Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


5 σχόλια

 

Άλλη μια σύσκεψη στην Δράμα με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ,υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπακοσμά.Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού όπως και η υπολειτουργία του Σπηλαίου Αγγίτη

Αυτό είναι από τα άγραφα...Να γίνεται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια για την Τουριστική ανάπτυξη του Νομού, να ξοδεύονται τεράστια ποσά για την προβολή και την συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις και τελικά να χάνονται όλα λόγω χρεών και ερασιτεχνικών ενεργειών

Δυστυχώς το ΧΚΦ απαξιώθηκε τα τελευταία χρόνια από τα τραγικά λάθη και τον κακό σχεδιασμό. Η Αναπτυξιακή Φαλακρού που ουσιαστικά αποτελούσε τον φορέα που λειτουργούσε το Χιονοδρομικό, έχει μεγάλα προβλήματα. Όλοι τώρα καταλαβαίνουν πως έπρεπε να λειτουργήσει με άλλη φιλοσοφία και να ασχοληθούν οι ειδικοί και οι γνώστες με το Φαλακρό και όχι οι μη επαγγελματίες.

Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι. και φυσικά να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.Το Φαλακρό είναι σημείο αναφοράς για την Δράμα. Ας μην το δούμε και στο μέλλον κλειστό. Γιατί αυτό είναι απαράδεκτο.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Μελέτη Μαυρίδη, που ζητά να ξεκαθαριστεί το Ιδιοκτησιακό καθεστώς και να περάσει η διαχείριση του ΧΚΦ σε ιδιώτες.Η Ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα σε σύγκριση με τον Δημόσιο Φορέα.Όμως αυτό έχει ως προαπαιτούμενο να παραχωρηθεί μια έκταση για την ανάπτυξη πρόσθετων επενδύσεων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.Συνεργασία όλων των φορέων, του Υφυπουργού και των 2 Βουλευτών ώστε το θέμα να διευθετηθεί άμεσα.

Πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες και στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμμετέχουν όλοι.  Μόνο έτσι μπορεί να δούμε το ΧΚΦ να αναπτύσσεται. Χρειάζεται όμως να τρέξουμε για να το πετύχουμε.

Άλλη μια σημαντική ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.Είναι πολύ θετικό ότι όλα τα σημαντικά θέματα τα αναδεικνύει, τα φέρνει στην Βουλή ως ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς.Τελευταία έφερε και πάλι, το θέμα του Διευρωπαϊκού άξονα Ε61 με ερώτηση προς το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων.Όπως φαίνεται από την απάντηση ο άξονας Σέρρες-Δράμα-Καβάλα είναι αρμοδιότητα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ».Το σύνολο του έργου βρίσκεται στο στάδιο της Μελέτης ,ενώ για το τμήμα Δράμα-Καβάλα προγραμματίζεται η ανάθεση αναγνωριστικής μελέτης.Ο άξονας Ε61 συναντά τον άξονα Δράμα - Αμφίπολη (Ε59) στην περιοχή της Ν. Μπάφρας.Σε στάδιο αναγνωριστικό λοιπόν το έργο, που αποτελεί βασική διεκδίκηση και δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης.

Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός γιατί πολλά έργα έχουν παγώσει....Έργα που ήταν σε στάδιο δημοπράτησης. Για όσα δεν έχουν γίνει καν μελέτες, τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα. Άλλωστε λεφτά δεν υπάρχουν όπως μας διαβεβαιώνουν συχνά - πυκνά και αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, σχετικά με την διακοπή χρηματοδότησης από τον ΟΣΚ 3 σχολικών κτηρίων στον Νομό μας. Την ίδια ώρα που σταματούν οι χρηματοδοτήσεις στην Δράμα, δημοπρατούνται σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προϋπολογισμού 4,86 εκατ. ευρώ.Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας κ Διαμαντοπούλου, ο Βουλευτής κ. Τζίμας που ερωτά τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τα προγραμματισμένα αυτά έργα.

Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αναδεικνύει τον τρόπο που λειτουργεί το Αθηνοκεντρικό Κράτος. Ελλάδα για αυτούς είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και το αποδεικνύουν συνεχώς. Σταμάτησαν τα πολύ ουσιαστικά αυτά έργα που είχαν δημοπρατηθεί και ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν.Περιμένουμε απαντήσεις και να σταματήσει το κρυφτούλι.Τα 3 Σχολεία τα διεκδικούμε και δεν τα χαρίζουμε . Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των φορέων της Δράμας στους υπευθύνους.

Θα τελειώσουν ποτέ οι Φυλακές Νικηφόρου; ΤΙ θα γίνει με το σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”;Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι οι εργασίες θα συνεχισθούν. Φυσικά υπάρχει και η εκκρεμότητα με το έργο της εγκατάστασης Σταθμού επεξεργασίας λυμάτων όπου εξετάζονται 2 εναλλακτικά σενάρια. Να γίνει Βιολογικός μόνο για το κατάστημα κράτησης ή και για τους οικισμούς Νικηφόρου και Αδριανής.Περιμένουμε να βρεθεί λύση ώστε το έργο κάποτε να ολοκληρωθεί.

Η πορεία ανόδου συνεχίζεται.Ο ΚΑΟΔ συνεχίζει την θριαμβευτική του πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Μπάσκετ. Παίζοντας με μεγάλη καρδιά και ψυχραιμία επικράτησε στο ασφυκτικά γεμάτο «Μ. Μερκούρη» του Ρεθύμνου με 83-82 επί της τοπικής ομάδας και είναι πλέον με το ένα πόδι στην Α1 κατηγορία.Εξαιρετική η απόδοση του ΚΑΟΔ που είχε κορυφαίους τους Μαργαρίτη και Κιτσούλη.

Όταν οργανώνεις μια ομάδα και κάνεις τις σωστές κινήσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Ο ΚΑΟΔ σε 11 αγώνες έχει 10 νίκες και φυσικά είναι πρώτος και με διαφορά.

Καλό είναι ο κόσμος της Δράμας να στηρίξει την τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Να δώσει το βροντερό παρόν στο γήπεδο γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει. Καλή συνέχεια και είμαστε σίγουρου ότι όλα θα πάνε καλά.

 


 


Σχόλια (5)

ΑΝΤΩΝΗΣ - Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις 04:22
ΡΕ ΠΑΡΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡ ΚΩΣΤΑ ....ΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗς ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ; ΚΑΛΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΠΑΛΑΤΙΑ; ΠΟΥ ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

ΠΑΡΗΣ - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 10:31
ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΤΑΝ ΚΟΝΟΜΟΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΙΔΩΤΗ ΠΡΙΝ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ

γιώργος - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 02:00
σιγά ρε πάρη να τον κάνουμε και ένα άγαλμα και να το βάλουμε στο χιονοδρομικό που έκλεισε χάος παρέδωσε ο φίλος σου

ΠΑΝΤΕΛΗΣ - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 01:48
φτάνουν οι συσκέψεις ρε παιδιά τι αναλύετε; ότι ο νομός δράμας δεν έχει σύνδεση με την εγνατία; για την ουσία κάνατε τίποτα;

ΠΑΡΗΣ - Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στις 00:21
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ?ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?ΟΣΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ