Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

Προβληματίζει ο αντικαπνιστικός νόμος

Και πάλι ο Αντικαπνιστικός Νόμος στην επικαιρότητα μετά από πολλές παλινωδίες και διάφορα σενάρια που δημιούργησαν μεγάλη σύγχυση στους επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης. Συμφωνούμε με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας και Περιφέρειας που υπογραμμίζει ότι οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί , θα πρέπει να λάβει υπόψη την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων.

Στις επιχειρήσεις αυτές εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι και αν εφαρμοστεί ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο θα χάσουν την δουλειά τους. Σε εποχές που η ανεργία κυριολεκτικά σαρώνει θα είναι τεράστιο λάθος στις ήδη προβληματικές επιχειρήσεις να προστεθεί ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα.

«Εμμένουμε πεισματικά στη θέση μας για το δικαίωμα επιλογής και αυτοδιάθεσης κάθε ενήλικα πολίτη. Ο αγώνας που δόθηκε όλο τον προηγούμενο καιρό δεν ήταν συντεχνιακή υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών όπως κάποιοι (όπως ο Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας) προσπάθησαν να την εμφανίσουν, αλλά απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, που μας υποστήριξε ανεπιφύλακτα. Όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση του κινήματος άρνησης πληρωμής των διοδίων, η εφαρμογή ενός νόμου κρίνεται από την αποδοχή που έχει από τον λαό.» τονίζει η Ομοσπονδία και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όσοι νομοθετούν.

Η χειρότερη λύση είναι το κλείσιμο των καταστημάτων. Γιατί άραγε οδηγούν χιλιάδες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο;

Όργιο σπατάλης

Όργιο σπατάλης στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες περίθαλψης διαπιστώνουν για το 2010 οι έλεγχοι των «ράμπο» της Υγείας. Από 80 πορίσματα ισάριθμων ελέγχων που διενεργήθηκαν προκύπτει ζημιά 7,33 εκατομμυρίων ευρώ. Οι σχετικοί φάκελοι έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Δεκάδες ακόμη καταγγελίες είναι υπό διερεύνηση, ενώ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν διαβιβαστεί 72 πορίσματα ελέγχου από 302 συμβάσεις μεταξύ της Siemens και νοσοκομείων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που έστειλε ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), κ. Μιχάλης Σαμπατακάκης, στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Μεταξύ των υποθέσεων αυτών -σημειώνει- περιλαμβάνονται πλαστογραφίες εγγράφων, πώληση παραγώγων αίματος με πλαστές βεβαιώσεις στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Είναι πολύ θετικό ότι μπαίνει μια σειρά στον τομέα της Υγείας. Στήθηκε ένα απίθανο πάρτι, με τραγικά αποτελέσματα για τα ασφαλιστικά ταμεία που οδηγήθηκαν σε οικονομικά αδιέξοδο. Πρέπει να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία και φυσικά οι διάφοροι κατεργάρηδες να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Δυστυχώς με σπατάλη, κακοδιοίκηση και αδιαφάνεια οδηγηθήκαμε εδώ ...αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν πολλά και θέλουν τα λεφτά τους να πιάνουν τόπο. Το ΕΣΥ πρέπει να βρει τον δρόμο του, μακριά από τα αρπακτικά και τους κάθε λογής διαπλεκόμενους.

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό

Σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο με απελευθέρωση του ωραρίου, των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων και των Κυριακών, με ανεμπόδιστη ίδρυση mall (εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κ.λπ.), αλλά και με αθρόες αδειοδοτήσεις πλανόδιων πωλητών ακόμη και αλλοδαπών, φέρνει η επόμενη φάση του ανοίγματος των «κλειστών επαγγελμάτων».

Ο εμπορικός χάρτης της χώρας ανατρέπεται ελέω της κοινοτικής οδηγίας των υπηρεσιών (Μπολκεστάιν), των επιταγών της τρόικας, του «Καλλικράτη» καθώς και της πρόθεσης της κυβέρνησης να φέρει επενδύσεις και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας. Με απασχόληση στα εμπορικά κέντρα καθώς και με διάθεση αδειών πωλητή είτε στα παζάρια είτε στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, οι αλλαγές έρχονται με νομοσχέδιο μέχρι το καλοκαίρι, και στις τάξεις των μικρομεσαίων εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων έχει σημάνει «συναγερμός»

Τι άλλο έχουμε να δούμε .Μόνο που η άκρατη απελευθέρωση συμφέρει τους μεγάλους και τους ισχυρούς. Οι μικροί τι θα απογίνουν;

Εκτός και αν ισχύει η θεωρία «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

 Σχόλια (2)

Α:Κ - Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις 04:24
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑς ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ

τάκης - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 01:53
με τον αντικαπνιστικό νόμο θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά δεν το βλέπουν οι απίθανοι που κυβερνούν χθές κόντεψα να πα;γώσω γιατί καθόμουν έξω για να πιω ένα καφέ και να καπνίσω άλλη φορά δεν βγαίνω έξω ας στείλουν οι μαγαζάτορες τον λογαριασμό σε αυτούς που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ