Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

Στη Θράκη την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός

Στη σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί της 4ης Μαρτίου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στη δημοσιότητα η «μαύρη» λίστα των Νοσοκομείων

Το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων, το ESY.net παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.Όπως είπε, πρόκειται για μια βάση δεδομένων που παρέχει πληροφορίες -στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας- για την πραγματική κατάσταση των νοσοκομείων. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λοβέρδο, η ανυπαρξία αυτών των στοιχείων είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα προηγούμενα χρόνια την εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων, που ερχόταν η εκάστοτε κυβέρνηση να ρυθμίσει μετά από 5 χρόνια.Ήδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει στα χέρια του τη «μαύρη» λίστα με τα νοσοκομεία που παρουσιάζουν εκτροχιασμό των δαπανών τους. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται μεγάλα νοσοκομεία οι διοικήσεις των οποίων απειλούνται ακόμη και με απομάκρυνση από το σύστημα εάν δεν συμμορφωθούν, αλλά και μικρότερα όπως αυτό της Δράμας.

Δημιουργία  Ένωσης Γονέων στη Δράμα

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας τους για τη δημιουργία της Ένωσης Γονέων , πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας συνάντηση με τους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων του Δήμου.Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί μια πρώτη ενημέρωση επί τους θέματος στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια είχε ακολουθήσει συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων.

Απεργίες- απεργίες χωρίς κανένα όφελος για το λαό

Στα όρια του βρίσκεται πλέον ο κόσμος μετά τις συνεχείς αλλαγές που όλες δυστυχώς είναι εις βάρος του. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται πια προημερησίας διάταξης. Νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και την ερχόμενη εβδομάδα σε μια απέλπιδα προσπάθεια η βάλει όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα λίγο νερό στο κρασί τους, καθώς ως χώρα είμαστε πλέον στο έλεος των απαιτήσεων της τρόικας.Επί της ουσίας όλοι γνωρίζουν ότι καμιά κινητοποίηση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απ’ όσα ήδη είναι προσυμφωνημένα. Θα μου πείτε τότε γιατί γίνονται: Απλά για να μη πούμε ότι χωρίς καμία αντίδραση δεχθήκαμε όλα όσα μας επέβαλαν. Έτσι απλά για να τα έχουμε καλά με τη συνείδηση μας. Και δυστυχώς αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που μας κυβερνούν εγχώριοι και μη, γι’ αυτό και δεν ιδρώνει το αυτάκι τους.

Καταπέλτης ήταν η νέα Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου Δράμας σε όσα επιχείρησαν να τις καταλογίσουν πρώην διοίκηση και σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Με θάρρος και πυγμή διεμήνυσε προς όλους ότι : «Το θεραπευτήριο έχει διοίκηση και δεν πρόκειται να διοικηθεί από ανθρώπους που επειδή έχουν σε ιδιοκτησία τους τηλεοπτικά κανάλια πιστεύουν ότι έχουν εξουσία. Υπάρχει διοίκηση που λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύω ότι ζουν σε άλλες εποχές. Άλλαξε η διοίκηση του ΘΧΠ, άλλαξαν τα πρόσωπά και άλλαξαν οι αξίες της διοίκησης μας. Το λέω για να γίνει κατανοητό. Άνθρωποι που θέλουν να φιλοξενηθούν συγγενικά τους πρόσωπα στη δομή του ΘΧΠ, είτε επειδή διαθέτουν τηλεοπτικά μέσα, είτε επειδή έχουν γνωστούς, ανθρώπους σε βουλευτικά γραφεία, να ξέρετε ότι δεν θα υιοθετήσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Τα άτομα που θα φιλοξενήσουμε στην μονάδα θα είναι άτομα που δεν θα έχουν οικονομικό και οικογενειακό περιβάλλον να τα προστατεύσει.»

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου όπου πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το μεταναστευτικό ζήτημα και οι συνιστώσες του στη περιφέρεια της ΑΜΘ.Από τη συνεδρίαση αποχώρησε η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του Γ. Παυλίδη ο οποίος έθεσε θέμα παρουσίας και κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και διαφορετικού χώρου όπου θα έπρεπε να γίνει η συνεδρίαση. Επίσης ένα ακόμα μείζον θέμα που συζητήθηκε ήταν και οι συγχωνεύσεις σχολείων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ