Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


3 σχόλια

 

Αυτό με τα πρόσωπα "εγνωσμένου κύρους" σηκώνει πολύ συζήτηση. Ο Καλλικράτης προβλέπει σε δήμους άνω των 20000 κατοίκων, την θέση του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης. Το άτομο που θα επιλεγεί πρέπει να λάβει τα 2/3 του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά η θέση είναι αμειβόμενη και στο άρθρο 77 προτείνεται να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Η πλάκα είναι ότι δεν προβλέπονται τυπικά προσόντα ,ενώ έχει πολλές και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Το απίστευτο στην διαδικασία του δήμου Δράμας είναι ότι και οι 3 υποψήφιοι δεν είχαν καν βιογραφικό για να το μοιράσουν στους ενδιαφερόμενους. Και καλά οι υποψήφιοι είχαν την απαίτηση να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τις σπουδές τους(αν έχουν) και την εργασιακή τους εμπειρία (αν διαθέτουν );

Και κάτι ακόμη...καλό είναι για τέτοιες θέσεις, να δίνεται δημοσιότητα, να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, ώστε να γίνεται η καλύτερη επιλογή. Ας το ευχηθούμε να γίνει στο μέλλον.

Αντιδρούν οι καθηγητές στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στον Ν.Δράμας. Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ένα μαζικό σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, το οποίο αν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Μεγάλη συζήτηση και για συγχωνεύσεις διαφόρων υπηρεσιών . Θα κλείσει τελικά η ΔΟΥ Κ.Νευροκοπίου; Τι θα γίνει με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο; Θα βάλει "λουκέτο" το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Νικηφόρο; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Οποιαδήποτε απόφαση που κλείνει αποκεντρωμένες υπηρεσίες υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις απομακρυσμένες περιοχές που εξυπηρετούνται. Καλό είναι, να ηρεμήσουν οι υπεύθυνοι, να δουν πιο ψύχραιμα και πιο σοβαρά αυτά τα θέματα που δεν είναι "παιχνίδι". Είναι απαράδεκτο να εφαρμοστούν τέτοιες αποφάσεις. Δεν θέλουμε άλλη υποβάθμιση.

Πολύ δύσκολα θα λειτουργήσει το ΤΕΙ Βιοτεχνολογίας που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011.Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Μ.Τζίμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το τμήμα δεν θα λειτουργήσει. Περιμένουμε μια απάντηση από τους υπεύθυνους. Θα μας απαντήσει κάποιος; Γιατί πολλά διαδίδονται και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Με παύλα αντί για βαθμό στο μάθημα της Γυμναστικής βαθμολογήθηκαν οι μαθητές του Αθλητικού Γυμνασίου Δράμας, στο μάθημα της Γυμναστικής!! Και αυτό σε ένα σχολείο που οι μαθητές έχουν έφεση στον αθλητισμό και εκπαιδεύονται ιδιαίτερα σε διάφορα αθλήματα. Τα αθλητικά γυμνάσια μαραζώνουν. Δυστυχώς η πολιτική λιτότητας επηρεάζει και την λειτουργία της εκπαίδευσης. Άλλωστε η παιδεία συρρικνώνεται. Όμως αθλητικό γυμνάσιο χωρίς γυμναστές, είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Είναι μια τριτοκοσμική κατάσταση που προκαλεί σε όλους μας θλίψη.

Η Υπουργός Εργασίας Κα Κατσέλη κατά την επίσκεψή της στην Δράμα εξήγγειλε το τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νομούς Δράμας και Καβάλας. Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη φορέων σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος. Στην Δράμα η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Η απασχόληση ανέργων για ένα διάστημα μπορεί να μην θεωρείται κάτι μόνιμο και ουσιαστικό, αλλά βοηθά. Εκεί που φτάσαμε και η στοιχειώδης απασχόληση είναι μια κάποια λύση.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Σώκου , εντάχθηκε στο "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας -Θράκης 2007-2013" το έργο "Προμήθεια αξονικού τομογράφου Νοσοκομείου Δράμας". Είναι μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση. Το νοσοκομείο μας πρέπει να ενισχυθεί και σε εξοπλισμό. Χρειάζεται να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του διαγνωστικού τμήματος, γιατί η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη που χρειάζεται ιατρικά μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας.

Πάμε και στις γενικότερες ειδήσεις που ενδιαφέρουν. Σχέδιο Νόμου με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές κατατέθηκε στην Βουλή. Η πράξη προβλέπει την παράταση του παγώματος των πλειστηριασμών για οφειλές μέχρι 200000 ευρώ, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να επιδιώξουν την ρύθμιση των χρεών τους , χωρίς χρονική πίεση, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και η έλλειψη ρευστού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα νοικοκυριά. Πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν . Και καλό είναι να μην αντιμετωπίζουν και τον βραχνά των πλειστηριασμών.

Και μην μου πείτε ότι η κατάσταση δεν είναι πολύ άσχημη. Είδατε τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα; Στο 13,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο του 2010.Είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2004, όταν η ΕΛΣΤΑΤ ξεκίνησε να δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία για την ανεργία.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης (16,2%). Φυσικά ο Ν.Δράμας πρωταθλητής στην ανεργία.

Να κάνουμε τον σταυρό μας και να ανάψουμε κανένα κερί γιατί αυτά που έρχονται δεν τα έχουμε καν φανταστεί. Η κρίση τώρα μόλις ξεκίνησε. Και έχει πολύ μέλλον.

 Σχόλια (3)

γιώργος - Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 22:54
Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ;

κώστας - Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 22:47
ποιο 13,9% η ανεργια ειναι 40% και δεν ειδαμε τιποτα να σκεφτειτε πως στο δντ θα ειμαστε ως το 2025 η ελλαδα δυστυχως πεθανε

Α.Ζ - Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στις 00:25
Ο ΓΕΜΕΝΕΤΖΗς ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ