Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


1 σχόλιο

Άρχισαν πάλι οι συσκέψεις…΄

Αλλά τι να συζητήσεις; .Τα θέματα είναι πολλά και τα γεγονότα τρέχουν. Από την μία κινδυνεύουν με λουκέτο τμήματα του ΤΕΙ ενώ το 4ο τμήμα που προγραμματίζονταν να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο αγνοείται.

Από την άλλη υποβαθμίζεται ο Σιδηρόδρομος με την κατάργηση του ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα και την μείωση και των δρομολογίων.. Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά γιατί από την Δράμα διέρχεται ο Σιδηρόδρομος. Μην περιμένετε να αντιδράσουν η Καβάλα ,η Χαλκιδική ή η Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα διαβάσαμε διάφορα δημοσιεύματα για το Νοσοκομείο και την λειτουργία της ΜΕΘ. Δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση.Και φυσικά δεν θα πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο της Οικονομικής κρίσης και των περιστολών που δρομολογούνται μέσω «τρόικας».

Στην επικαιρότητα και οι Επιχειρησιακές Συμβάσεις, με την ΝΕΟΓΑΛ να ανοίγει τον χορό…

Εδώ που φτάσαμε, με ρεκόρ ανέργων και με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά ,η μείωση μισθών φαντάζει «βάλσαμο».

Ξαφνικά όμως είδαμε και την υπερευαισθησία του Εργατικού Κέντρου. Η Νέα διοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ενώ η πλειοψηφία των μελών της προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Ανακοινώσεις ,καταγγελίες, σκληρές αντιπαραθέσεις για την ΝΕΟΓΑΛ. .Αλλά για τον εργασιακό μεσαίωνα στις άλλες επιχειρήσεις, κουβέντα. Και για τις απολύσεις, για τα λουκέτα στα μαγαζιά, ούτε μία λέξη.

Μήπως στην Δράμα είμαστε υπερβολικοί ;Ή μήπως κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο;

Από συσκέψεις πάντως πάμε καλά. Ως Νομός διεκδικούμε ρεκόρ Γκίνες.

Μέχρι Αναπτυξιακά Συνέδρια διοργανώσαμε ενώ συντάχθηκαν και αρκετές αναπτυξιακές μελέτες.

Με τόσο χαρτομάνι και τόση ανάλυση, προξενεί εντύπωση ότι συνεχίζουμε να είμαστε τελευταίοι σε ανάπτυξη και επενδύσεις και πρωταθλητές στην ανεργία.

Πριν μια εικοσαετία διεκδικούσαμε την άρδευση του κάμπου από τα νερά του Νέστου, την σύνδεση με την Εγνατία ,την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής, την Αυτονόμηση του ΤΕΙ, το φράγμα του Τεμένους, κίνητρα για το Φασόν, το Ινστιτούτο Μαρμάρου και πολλά άλλα.

Μετά από 20 χρόνια συζητήσεων, αναλύσεων, συγγραφής και άυλων δράσεων δεν πετύχαμε σχεδόν τίποτα.

Απλά σήμερα και λόγω συγκυρίας κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα όποια πενιχρά είχαμε κερδίσει., κάποια ξεχασμένα ΤΕΙ και μερικές δημόσιες υπηρεσίες.

Και μην βγουν τώρα διάφοροι και πουν ότι λαϊκίζω και μηδενίζω.

Πολύ απλά μπορεί να ανατρέξει σε εφημερίδες της εποχής και να διαβάσει τα τεκταινόμενα και τα όσα διαδραματίζονταν εκείνη την περίοδο.

Όμως τότε υπήρχε και μια κοινωνία που αντιδρούσε. Ο κόσμος δεν ήταν απαθής. Παθιάζονταν με τις τοπικές διεκδικήσεις. Έκλεινε τα καταστήματά του, απεργούσε όταν αντιλαμβάνονταν την αδικία, από όπου και αν προέρχονταν.

Σήμερα η αποχή και ο «ωχαδελφισμός» δυστυχώς κυριαρχούν. Η αγωνία για το αύριο, τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και το κοινωνικό αδιέξοδο δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στην απάθεια και στην παθητική στάση ζωής.

Αυτό θέλουν όσοι είναι απέναντί μας. Οι συσκέψεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου είναι θετικές.

Όμως με την ταμπακιέρα τι γίνεται; Θα βγει κανένα συμπέρασμα; Θα παρθεί καμία απόφαση; Ή όλα γίνονται για το θεαθήναι;

Ευκαιρία είναι να το μάθουμε το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος ανοχής…Όλοι κρίνονται και για όσα έταξαν και για όσα (δεν) κάνουν.

Ούτε 2 ούτε 4 αλλά μέχρι 6 θα είναι τελικά οι Ειδικοί Συνεργάτες του νέου Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη…Να είμαι ειλικρινής αυτό το μέχρι 6 δεν το πολυκατάλαβα…Φυσικά ο κάθε Δήμαρχος έχει δικαίωμα να επιλέξει πόσους και ποιους προτιμά.

Όμως εκείνα τα μεγάλα λόγια για σπατάλες, πόσο υπερβολικά ακούγονται τώρα; Τελικά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

 Σχόλια (1)

β - Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 στις 12:23
καλα κανει η ΝΕΟΓΑΛ για να μην κλεισει το μαγαζι

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ