Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Αφού ξεπέρασαν την περίοδο του θέρους, συνεδρίασαν μετά από 2 μήνες (δήλωση Σαραφόπουλου) και λίγο μετά κατέθεσαν προτάσεις για την ανάπτυξη του νομού... Ρε παιδιά, θα μας τρελάνετε;

Ένας μεγάλος πολιτικός άντρας, ο Κώστας Ευμοιρίδης σε μία κατ' ιδίαν συζήτηση μου είχε πει "Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι για τον τόπο, πρέπει να τον διαφημίσεις..."
Και τι ακούσαμε από το Επιμελητήριο; Ότι η Δράμα είναι πρωταθλήτρια της ανεργίας, έχει προβλήματα και είναι κρανίου τόπος... Με αυτήν την λογική θα γίνει προσέλκυση των επενδύσεων;

Ένα ακόμη ερώτημα... Για την κατάσταση στον νομό φταίνε πολλοί. Το Επιμελητήριο Δράμας έχει ευθύνες;
Όταν ένας νομός οδηγείται στην αποβιομηχάνιση, ποιοι φταίνε; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος ή μήπως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψητοπωλών του Δήμου Κ. Νευροκοπίου; Όχι... όχι... όχι... φταίει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί.
Όταν οι οικονομικοί δείκτες ενός νομού δεν είναι ικανοποιητικοί, ευθύνη έχει και το Επιμελητήριο. Τα προβλήματα δεν λύνονται με διαπιστεύσεις, ούτε με στρογγυλεμένες απόψεις για την ανάπτυξη. Θέλουν παραγωγή πολιτικής. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε.

Οι προτάσεις φυσικά πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Είδαμε πρόσφατα να ζητούν την επιδότηση 12% για το Κόστος Εργασίας για περίοδο 10 χρόνων.
Αν η Δράμα αγωνίστηκε δύο χρόνια για να πάρει την επιδότηση για δύο χρόνια, τότε για τα 10 χρόνια θέλει λογικά 10 χρόνια αγώνων.

Δυστυχώς εδώ στην Δράμα έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο. Όπου πολλές φορές συζητάμε, για να συζητάμε χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Και φυσικά κάποιοι νομίζουν ότι είναι παντογνώστες. Και θεωρούν ότι είναι αυθεντίες.

Ένα ακόμη βασικό στοιχείο που διακρίνει όσους ανέφερα είναι η έλλειψη πολιτικής κουλτούρας. Είναι οπαδοί του κόμματος ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος).
Την Δευτέρα μπορεί να τους δεις σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και την Τετάρτη να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης... Θέλω όμως να ρωτήσω... Βλέπουμε δηλώσεις για τα μαγαζιά που κλείνουν, για την κρίση στην αγορά. Δηλώσεις για τα πολυκαταστήματα γιατί δεν γίνονται άραγε;
Βλέπουμε δηλώσεις για την αποβιομηχάνιση του νομού... Θέλω να ρωτήσω... Οι επιχειρηματίες που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους στην Βουλγαρία έχουν ευθύνη για την αύξηση της ανεργίας;

Και κάτι τελευταίο... Σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν μπορείς να ζητάς ειδικά κίνητρα για την ανάπτυξη του Ν. Δράμας. Στην πολιτική δεν μετράει πολλές φορές τι λες αλλά πότε το λες.
Όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει ένα τέτοιο τσουνάμι, δεν θα ακούσει κανένας τις ανησυχίες σου για τον Ν. Δράμας. Γιατί απλά τα γενικότερα προβλήματα είναι πολύ πιο σημαντικά.

Είδα τον Στάθη Σαραφόπουλο στην συνέντευξη του στην Άλφα τηλεόραση... Είδα έναν Στάθη από τα παλιά. Με άποψη και θέσεις.
Που αναφέρθηκε στην κρίση που μαστίζει τον νομό αλλά και στις ευθύνες των τοπικών πολιτικών παραγόντων, για την απώλεια της άρδευσης του κάμπου της Δράμας από τα νερά του Νέστου.

Να συγχαρώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό για την επιτυχία. Συνδέει το όνομά του με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Ν. Ξάνθης.
Προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα ότι το έργο θα γίνει στον Ν. Δράμας. Αλλά όσοι με έβαλαν (ως πολίτη) να το διεκδικήσω, να πιστέψω ότι το έργο μπορεί να πραγματοποιηθεί, τι λένε τώρα;
θα ζητήσουν συγνώμη, θα πουν ότι έκαναν λάθος οι θα ρίξουν την μπάλα στην κερκίδα;

Οι διεκδικήσεις χωρίς ουσία είναι ακροβασία στο όνειρο. Καλό είναι να βιώνουμε την πραγματικότητα.

Φυσικά προξενεί εντύπωση η λογική πολιτικών της Θράκης που λειτουργούν ως υπουργοί των νομών τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης που ίδρυσε δύο πανεπιστημιακά τμήματα στην πατρίδα του την Κομοτηνή και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός που δημοπράτησε την άρδευση της πατρίδας του από τα νερά της Νέστου.
Απ' όσο γνωρίζω οι υπουργοί τοποθετούνται σε κυβερνητικές θέσεις για να υπηρετήσουν όλους τους Έλληνες. Η λογική "στηρίζω την ιδιαίτερη πατρίδα μου και αδικώ άλλες περιοχές" είναι αδιέξοδη. Και δεν προσφέρει τίποτε. Ακόμη και εκλογικά θα βλάψει την κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ