Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


 

Τι απίθανες καταστάσεις βιώνουμε;

Αυξήσεις, φόρους και τσουχτερά όλα τα κρατικά τιμολόγια για να συντηρήσουν το μοντέλο της Οικονομίας, έστω και με χαμηλότερες αμοιβές, πληρωμές και παροχές.

Και ποιο είναι αυτό το μοντέλο; Μα, το βαθύ, το μεγάλο, το τεράστιο κράτος, το “Κράτος Πατερούλης”, που θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος  εργοδότης και προμηθευτής του Ιδιωτικού τομέα.

Ένα κράτος που προμηθεύει τα πάντα από προϊόντα άμυνας μέχρι καύσιμα και κρατικές διαφημίσεις.

 

Και πώς θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη;

Με περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα ,μισθούς και με χαράτσια στην ιδιοκτησία;

Ή με την αύξηση των εισιτηρίων σε όλες τις κρατικές συγκοινωνίες για να ξελασπώσουμε εμείς το αίσχος των ΔΕΚΟ των Μεταφορών;

Μας εξοργίζει αυτή η κατάσταση ...ο Έλληνας φορολογούμενος αισθάνεται βλάκας. Αυτό το θέατρο του παραλόγου δεν μπορεί να συνεχισθεί.

 

Tην ίδια ώρα εξαγγέλλουν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ...και με το “κλειστό επάγγελμα” των πολιτικών τι θα γίνει; Που το μεταβιβάζουν από γενιά σε γενιά συγκεκριμένες οικογένειες ...έτσι προέκυψε και ο όρος πολιτικά τζάκια

 

Δεν το πίστευα όταν το διάβαζα.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας φύλαξης συνόρων το περυσινό 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 εντοπίστηκαν στον Έβρο 31000 λαθρομετανάστες. Αν τώρα προσθέσουμε και όσους περνούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τότε καταλαβαίνουμε πως δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο πρόβλημα στην χώρα μας.

 

Σε μια χώρα που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων είναι εκτός λογικής να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της χώρας μας δεν μπορούν να καλύψουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται παράνομα από έξω.

Κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί.

 

Οι λαθρομετανάστες δεν βρίσκουν στην Ελλάδα τον “παράδεισο” που περίμεναν ενώ μεγάλη μερίδα στρέφεται στην παρανομία.

Κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας διαμαρτύρονται γιατί έχει γίνει η ζωή τους μαρτύριο ζουν απίστευτες καταστάσεις.

Εγκληματικότητα, κλοπές, λαθρεμπόριο είναι στην ημερήσια διάταξη. Σε αυτά τα φαινόμενα το κράτος αλλά και η ΕΕ δεν μπορεί να παραμένουν θεατές…

 

Πέντε νέοι προσωρινοί σταθμοί διοδίων θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της Εγνατίας μέχρι να τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής διοδίων.

Την ίδια ώρα εξαγγέλλονται και νέες αυξήσεις στα διόδια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν  σε ολόκληρη την χώρα επιτροπές αγώνα που καλούν τους οδηγούς να αντισταθούν στο χαράτσι των μεγαλοεργολάβων και δηλώνουν έτοιμοι να αναμετρηθούν στα δικαστήρια για την νομιμότητα των διοδίων.

 

Όχι στα διόδια ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ δρόμοι για όλους αναφέρει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο που εκφράζει την οργή του κόσμου σε μια συγκυρία που το δημόσιο  χρήμα καταλήγει στις τσέπες των μεγάλων κοινοπραξιών ,των Τραπεζών και των Βιομηχάνων, ενώ ο λαός ζει με τον φόβο της φτώχειας και της ανεργίας.

 

Παρ’ όλα αυτά οι Σταθμοί αυξάνονται και πληθύνονται.

Η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσ/νίκης γέμισε σταθμούς διοδίων. Κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο ταμείο

 

Kαι να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε ...με μία  αναφορά στο τεράστιο και αναποτελεσματικό κράτος, όπου η διαφθορά και η σπατάλη ζει και βασιλεύει

Ρεσιτάλ κακοδιαχείρισης, με απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών σε συγκεκριμένες εταιρείες, επιχορηγήσεις που δίδονταν με «θολές» διαδικασίες και ανεξέλεγκτες παροχές για δαπάνες προσωπικού δείχνει η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τον έλεγχο στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) που παραδόθηκε στον εισαγγελέα

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ελεγκτές, που εξέτασαν τις διαδικασίες ανάθεσης έργων και προμηθειών την περίοδο 2008-2009, εντόπισαν αυξημένες δαπάνες την διετία αυτή, πέραν από την αύξηση 32% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα ο ΕΟΤ να μεταφέρει οφειλές και υποχρεώσεις τις επόμενες χρονιές. Πολλές μάλιστα από τις δαπάνες έχουν κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο μη νόμιμες.

Παράλληλα, στην έκθεση καταγράφονται περιπτώσεις απευθείας αναθέσεις προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών, “χωρίς να συντρέχουν λόγοι που να δικαιολογούν την κατ’ εξαίρεση προσφυγή στη διαδικασία αυτή και ενώ λόγω του ύψους της προκαλούμενης δαπάνης θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί πρόχειρος ή ανοικτός διαγωνισμός”.

 

Μάλιστα, συγκεκριμένες προμήθειες «κόπηκαν» σε μικρότερα κομμάτια και δόθηκαν στην ίδια εταιρεία, ακόμη και με διαγωνισμούς που ολοκληρώνονταν μέσα σε μία ημέρα.

 

Αθάνατη Ελλάδα ...εδώ ισχύει ο στίχος του ποιητή “Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος”.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ