Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τάσος Τσιβκίνογλου

Στέλεχος Παράταξης “Νέα Εποχή - Νέα Δράμα”

6 σχόλια

 

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πρώην Πρόεδρο της Ν.Ε. ΛΑΟΣ και μέλος της Κ.Ε Τάσο Τσιβκίνογλου. Αναφέρθηκε στους λόγους που αποχώρησε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Η διαφωνία του με την θέση του κόμματος για το μνημόνιο και η έλλειψη στήριξης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, τον οδήγησαν να λάβει την απόφασή του την οποία δημοσιοποίησε στις 8-11-2010.Σχετικά με τις εξελίξεις στην “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ”, υπογραμμίζει ότι οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού δεν πρέπει να είναι κλειστές και η παράταξη πρέπει να μην είναι προσκολλημένη στο άρμα κανενός αλλά να λειτουργεί ως παράταξη όλων των δραμινών πολιτών.

-Κε Τσιβκίνογλου μετά από 4 χρόνια στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό παραιτηθήκατε από Πρόεδρος της Ν.Ε., από μέλος της Κ.Ε. και από το κόμμα. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν σε αυτήν την απόφαση;

Οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν να αποχωρήσω από το κόμμα ήταν οι παρακάτω..Α) Το κόμμα είχε στηρίξει το μνημόνιο, εγώ είχα άλλη άποψη την οποία έλεγα δημοσίως από τον Μάιο του 2010. Δεν έπρεπε να το στηρίξει, γιατί υπάρχει όρος όταν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος στους δανειστές , τότε εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, όποια και όσα θέλουν οι δανειστές.Εκτός αυτού με το μνημόνιο «κόπηκαν» συντάξεις, μισθοί και περάσαμε σε εργασιακό μεσαίωνα.Β) Ο ΛΑΟΣ στήριξε στην Περιφέρεια Αττικής, την μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, τον κ Σγουρό του ΠΑΣΟΚ. Εγώ, μάζευα επί μήνες με δικά μου έξοδα υπογραφές για τους λαθρομετανάστες για δημοψήφισμα και το κόμμα αποφάσισε να στηρίξει αυτούς που ψήφισαν τον Νόμο υπέρ των λαθρομεταναστών και περιφερειάρχη αυτόν που θα εκδίδει τις άδειες παραμονής και θα τους εγγράφει στους εκλογικούς καταλόγους.Γ) Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης , ο ΛΑΟΣ είχε ασχοληθεί πολλές φορές και καυτηρίαζε την δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου.Στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν κατέβασε ο ΛΑΟΣ υποψήφιο στην Περιφέρειά μας , αν και η εκλογή του στο Περ. Συμ. Θα ήταν σίγουρη. Κάτι που με βρήκε αντίθετο γιατί πίστευα ότι θα χρειαστούν πατριωτικές φωνές στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.Ο τελευταίος λόγος και ο πιο σοβαρός είναι ότι μετά από 4 χρόνια δουλειάς και προσφοράς στον ΛΑΟΣ και ενώ αποφάσισε η ΝΕ να στηρίξει τον Θωμά Μαργαρίτη, με την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιό του, το κόμμα στην μάχη αυτή ήταν απών. Κάτι το οποίο ήταν για μένα απαράδεκτο.

-Δεν είχε παρ’ όλα αυτά διαφανεί η διαφωνία σας για τα όσα προαναφέρατε σχετικά με το μνημόνιο και την θέση του ΛΑΟΣ….

Διαφωνώ γιατί όλοι γνωρίζουν στην Δράμα ότι από τον Μάιο του 2010 και μετά , σε όλες τις τηλεοπτικές μου εμφανίσεις και σε συνεντεύξεις σε εφημερίδες έλεγα ότι ήμουν εναντίον του μνημονίου και έχω διαφορετική θέση από αυτήν του κόμματός μου.

-Έχετε από τότε επαφές με τα Κεντρικά του κόμματος;

Μετά την παραίτησή μου την οποία υπέβαλλα στις 8-11-2010 η μοναδική επαφή που είχα με τον ΛΑΟΣ ήταν μέσα στον Δεκέμβριο που με πήρε τηλέφωνο κάποιο υψηλά ιστάμενο στέλεχος εκ μέρους του Προέδρου και μου είπε ότι ο Πρόεδρος επιθυμεί να αναλάβω στο κόμμα Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.Εγώ τον ευχαρίστησα και τον είπα ότι δεν δέχομαι.

-Αναφέρεστε με πίκρα για την στάση του κόμματος στις Δημοτικές Εκλογές. Τι μπορούσε να κάνει δηλαδή;

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις δημοτικές στις πρωτεύουσες των Νομών , όλα τα κόμματα έστειλαν κάποια μεγάλα στελέχη, τα οποία βοήθησαν με την παρουσία τους τους υποψήφιους του κόμματος, δίνοντας γραμμή και στους ψηφοφόρους. Στην Δράμα το μοναδικό κόμμα που δεν έστειλε κάποιο στέλεχος από την Αθήνα ήταν ο ΛΑΟΣ.

-Ήττα για την παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» στις δημοτικές εκλογές. Τι έφταιξε κατά την Άποψή σας για αυτό το αποτέλεσμα;

Τα αίτια της ήττας είναι πολλά. Μερικά από τα πιο σοβαρά είναι το ότι υπήρχε δεύτερη παράταξη από τον ίδιο χώρο και το ότι οι περί τον Δήμαρχο μεγαλοσύμβουλοι, σκέφτονταν μόνο την εκλογή τους στις πρώτες θέσεις και τίποτε άλλο.Στην εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ της 1ης και 2ης Κυριακής, τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν είχαν ούτε την μισή εκλογική δραστηριότητα. Σε αυτήν την εβδομάδα περίσσεψε η έπαρση και η αλαζονεία ορισμένων.Δεν βοήθησε επίσης το ότι βουλευτής και πολιτευτής έκαναν ομιλίες σε συγκεντρώσεις, μερικές φορές περισσότερο από ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος. Οι ομιλίες τους δε, ήταν κομματικά εμπρηστικές και απομάκρυναν μετριοπαθείς πολίτες που ήθελαν να ψηφίσουν την παράταξή μας.Εκτός από αυτά , προσωπική μου άποψη είναι , ότι η ομάδα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της παράταξης ήταν «λίγη»

-Ο  Θωμάς Μαργαρίτης δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος και ότι δρομολογούνται εξελίξεις για αλλαγή του επικεφαλής. Το περιμένατε;

Προσωπικά δεν το περίμενα. Υπήρχαν όμως παλαιοί σύμβουλοι που τους τελευταίους 2 μήνες έκαναν ομαδοποιήσεις προσπαθώντας να προσεταιριστούν άλλους συμβούλους και ήταν αυτοί που με τα λεγόμενά τους πριόνιζαν την καρέκλα του Θωμά Μαργαρίτη.Αυτά όλα τα μάθαινε ο πρώην Δήμαρχος γιατί η Δράμα είναι μια μικρή κοινωνία και πιστεύω ότι και αυτές οι κινήσεις έπαιξαν κάποιο ρόλο στο να παραιτηθεί.Βεβαίως όταν μας ανήγγειλε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος κάποιοι έχυναν κροκοδείλια δάκρια και για μερικούς που τις προηγούμενες εβδομάδες , έλεγαν διάφορα εναντίον του Θωμά η υποκρισία περίσσευε γιατί παρουσιάζονταν βασιλικότεροι του βασιλέως.

-Πρέπει να αλλάξει σε όλα  αυτή η παράταξη για να διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο;

Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία του αρχηγού και των στελεχών του και εξηγούμαι.Δεν πρέπει για κανένα λόγο η παράταξη να προσκολληθεί στο άρμα κανενός κόμματος. Πρέπει να είναι πραγματικά παράταξη των δραμινών πολιτών και να είναι πολυσυλλεκτική.Μετά από αυτό όποια κόμματα θέλουν να την στηρίξουν να την στηρίξουν.Εάν κάνουν το λάθος αυτοί που θα ηγηθούν να ταυτίσουν την παράταξη με κάποιο κόμμα η αποτυχία θα είναι βεβαία.

-Εσείς προσωπικά , φυσικά παραμένετε ενεργός πολίτης. Μακριά από κόμματα ή σκέφτεστε κάτι άλλο;

Για την ώρα είμαι μακριά από κόμματα . Παραμένω ενεργός πολίτης. Συμμετέχω στις διαδικασίες της δημοτικής παράταξης της οποίας ήμουν υποψήφιος και αργότερα θα δούμε τι θα γίνει. Στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

Πιστεύω πως με ψυχραιμία θα γίνουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στην “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ”.Η γνώμη η δική μου είναι ότι δεν πρέπει οι διαδικασίες αυτές να είναι πολύ κλειστές. Άνοιγμα στην κοινωνία χρειάζεται και να διδαχθούμε από τα τυχόν λάθη μας.

 


Σχόλια (6)

E.T. - Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 18:18
πέστα Τάσο... Μερικοί από την Νέα Εποχή πρέπει να εξαφανιστούν για πάντα από την πολιτική σκηνή της πόλης

PUZZLE - Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 15:14
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ

ΝΙΚ - Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις 04:19
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 01:58
"όταν μας ανήγγειλε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος κάποιοι έχυναν κροκοδείλια δάκρια και για μερικούς που τις προηγούμενες εβδομάδες , έλεγαν διάφορα εναντίον του Θωμά η υποκρισία περίσσευε γιατί παρουσιάζονταν βασιλικότεροι του βασιλέως." ποιους εννοείς τάσο;είναι κάποια χαϊδεμένα παιδιά του θωμά;

Δ.Κ - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 01:50
τάσο έδωσες τόσους αγώνες για τον λαος πήρες το μεγαλυτερο ποσοστο στην ελλάδα και τελικά ο καρατζαφέρης σε έστειλε είναι πολύ αχάριστος ο χέρι χέρι

panayiotis - Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στις 02:32
τι μακρια απο κομματα ρε...? απο το ενα κομμα στο αλλο πας....αντε σε λιγο και με την μπακογιαννη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ