Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

Στην επικαιρότητα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για άλλη μια φορά το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Η αδυναμία λειτουργίας της ΑΝΦΑ λόγω χρεών, είχε ως φυσικό επακόλουθο το κλείσιμο του Χιονοδρομικού που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια τουριστικό προορισμό χιλιάδων επισκεπτών.Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κ Παυλίδης με επιστολή του καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την έναρξη λειτουργίας του ...συμφωνούμε απόλυτα όπως και με τις παρεμβάσεις στην Βουλή. Όμως το Χιονοδρομικό έχει μια ιστορία. Ξεκίνησε με πολλά όνειρα και αφού απαξιώθηκε έβαλε λουκέτο. Για όλη αυτήν την αρνητική εξέλιξη κάποιοι έχουν ευθύνες.Σίγουρα η πολιτεία έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες. Όμως και οι τοπικοί φορείς που ενεπλάκησαν στην λειτουργία της ΑΝΦΑ πρέπει κάποτε να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Τα όσα διαδραματίστηκαν με την ερασιτεχνική λειτουργία του Χιονοδρομικού τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να τα αναφέρουμε.Οδηγηθήκαμε εδώ από προχειρότητες, ερασιτεχνισμούς, κακό σχεδιασμό, λαϊκισμό και έλλειψη οράματος ....και δεν μας φταίνε οι Αθηναίοι .Εδώ βρίσκονται οι υπεύθυνοι της καταστροφής.

ANΕΡΓΙΑ

Στο 13,5% εκτοξεύτηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010, από 12,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,8% τον Οκτώβριο του 2009.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 192.908 άτομα (αύξηση 39,3%) και τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 684.047 άτομα.Έχουμε χάσει κυριολεκτικά την αίσθηση των αριθμών με όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια .Η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και κάτι πρέπει να γίνει .Με δεδομένο ότι το Δημόσιο "έκλεισε" μέχρι νεωτέρας ,το μόνο που μένει είναι ο ιδιωτικός Τομέας.Αν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό και με δεδομένη την ύφεση, η ανεργία συνεχώς θα αυξάνεται. Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες .Εμείς στον Ν.Δράμας εδώ και πολλά χρόνια βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες από την έλλειψη επενδύσεων και τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία πολύ πριν προκύψει η Παγκόσμια Οικονομική κρίση.Σε τέτοιες περιόδους δεν χρειάζονται διαπιστώσεις. Απαιτούνται λύσεις.Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δράμας που πραγματοποίησε σύσκεψη όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.Όλοι συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο.Χρειάζονται επιτέλους μέτρα και πολιτικές πρωτοβουλίες....Είμαστε στο παρά πέντε. Θα δούμε κάτι πριν την ολοκληρωτική καταστροφή;.

AΘANATH ΕΛΛΑΔΑ

Τον θυμάστε τον Αντικαπνιστικό Νόμο; Μόλις είδαν οι κυβερνώντες ότι δεν εφαρμόζεται τον έστειλαν στον κάλαθο των αχρήστων .Ανακάλυψαν το "Τσιγαρόσημο" για να μαζέψει το Κράτος και κανένα φράγκο.Και όταν είδαν τις αντιδράσεις τον επανέφεραν μέχρι νεωτέρας....αθάνατη Ελλάδα,όπου όλα σχεδιάζονται στο γόνατο χωρίς να λάβουν υπόψιν τους την κοινωνία και τις ανάγκες της. Κυριολεκτικά σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς με προχειρότητα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

 

 


Σχόλια (1)

νικος - Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 στις 11:51
να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το κλείσιμο του χιονοδρομικού

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ