Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Στη μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση τις οποίες οφείλουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η περιφέρεια να δώσουν άμεσα λύσεις. «Για ελάχιστα χρήματα, σε συνδυασμό με αγκυλώσεις, αφαιρείται από τη Δράμα και την Περιφέρεια ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο εισροής εσόδων και ενίσχυσης της αγοράς. Δυστυχώς, ισχύει το λαϊκό ρηθέν «για το καρφί χάσαμε το πέταλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης.Τέλος να αναφέρουμε ότι ήδη πολλές τοπικές φωνές κάνουν λόγω για ενεργοποίηση της περιφέρειας προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και φυσικά τα χρέη που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

 

Η ΝΕΟΓΑΛ θα επιμείνει στην εφαρμογή της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει μείωση μισθών για τους εργαζομένους της μολονότι είναι κερδοφόρα, ανεξαρτήτως της γνωμοδότησης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χριστόφορος Σεβαστίδης.Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ πρόσθεσε ότι η μείωση των αμοιβών είναι αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και στο μέλλον, όταν οι συνθήκες θα έχουν επιδεινωθεί και εξέφρασε την άποψη ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι προσφορότερες εφόσον συμφωνούνται μεταξύ των εταίρων στην ίδια επιχείρηση, που γνωρίζουν καλύτερα το περιβάλλον και τις ανάγκες της.«Αυτό που επιχειρούν η ΝΕΟΓΑΛ με κάποιους συνδικαλιστές σε πολλά εισαγωγικά, είναι μια απαράδεκτη ενέργεια. Μία επιχείρηση κερδοφόρα, μία επιχείρηση που δεν υπόκειται σε διακυμάνσεις να προσπαθεί να μειώσει προκλητικά τις αμοιβές των εργαζομένων, λειτουργεί ως λαγός για άλλες επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια θα είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ σε ένα νέο κύμα επιχειρησιακών συμβάσεων, σχολίασε: «Έχουμε εκφράσει τη ριζική αντίθεσή μας και έχουμε δηλώσει ότι δε θα βρεθεί συνδικαλιστής να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες θα μειώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων. Αυτό από τη μεριά μας θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε πράξη και όσοι επιλήσμονες ξεχάσουν και κάνουν τέτοια πράγματα θα μας βρουν απέναντί τους».

 

Μορφή «επιδημίας» παίρνουν οι ατομικές συμβάσεις καθώς και τα εργοδοτικά αιτήματα για επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας µε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και ενώ νέα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα» με τις συμβάσεις-«λάστιχο». Σύμφωνα µε επίκαιρη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (∆ημ. Κατσορίδας - Γ. Λεχουρίτης) σήμερα καταγράφονται: * 600.000, αδήλωτοι - ανασφάλιστοι εργαζόμενοι μισθωτοί.* 300.000 «ψευδοαυτοαπασχολούμενοι», δηλαδή παρουσιάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες («μπλοκάκια»), ενώ στην πραγματικότητα παρέχουν εξαρτημένη εργασία. * 200.000 εργαζόμενοι µε μερική απασχόληση, ενώ παρέχουν εργασία πλήρους ωραρίου. *350.000 εργαζόμενοι μόνιμα συμβασιούχοι. * Πάνω από ένας στους τέσσερις εργαζόμενους εργάζεται ανασφάλιστος στην Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 1.100.000. * Η αδήλωτη εργασία στους Έλληνες μισθωτούς φθάνει σχεδόν το 23% και στους μετανάστες το 32%.

 

Σε παραγραφή οδηγείται, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στο οποίο εμπλέκονται οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, αφού με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας Μ. Ανδρειωτέλλης τάσσεται υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων των πρώην υπουργών.Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τα αδικήματα των πρώην υπουργών κυρίων Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού, έχουν ήδη παραγραφεί και κακώς η Βουλή παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Τραπέζι αγάπης για τα παιδιά για τα παιδιά της προσχολικής- πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικής αγωγής, παρέθεσε και φέτος η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2011, στο κέντρο Νησάκι της Δράμας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι διευθυντές: του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής , του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κ. Σμαρώ Διαμαντή, του ΕΕΕΕΚ  κ. Σεραφείμ- Σεραφείμ, της Α/θμιας κ. Κόντογλου Δημήτρης και της Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Κιουλάνης Σπύρος, οι οποίοι ο καθένας  από την πλευρά του προσπαθεί για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών αυτών.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλάχθηκαν δώρα και κόπηκε από μία βασιλόπιτα για κάθε βαθμίδα  εκπαίδευσης των ειδικών σχολείων.

 

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11 Ιανουαρίου το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Δράμας εξέλεξε το 9μελές συμβούλιο του το οποίο αποτελείται από τους: Δανόγλου Κων/νο, Πιτσίκογλου Απόστολο, Χαλκιόπουλο Αλέξανδρο, Κιοσογλίδη Δημήτριο, Στρατήρο Ιωάννη, Σταυρίδη Φώτη, Κενανίδη Σοφρώνιο, Δημητριάδη Λάζαρο και Αμανατίδου Χριστίνα. Επίσης για την ΠΟΑΣΥ εξελέγησαν οι: Δανόγλου Κων/νος, Σταυρίδης Φώτης, Πιτσίκογλου Απόστολος, Σούδης Δημήτριος και Κρίτσιλας Αθανάσιος

 


 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ