Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τα νέα δεδομένα
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ, δεν χτύπησαν απλώς... καμπανάκι, αλλά καμπάνα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και αυτό γιατί η διαφορά αυξάνεται και πληθαίνουν οι "φωνές" που υποστηρίζουν ότι "καταφέραμε να αναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου".
Ποιος θα το φανταζόταν πριν ένα χρόνο... Η ΝΔ είχε κερδίσει άνετα τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά κατέρρεε. Όλοι έβλεπαν διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ και εκλογική συντριβή στις Ευρωεκλογές. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν άνετη πρωτιά στην ΝΔ. Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Λάθη επί λαθών, κακοί χειρισμοί, η υπόθεση Βατοπεδίου και η δύσκολη οικονομική συγκυρία έφεραν τα πάνω-κάτω. Πλέον οι πυλώνες της ΝΔ που καταγράφονταν σε όλες τις μετρήσεις αρχίζουν και πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η παράσταση νίκης, το ποιος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, δείχνουν μεταστροφή.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δηλώνουν απογοητευμένοι ενώ αρκετά μεγάλο ποσοστό θέλει αλλαγές προσώπων στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Φυσικά ο Κ. Καραμανλής γνωρίζει καλύτερα τα νέα δεδομένα. Κατανοεί ότι οι πολίτες περιμένουν αλλαγές, μια αντίδραση ικανή να ανατρέψει το σκηνικό. Οι όποιες αλλαγές όμως πρέπει να γίνουν γρήγορα. Το 2009 προβλέπεται να είναι ενδιαφέρον από πολιτικά γεγονότα. Θα έχουμε ανασχηματισμό, Ευρωεκλογές και ίσως Εθνικές εκλογές.
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις. Και θα καθορίσει τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι ερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Οι διαπιστώσεις
Ήταν ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Όπου συζητήθηκαν ανοικτά ζητήματα που αφορούν τον νομό και διεκδικήσεις των φορέων που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν επιτευχθεί. Νοσοκομείο, παραμεθόριες, άρδευση από τα νερά του Νέστου, συζητήθηκαν για άλλη μια φορά σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Και φυσικά για άλλη μια φορά έγιναν διαπιστώσεις. Όμως έτσι δεν λύνονται μεγάλα προβλήματα... Προσπάθεια γίνεται. Όμως δεν αποδίδει τις περισσότερες φορές. Δίνονται υποσχέσεις, δημιουργείται αισιοδοξία και μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα διάφορα θέματα επανέρχονται σαν... ξαναζεσταμένο φαγητό.
Όμως η ουσία μετράει. Και εκεί κρίνονται όλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ