Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Αν και οι επικρατούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μας προετοίμασαν δυσμενώς απέναντι στο νέο έτος, ωστόσο αυτό μας έκανε ποδαρικό με το δεξί, για να μας θυμίσει ότι η ελπίδα πραγματικά πεθαίνει τελευταία.

Ποδαρικό με το δεξί λοιπόν, στο νέο περιφερειακό σχήμα, για το νομό μας, αλλά και για τον ίδιο, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εκλογή του Κώστα Μιχαηλίδη στη θέση του προέδρου του πρώτου περιφερειακού συμβουλίου του νεοεμφανιζόμενου θεσμού.

Μεγάλη τιμή για τον ίδιο, αλλά και τιμή για το νομό μας, μιας και όπως κατ’ επανάληψη έχουμε πει στο παρελθόν, όταν ο νομός δεν έχει καμιά εκπροσώπηση στα κέντρα εξουσίας, δεν μπορεί να έχει μεγάλες αξιώσεις και ίσως-ίσως και καμία τύχη στον αναπτυξιακό κατ’ άλλα τροχό. 

Υπερασπιστής της περιφερειακή συνείδησης, αυτής που για δεκαετίες δεν καταφέραμε να πετύχουμε είναι ο Κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος και στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε  μεταξύ άλλων: «θα πρέπει να εδραιώσουμε την περιφερειακή συνείδηση, όχι όμως κάνοντας εκπτώσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Είναι προϋπόθεση»

 

Υπέρμαχος της φιλοσοφίας αυτής, που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση του κ. Γιαννακίδη, είναι και ο νέος αντιπεριφερειάρχης ο Γιάννης Ξανθόπουλος. Είναι όμως και ειλικρινείς καθώς κι αυτός στις πρώτες δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η άμβλυνση αυτής της ανισότητας θα γίνει σε βάθος χρόνου.»  Αυτό απλά σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα σε 3,5 χρόνια που απομένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Το «βάθος χρόνου»  προϋποθέτει επανεκλογή του  υπάρχοντος συνδυασμού! Αν και χαμηλών τόνων πολιτικός ο κ. Ξανθόπουλος, όπως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έτσι κι αυτός, προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο «βήμα».

 

Στην κατηγορία των «φρονίμων παίδων» ανήκει  ο πληθωρικός και ουδόλως χαμηλοβλεπής, έτερος πολιτικός άνδρας, ο Μαργαρίτης Τζίμας.  Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, μήτε μαδάει μαργαρίτες. Χαράζει την πολιτική του διαδρομή ελισσόμενος κατά το δοκούν. Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να του προσάψει, είναι ότι θυμάται τους ψηφοφόρους, κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Αντίθετα ως «φρόνιμος παίδας» όχι μόνο μαγειρεύει πριν πεινάσει, αλλά κάνει το  κάτι  παραπάνω, για να βρίσκεται σε ώρα ανάγκης!

 

Για του λόγου του αληθές, παραθέτουμε το παρακάτω δελτίο τύπου: «Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα χωριά του Νομού Δράμας ο Βουλευτής & πρώην Υπουργός κ. Μαργαρίτης Τζίμας επισκέφθηκε στις 3-4 Ιανουαρίου τα εξής χωριά: Καλαμπάκι, Μικροχώρι, Φτελιά, Αγία Παρασκευή, Νεροφράκτης, Μαυρολεύκη, Φωτολίβος, Σιταγροί, Αργυρούπολη, Μικρόκαμπος, Μεγαλόκαμπος, Καλλιθέα, Καλή Βρύση, Χαριτωμένη και Ανθοχώρι.  Ο κ. Τζίμας ήρθε σε επαφή με τους δραμινούς πολίτες τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά για την καινούρια χρονιά και άκουσε τον προβληματισμό τους για την άσχημη οικονομική κατάσταση που ζουν τα νοικοκυριά τους. Ο κ. Τζίμας τους δήλωσε ότι ο ίδιος αλλά και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται στο πλευρό τους.»

Και φυσικά το τουρ στους ψηφοφόρους δεν τελείωσε εκεί, ή  μάλλον διακόπηκε εκεί,  μετά τον αγιασμό των υδάτων και το Μοναστηράκι, γιατί το ποδαρικό του 2011 έκανε την εμφάνιση του για άλλη μια φορά στο νομό μας και στον Μ. Τζίμα

Αν αύριο είχαμε κυβέρνηση της ΝΔ, τότε ο Δραμινός Βουλευτής θα ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν είναι λίγο, δεν θέλω να ακούω χαζές κουβέντες. Για δεύτερη φορά Υπουργός και μάλιστα σε ένα υπουργείο σαν αυτό της Εθνικής Άμυνας, δεν είναι ότι κι ότι.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, να τους ενημερώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στο ανασχηματισμό που έκανε της σκιώδους κυβέρνησης του, τοποθέτησε τομεάρχη  Εθνικής Άμυνας τον Μαργαρίτη Τζίμα.

Να λοιπόν που σιγά- σιγά άρχισε η Δράμα να παίρνει κεφάλι στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Και είμαι σίγουρη ότι πέρα από την όποια προσωπική ανέλιξη του κάθε δραμινού πολιτικού άνδρα, τα οφέλη για τον τόπο του θα είναι πολλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ