Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

1 σχόλιο

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Χάνονται κονδύλια από τα ΑΕΙ

Ανησυχία για τις καθυστερήσεις σε κρίσεις και χρηματοδοτήσεις ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, από το υπουργείο Παιδείας, εκφράζει η Πρυτανική Αρχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, σε επιστολή της που απέστειλε προς την αρμόδια υπουργό, με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Αχιλλέα Μητσού.Την επιστολή υπογράφουν ακόμα οι αντιπρυτάνεις, αρμόδιοι για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την έρευνα πολλών πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.Οι αντιπρυτάνεις προειδοποιούν για τον ορατό κίνδυνο να αποκλειστεί από τη χρηματοδότηση ένας σημαντικός αριθμός υποτρόφων του προγράμματος «Ηράκλειτος», που αφορά τη διεξαγωγή διδακτορικών.

Αναπαλαίωση του ΚΙΧΝΕ

Η   Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας πιστή στις προεκλογικές της προτάσεις  παρουσιάζει στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της για την ανάπλαση του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου (ΚΙΧΝΕ) σε κέντρο αποκατάστασης και φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων.Όπως υποστηρίζουν το Θεραπευτήριο  Χρονίων  Παθήσεων Δράμας, το μοναδικό δημόσιο ίδρυμα στο νομό σαφώς και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και η αναμονή για ένα κρεβάτι μπορεί να ξεπεράσει και τους πέντε μήνες.Είναι προφανές λοιπόν ότι ο Δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλύψει αυτό το κενό προς όφελος των δημοτών του. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άδεια κτίρια έτοιμα να καταρρεύσουν και να μην αξιοποιούνται  εδώ και τόσα χρόνια χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική και λογική εξήγηση γι αυτό.

Τσουχτερά πρόστιμα χωρίς εξαιρέσεις

Σε ισχύ χωρίς αλλαγές ο αντικαπνιστικός νόμος- Αυξάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός.Ο νόμος για το κάπνισμα δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε να ελαστικοποιηθεί υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ενώ είχε γίνει ήδη γνωστή η απαρέγκλιτη εντολή που είχε δώσει ο πρωθυπουργός για την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Λοβέρδος διέψευσε στην ομιλία του όσους «επιχείρησαν να συνδέσουν την απαγόρευση του καπνίσματος με την οικονομική κρίση, προκειμένου να υποστηρίξουν πως η ώρα δεν είναι κατάλληλη για τέτοιου ...Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης μίλησε για απροθυμία των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλουν πρόστιμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο σε δύο μήνες εκτιμάται ότι υπήρξαν 343 χιλιάδες καταγγελίες, από τις οποίες μόνο σε 3 χιλιάδες καταγράφηκαν πρόστιμα.

Αν χιονίσει θα ανοίξει το Φαλακρό

Με στόχο τη διεξαγωγή μιας πρώτη κουβέντα με τους ανθρώπους του πολιτισμού, του τουρισμού, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σύσκεψη στη Δράμα παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Παπακοσμά.Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά και στη μη λειτουργία του Χιονοδρομικού φαλακρού όπου ο ο κ. Παπακοσμάς ανέφερε ότι είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας και θα καταβληθεί κοινή προσπάθεια για την επίλυση του.«Το Φαλακρός είναι πρόβλημα της Δράμας. Μας έχει απασχολήσει από την επόμενη μέρα της εκλογής μας. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν επιλύθηκε όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε με τον νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας να υπάρξουν λύσεις. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Στόχος μας είναι από τη νέα χειμερινή περίοδο να υπάρξει λύση, αλλά έχουμε δεσμευτεί να δώσουμε μερική άμεση λύση και για φέτος. Αν υπάρξει χιονόπτωση θα λειτουργήσει εν μέρει το Φαλακρό και φέτος» ανάφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Ξανθόπουλος.

 Σχόλια (1)

mjtdmo - Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 06:41
P97v6D fsvgdqytzesp, [url=http://hxsglaxpqlxm.com/]hxsglaxpqlxm[/url], [link=http://zfdybgruewvw.com/]zfdybgruewvw[/link], http://yiwaxbfykaqc.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ