Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Πολύ ωραίο το αφιέρωμα στην Ονειρούπολη από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ... Διαφήμισε την Δράμα στο Πανελλήνιο.
Κάποιοι παρ' όλα αυτά θέλησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης κάνοντας θέμα την λειτουργία του σκουπιδότοπου στην Σίψα. Αντί να διαφημίσουν την πόλη στην οποία ζουν προσπαθούν να την δυσφημίσουν.
Για άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα πότε θα μιλήσουν;

Μα είναι δυνατόν να μιλήσουν; Αφού έχουν συγκεκριμένη λογική και καθημερινή λειτουργία. Έχουν θολώσει και βγάζουν την εμπάθεια τους με τον χειρότερο τρόπο.
Ολημερίς και ολονυκτίς ψάχνουν τρόπους να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Δεν γνωρίζουν, δεν ρωτούν. Απλά φωνάζουν.

Ευτυχώς όμως οι Δραμινοί δεν διακρίνονται από μικροψυχία και εμπάθεια. Και φυσικά δεν είναι μίζεροι. Αλίμονο αν οι Δραμινοί που αγαπούν τον τόπο τους τον χαρακτηρίζουν ως σκουπιδότοπο της Ελλάδας. Αν υπήρχε μέτρο που να μετράει την σοβαρότητα κάποιοι θα ήταν συνεχώς πάνω από το όριο.

Γενναία η απόφαση του Δήμου Δράμας για πάγωμα των τελών και δικαιωμάτων για το 2009, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δράμας.
Επίσης μειώνονται τα τέλη για άπορους, άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους σε ποσοστό 50%.
Με τέτοιες πολιτικές αποφάσεις φαίνεται το ανθρώπινο πρόσωπο της εξουσίας. Καλές οι τεχνοκρατικές αναλύσεις όμως όταν υπάρχει πρόβλημα τότε... πρέπει να τίθενται στην γωνία. Καλό θα είναι την απόφαση του Δήμου Δράμας να μιμηθούν και άλλοι φορείς και να επιβάλλουν πάγωμα στα τιμολόγιά τους.
Φανταστείτε να βλέπαμε κάτι ανάλογο και από την ΔΕΗ. Πόσο ωραία απόφαση θα ήταν για όλους μας.

Με 70.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο ΓΣ Δόξα από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το 2008 για την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στο γήπεδο.
Με 30.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο υπουργείο και ο Πανδραμαϊκός για επισκευές στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Πολύ καλά κάνει ο Υπουργός κ. Τζίμας και στηρίζει τις Δραμινές ομάδες.
Όμως ένα ερώτημα... Αλήθεια, με εκείνο το 1 εκατομμύριο ευρώ της ΓΓΑ για το γήπεδο της Δόξας τι γίνεται; Κάποιοι έλεγαν ότι τα λεφτά είναι "κλειδωμένα και εξασφαλισμένα". Τελικά τα λεφτά χάθηκαν; Και αν ναι, ποιοι ευθύνονται;

Και μιας και ο λόγος για αθλητικές υποδομές... Ολοκληρώνεται το Δημοτικό Γήπεδο της Ν. Κρώμνης, το οποίο ανακατασκευάζεται πλήρως. Είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.
Επίσης ολοκληρώθηκε και το γήπεδο του Ξηροποτάμου. Το 2009 ξεκινά και η κατασκευή δύο προπονητηρίων στον Δήμο Δράμας ενώ την νέα χρονιά ξεκινά και η κατασκευή του Δημοτικού (Εθνικού) Σταδίου.

Όλα αυτά τα έργα αφορούν τον Δήμο Δράμας. Παρ' όλα αυτά η αντιπολίτευση στον Δήμο δεν τα αντιλαμβάνεται. Πιστεύει ότι δεν γίνονται αθλητικά έργα.
Τέσσερις είναι οι πιθανές αιτίες:
α) Δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα
β) Έχουν "ζαλιστεί" από αντιπολιτευτικό μένος
γ) Έχουν πρόβλημα όρασης
δ) Δεν γνωρίζουν τι είναι γηπεδικές εγκαταστάσεις
Με τέτοιες λογικές δεν κάνεις σωστή αντιπολίτευση. Απλά εκφράζεις θέσεις και απόψεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Πάμε και στα γενικότερα...
Όπου κάποιοι δεν διαβάζουν καλά τις δημοσκοπήσεις. Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της κυβέρνησης, όμως φαίνεται πως οι κυβερνώντες δεν αγωνιούν. Δεν ιδρώνουν από την νέα πραγματικότητα. Ατάραχοι και χωρίς σχέδιο συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς.
Την ίδια ώρα η βάση του κόμματος "βράζει". Ζητούν αλλαγή πολιτικής και άμεσα μέτρα για να ξεφύγει η ελληνική κοινωνία από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Άραγε θα λάβουν το μήνυμα;

Τα κανάλια φυσικά δημιουργούν τρόμο. Με τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ μας έχουν τρελάνει. Και φυσικά αυτό δεν βοηθά καθόλου την αγορά, ενόψει των γιορτών.
Για να καταναλώσεις πρέπει να έχεις ανεβασμένη ψυχολογία. Όταν ακούς ή βλέπεις ειδήσεις, νομίζεις ότι κατοικείς στην Αφρική ή σε χώρα του Τρίτου κόσμου.
Καλό είναι να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας. Είπαμε ότι η υπερβολή είναι στις μέρες μας κανόνας. Αλλά αυτά που βλέπουμε δεν είναι απλά υπερβολικά. Είναι εξωφρενικά. Και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.
Όλα γίνονται για την τηλεθέαση. Και εξυπηρετούν και άλλες σκοπιμότητες. Όμως βλάπτουν, κάνουν κακό. Και τον λογαριασμό τον πληρώνουν ακριβά οι επιχειρηματίες.

Γενναία η πρόταση των Εμπορικών Συλλόγων για μείωση των τιμών την περίοδο των γιορτών. Τα μαγαζιά πρέπει να δουλέψουν. Να κινηθούν. Και απαιτείται να μειώσουν τις τιμές τους. Για να συναγωνιστούν τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Χαμός στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ... Η ένταση και η πόλωση μεταξύ γαλάζιων και πράσινων ήταν εμφανής. Η ένταση στην έναρξη του συνεδρίου ήταν πολύ μεγάλη.
Οι διαξιφισμοί Γ. Παπανδρέου-Πρ. Παυλόπουλου προκάλεσαν αίσθηση. Αλλά και ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζίμας ζήτησε να τηρηθεί η τάξη την ώρα της ομιλίας του.
Αλλά οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τους κυβερνώντες. Φάνηκε και στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ... Όσο για τον Καποδίστρια 2 φαίνεται πως τίθεται στο ψυγείο. Και σε μερικούς μήνες πολύ πιθανό είναι να μπει στην κατάψυξη...
Όλα δείχνουν ότι οι Δραμινοί θα συνεχίσουν και την επόμενη τετραετία με την σημερινή μορφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ