Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Λαθρομετανάστευση

 

Είναι ένα θέμα που έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και κατέληξε στα παράθυρα και στην αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν μπορεί να συνεχισθεί. Παραθέτω το ρεπορτάζ από την Καθημερινή:

 

“Ένα πολυσύνθετο εκρηκτικό πρόβλημα στον Έβρο, αναφορικά με τη λαθραία είσοδο μεταναστών, περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η σχετική έκθεση της Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων), με την υποσημείωση ότι οι αριθμοί αυτών που περνούν παράνομα τα ελληνικά σύνορα είναι υπερβολικά μεγάλοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι τοπικές αρχές. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία περιγράφει μια εικόνα αφύλακτων συνόρων, η Τουρκία παραμένει η κυρίαρχη χώρα-«τράνζιτ» με συνακόλουθες ευθύνες στη διόγκωση του προβλήματος, ενώ εκτός από την εκτίναξη του αριθμού Αφγανών, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η υψηλή ροή εισόδου λαθρομεταναστών από την Αλγερία. Όπως επισημαίνει η Frontex, οι τελευταίοι ταξίδευαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί περνούσαν τον Έβρο με προορισμό την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε.

 

Μιλώντας για αριθμό-ρεκόρ των τελευταίων χρόνων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 εντοπίστηκαν στον Έβρο 31.000 λαθρομετανάστες) η έκθεση αναφέρεται στο τμήμα των 12,5 χλμ., κοντά στην Ορεστιάδα, εκεί όπου θα ανεγερθεί φράκτης ανάσχεσης του κύματος λαθραίας εισόδου. Καθημερινά, από αυτό το σημείο εισέρχονταν στην Ελλάδα 350 άτομα, τονίζεται στην έκθεση...”

 

Το καταλάβατε; 350 μπαίνουν την μέρα και πάνω από 30000 στο 9μηνο του 2010 ...μόνο από τον Έβρο ...και η επίσημη πολιτεία ασχολείται με τα δικαιώματα όλων αυτών των ανθρώπων, που δεν κατάλαβα με ποιο νόμο έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν χωρίς κανένα έγγραφο στην πατρίδα μας.

 

Που ενώ καταρρέει την ίδια ώρα ξοδεύει από τα δανεικά για να στηρίξει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οι πολίτες θέλουν από το κράτος έστω και με τεράστια καθυστέρηση να λειτουργήσει ...επιτέλους ας σταματήσουν οι διάφοροι λαϊκιστές και “ιδεολόγοι” της κακιάς ώρας. Δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα;

 

Τα τμήματα ΤΕΙ στη Δράμα

 

Τι θα γίνει με τα τμήματα ΤΕΙ που λειτουργούν στην Δράμα. Ευσταθούν διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είναι πιθανόν κάποια από αυτά να κλείσουν;

Και με το τμήμα Βιοτεχνολογίας που ήταν να  αρχίσει την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο, υπάρχει κάτι νεώτερο;

 

Είναι ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθούν ...καλές οι διαπιστώσεις και τα επινίκια όμως εδώ στην Δράμα δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση...

Καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

 

Ο Υφυπουργός και η Βουλευτής πρέπει να παρέμβουν ...η Δράμα δεν αντέχει άλλες αδικίες, ας στείλουν το μήνυμα  στους αρμόδιους που θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ