Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


4 σχόλια

 

Τόσα χρόνια αναρωτιόμαστε όλοι μας πού πήγαν τα λεφτά. Πώς φτάσαμε άρραγε σε αυτά τα οικονομικά χάλια;Τι θα λέγατε , αν μαθαίνατε ότι από το 1996-2004 τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΚΟ ξεπερνούν τα 68 εκατ. ευρώ;

Ας δώσουμε και κάποια στοιχεία πιο συγκεκριμένα. Δόθηκαν χρήματα σε πρόγραμμα μεταποίησης της ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού, σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην Κούβα, αλλά και στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Ιορδανίας, στο “Ίδρυμα Αγά Χαν”, στον “Κύκλο της Πάτμου”, στο “Ινστιτούτο Κυβέλη”, στο “ΚΕΣΣΕΑ Δήμητρα” αλλά και στο Διεθνές κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Φυσικά χρηματοδοτήθηκαν πολλές οργανώσεις που παρουσίασαν και σημαντικό έργο. Υπήρξαν όμως και πολλές που πήραν τα φράγκα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, έχει πολύ ψωμί.

Πολλές από αυτές τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ξεκίνησαν με οράματα και όνειρα. Όταν στον δρόμο ανακάλυψαν ότι κάνοντας το γούστο τους μπορούσαν να βγάλουν και το ...κάτι τους τότε ξύπνησαν.

Θέλετε να μάθετε και κάτι ακόμη;Σύμφωνα με τον ορισμό ΜΚΟ είναι ένας νομικά συγκροτημένος οργανισμός που δημιουργήθηκε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε κυβέρνηση.

Και εγώ ερωτώ. Πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που τα έσοδά της είναι μόνο κρατικές χρηματοδοτήσεις;Μια μη κυβερνητική οργάνωση οφείλει να βρίσκει πόρους εκτός των κυβερνητικών πόρων, για να δικαιούται να λέγεται ΜΗ κυβερνητική.Όταν εκλιπαρεί και βάζει μέσο για να πάρει τα λεφτά , τότε πόσο ανεξάρτητα μπορεί να λειτουργήσει;

Αυτό είναι το ζητούμενο. Είναι αυτονόητο ότι τα νούμερα προκαλούν. Σε εποχές δύσκολες για την χώρα μας αλλά και για τους έλληνες πολίτες, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια το πάρτυ με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Και το κακό είναι ότι πολλές από τις οργανώσεις δεν κάνουν τίποτα το ουσιαστικό. Στήθηκαν απλά και μόνο για τις χρηματοδοτήσεις.

Γυρίζουμε σελίδα.Συνάντηση με τον δήμαρχο Δράμας κ Χαρακίδη, πραγματοποίησε ο κ Μανώλης Λεδάκης, ώστε να τον ενημερώσει για την φάση υλοποίησης της επένδυσης που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας.Η επένδυση περιλαμβάνει την αξιοποίηση της καπναποθήκης πίσω από το Ύδραμα , με την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 140 κλινών.Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, εγκρίθηκαν και βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

‘Όλοι μας ευχόμαστε να προχωρήσει η επένδυση και να αξιοποιηθεί το κτήριο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Δράμα.Καλό είναι να ενισχυθεί και να βοηθηθεί ο κ Λεδάκης και να μην μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Γιατί στην Ελλάδα η γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο καλά κρατεί. Για να πάρεις ένα χαρτί, μια βεβαίωση, τρέχεις από γραφείο σε γραφείο, από υπηρεσία σε υπηρεσία, συγκεντρώνεις  δικαιολογητικά, ανεβοκατεβαίνεις από γραφείο σε γραφείο για να μαζέψεις υπογραφές και αδυνατείς να καταλάβεις προς τι όλα αυτά.

Καμία διαρθρωτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει αν δεν παταχθεί η γραφειοκρατία.

Άρχισαν πάλι οι αντιδράσεις για τις συνενώσεις σχολείων σε ολόκληρη την χώρα. Πολλά σχολεία λειτουργούν με ελάχιστο αριθμό μαθητών και φυσικά αυτό δεν βοηθά ούτε τους μαθητές , ούτε την εκπαιδευτική διαδικασία.Οι εποχές που οι χιλιομετρικές αποστάσεις ήταν εμπόδιο, πέρασαν ανεπιστρεπτί.Άρα οι συνενώσεις σχολείων είναι μονόδρομος.Δεν μπορεί το 2011 να λειτουργούν Γυμνάσια με 20 ή με 30 μαθητές. Και πολλά έξοδα γίνονται και φυσικά δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν τάξεις με 2 ή 3 μαθητές.

Πρέπει να μπει μαχαίρι σε όλα αυτά. Έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια αλλά έστω και καθυστερημένα πρέπει να ξεκινήσει. Πρέπει όμως να ενημερωθούν και οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική αυτοδιοίκηση.Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος καταλαβαίνει το συμφέρον του. Το καλό σχολείο δεν έχει ως προαπαιτούμενο να είναι και δίπλα στο σπίτι μας. Δεν συμφωνείτε;

Κλείνοντας, καλό είναι να ξεχάσουμε για λίγο τα οικονομικά μεγέθη...Αποτελούν άλλωστε νεκρούς αριθμούς ,αν δεν υπολογίζουν τον άνθρωπο. Και δυστυχώς , ο άνθρωπος δυστυχεί στις μέρες μας. Να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά ότι είναι παράνοια να πληρώνουν όλοι το μάρμαρο ενός σπάταλου, αναποτελεσματικού, διεφθαρμένου και άναρχου κράτους. Αλήθεια ποιοι έφτιαξαν αυτό το κράτος; Αυτοί δεν πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό;.Σχόλια (4)

ανώνυμος - Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στις 11:41
ρε φύλακα δέχεσαι δηλ τα λεφτά για τις ντομάτες από την ακτή ελεφαντοστού;γιατί είσαι συνήγορος του γιώργου;

Ανώνυμος - Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 στις 10:57
θα μας εξηγησει καποιος απο την οικολογικη κινησην πού πήγαν τα λεφτά;

κωστας - Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 στις 00:12
ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΟΤΑΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗς ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕ 1.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΡΩΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΓΑΛΑΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΚΑ ΤΗΣ; Η ΜΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΛΛΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΠΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΗΖΟΥΣΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΑΦΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΑΙ ΩΤΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ....... Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ο φύλακας - Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στις 12:22
1.Μην πάτε ως την Ακτή Ελεφαντοστού για να βρείτε πως φαγώθηκαν λεφτά. Ακτή Ελεφαντοστού είναι και η Δράμα με κάτι ανακαινίσεις σε Ολύμπια... ε; θυμάστε; μελέτες, πολιτισμοί, σκατά στα μούτρα μας, κτλ, κτλ, κτλ... καλά να είναι η τότε Μη Δημαρχιακή Οργάνωση... 2. Αυτά που γίνονται στα σχολεία είναι θετικά αλλά πρέπει να στηρίξουμε τις αλλαγές για να γίνουν ακόμα καλύτερες και χωρίς δυσκολίες. "Είναι δύσκολο το έργο του εκπαιδευτικού και κάνουν 15 ώρες την εβδομάδα"(!) Στη Γερμανία π.χ. προφανώς είναι πανεύκολο το διδακτικό έργο και κάνουν 25 ώρες την εβδομάδα. Θα υπάρχουν κενά στα σχολεία αν κάνουν όλοι από δυο ώρες παραπάνω την εβδομάδα; 3. Όσο για το ποιοι κάνανε το σπάταλο κράτος επειδή υπονοείτε τους πολιτικούς απλά αναφέρω τα μιλιούνια πολιτών που επισκέπτονταν τα πολιτικά γραφεία. Αυτοί γιατί πηγαίνανε; Για να τους κεράσουν φοντάν;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ