Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Άρχισε η λειτουργία της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με την επίσκεψη του νέου Περιφερειάρχη κ Άρη Γιαννακίδη στην πόλη μας.

Θέμα της συνάντησης η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ . Ο κ Γιαννακίδης δεσμεύτηκε ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την Περιφέρεια θα λαμβάνονται με την συμμετοχή όλων των θεσμοθετημένων οργάνων και θα είναι προϊόν αποτελεσματικού διαλόγου.

Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής όμως περιμένουμε ανάλογη συνέχεια.

Καλές οι διαπιστώσεις, οι αναλύσεις και οι παρεμβάσεις ,όμως όλοι θα κριθούν από τα έργα που θα πραγματοποιήσουν. Είναι πολύ σημαντικό που ο νέος Περιφερειάρχης προέρχεται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζει την λειτουργία της και δεν είναι μαθητευόμενος.

 

Σε αυτήν  την δύσκολη συγκυρία η απειρία και η ανεπάρκεια είναι καταστροφική.

Και ο κ Γιαννακίδης έχει μεγάλη εμπειρία όπως και το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων του Νομού μας και οι δέκα (10), μαζί με τον Γιάννη Ξανθόπουλο διαθέτουν τεράστια εμπειρία και γνώσεις.

 

Ενδιαφέρουσα ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ Μαργαρίτης Τζίμας σχετικά  με το μέλλον του τμήματος Βιοτεχνολογίας που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στην Δράμα από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ήδη στην Δράμα λειτουργούν τα τμήματα Δασοπονίας, Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Οινολογίας. Με το τέταρτο τμήμα τι θα γίνει; Θα λειτουργήσει, θα μπει στο φετινό μηχανογραφικό ή το έφαγε το μνημόνιο;

 

Η ιστορία με τα τμήματα των ΤΕΙ κρατάει πολλά χρόνια. Η Δράμα δυστυχώς έχασε την χρυσή ευκαιρία όταν μοίραζαν σχολές σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό.

Τότε “έβρεχε” σχολές αλλά εμείς κρατούσαμε “ομπρέλα”, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή μας, και οι προτεραιότητες δεν είναι ίδιες με αυτές που κυριαρχούσαν πριν από μία 25ετία.

 

Όμως θα είναι κρίμα να μην λειτουργήσει το 4ο τμήμα των ΤΕΙ. Είναι απαίτηση όλων των Δραμινών. Μας αδίκησαν στο παρελθόν και αυτό δεν πρέπει να συνεχισθεί.

Το είχαμε γράψει και θα το επαναλάβουμε. Πρέπει άμεσα η διοίκηση του ΤΕΙ να καταθέσει πρόταση για την λειτουργία νέων ειδικοτήτων που να έχουν επαγγελματική προοπτική. Πολλά από τα τμήματα πρέπει να κλείσουν...δεν έχουν πλέον να προσφέρουν τίποτε και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν απασχόληση στους αποφοίτους.

Η λογική κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ έκανε κακό, η πανσπερμία τμημάτων που λειτουργούν χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό βλάπτει και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την Εθνική Οικονομία.

Όμως αυτά να ξεκινήσουν από διάφορες περιοχές που έχουν στρατιές φοιτητών. Όχι  από την πόλη μας που είναι από τις πλέον αδικημένες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Κατά τα άλλα η αβεβαιότητα κυριαρχεί σε εθνικό επίπεδο. Όλοι αγωνιούν για το αύριο και φυσικά η τρόικα πιέζει για μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και για μεταρρυθμίσεις.

 

Είπα εισφοροδιαφυγή και να μια είδηση απίστευτη και όμως αληθινή. Το ΙΚΑ κάλεσε εδώ και 1 μήνα τον ασφαλισμένο Ν.Κ να παρουσιαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά ,προκειμένου να συζητηθεί απόφαση με την οποία λάμβανε το λεγόμενο παραπληγικό επίδομα. Μόνο που είναι κομματάκι δύσκολο να παρουσιαστεί  ο Ν.Κ., γιατί είναι νεκρός. Έφυγε από τον μάταιο κόσμο εδώ και μία εξαετία. Διάβασα την περιπέτεια που πέρασε ο άτυχος αυτός άνθρωπος όσο ζούσε. Όμως ότι θα τον τυραννούσαν και μετά θάνατον κανένας δεν το φανταζόταν.

 

Kαλό είναι να ελεγχθεί το απίστευτο χάλι στις υγειονομικές δαπάνες. Η κατάσταση με τις φαρμακευτικές και παραϊατρικές δαπάνες δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Δαπανάμε για τον πληθυσμό μας τεράστια ποσά χωρίς να βελτιώνονται

οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Με την νέα συνταγή και την μηχανοργάνωση άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Όμως δεν μπορεί να είμαστε “ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι”. Ελέγξτε το χάλι και το μεγάλο πάρτι που έχει στηθεί και έχει οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε αδιέξοδο.

 

Αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας και οι πολίτες συστρατεύονται σε μια τέτοια εθνική προσπάθεια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Κινδυνεύουν οι συντάξεις των ασφαλισμένων από λάθη, παραλείψεις, έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού και πολυποίκιλα συμφέροντα που οδήγησαν τα Ταμεία ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

 

Από νίκη σε νίκη ο ΚΑΟΔ κυριολεκτικά διέσυρε τον ιστορικό Απόλλων Πατρών με 72-52 για την Α2 κατηγορία Μπάσκετ Ανδρών. Η ομάδα μας φέτος είναι εξαιρετική.

Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία, υπάρχει άριστη οργάνωση και διοικητική επάρκεια. Φυσικά έγιναν και σωστές μεταγραφές. Η μεγάλη μας ομάδα είναι πρώτη και συνεχίζει στον δύσκολο μαραθώνιο με στόχο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

 

Η Δράμα αγαπάει το Μπάσκετ. Ο κόσμος συμπαραστέκεται και στηρίζει τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την διοίκηση.

Καλή συνέχεια και στο τέλος να γιορτάσουμε την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ