτος μοίραζε χρήματα και το κράτος διόριζε υπαλλήλους.
 
Ο Ιδιωτικός τομέας σε αυτήν την χώρα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σημασία. Απλά συμμετείχε με υψηλότατους φόρους στην διατήρηση του πολύ μεγάλου, δυσκίνητου, γραφειοκρατικού και πολυέξοδου δημόσιου τομέα.
 
Άρα απαιτούνται τομές. Χρειάζεται μείωση των κρατικών εξόδων και περικοπές δαπανών. Η λογική πρέπει να είναι η μείωση των εξόδων. Με την αύξηση της φορολογίας ,τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων των μη προνομιούχων δεν πρόκειται να δούμε καλύτερες μέρες. Απλά η κρίση θα συνεχισθεί και θα ενταθεί.
 
Τοποθετήθηκαν οι επτά Γραμματείς των αποκεντρωμένων Κρατικών Διοικήσεων, που θα έχουν πολύ σημαντικές αρμοδιότητες παράλληλα με την Αιρετή Περιφέρεια. Στην Κεντρική Μακεδονία-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τοποθετήθηκε ο Θύμιος Σιώκος από τα πλέον έμπειρα στελέχη της Αυτοδιοίκησης και επί σειρά ετών Δήμαρχος Αγρινίου και Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
 
Ο άνθρωπος είναι πολύ δυνατός παίκτης. Όμως ποιος θα είναι ο ρόλος των νέων επτά γραμματέων; Θα είναι οι «επτά σοφοί» ή θα είναι το καπέλο της Κεντρικής εξουσίας; Οι αιρετοί θα αντιδράσουν ή θα δεχθούν την τοποθέτηση ως κάτι το φυσιολογικό.

 


Σχόλια (1)

Ζ.ΑΧ - Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 στις 10:08
πόσο μας κοστίζουν τα καινούρια φρούτα της αιρετής περιφέρειας;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ