Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

Γιορτή αλά Πελίτι, 30 Απριλίου στο Παρανέστι

Μέσα από αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία της προετοιμασίας τηςΗ 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγή Ντόπιων Ποικιλιών θα πραγματοποιηθεί στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου, το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 από τις 11:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα.Η εκδήλωση οργανώνεται από το Πελίτι, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και εκατοντάδων εθελοντών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και απλών ανθρώπων που αγαπούν και στηρίζουν τη γεωργική βιοποικιλότητα της χώρας μας.Η γιορτή θα περιλαμβάνει: ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους, πανεπιστημιακούς κ.α. εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, εκθέσεις: φωτογραφίας σπόρων και κολοκύθας, προσφορά ντόπιων ποικιλιών, μουσική, χορό, φαγητό, χαριστικό παζάρι κλπ.Όσοι είναι καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι ή εκπροσωπούν οργανώσεις και θέλουν να έρθουν ως συμμετέχοντες στη γιορτή θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο ως τις 20 Μαρτίου 2011 ελεύθερη είναι η είσοδος και σε όσους θέλουν να προσέλθουν στη γιορτή.Οι επισκέπτες ερχόμενοι στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να προμηθευτούν πέντε κουπόνια. Το κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι σπόρων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο τι ακριβώς θέλουν να πάρουν. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία διότι σε όλα τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκαν φαινόμενα άνισης προσφοράς των σπόρων και δυσαρέσκειας επισκεπτών και καλλιεργητών που δεν πρόλαβαν να πάρουν σπόρους.Το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς οι επισκέπτες κάτι για το κοινό τραπέζι π.χ ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές κτλ.

Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη Βιβλιοθήκη Δράμας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας στο πλαίσιο νέων δράσεων που πρόκειται να υλοποιήσει θα ξεκινήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα διοργανωθούν δωρεάν από τη Βιβλιοθήκη. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για συμμετοχή, παρακαλούνται να περάσουν από τη Βιβλιοθήκη για να ενημερωθούν και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα. Η συμπλήρωση των αιτήσεων ξεκίνησε από την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέρχονται στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης για περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και κυρίως τις απογευματινές ώρες δηλ. Δευτέρα και Πέμπτη 17.00-19.00

Τηλεοπτική κάλυψη του Καρναβαλιού της Χωριστής από την ΕΤ3

«Να μη λείψει κανείς (εκτός από την κρίση)» είναι το σύνθημα του φετινού καρναβαλιού της Χωριστής που μας καλεί να διασκεδάσουμε με την ψυχή σας και να τα ξεχάσουμε όλα. Έτσι δεν θα ήταν δυνατόν από αυτή την εκδήλωση να λείπει η ΕΤ 3, αφού την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Χωριστής, με την παρέλαση των αρμάτων την Καθαρά Δευτέρα 7-3-2011 στις 3.00 το μεσημέρι, θα καλύψει σε απ’ ευθείας μετάδοση. Μετά την επιτυχημένη προβολή της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» στη Χωριστή, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AGB σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης, η ΕΤ 3 θα μεταδώσει το μεγάλο γνήσιο παραδοσιακό καρναβάλι της Χωριστής. «Να μη λείψει κανείς (εκτός από την κρίση)»

Για 11η χρονιά καρναβάλι στο Περιθώρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιθωρίου διοργανώνει και φέτος –για 11η χρονιά- παραδοσιακή γιορτή Καρναβαλιού στο Περιθώρι Κ. Νευροκοπίου. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 12.00 το μεσημέρι την Κυριακή της Τυρινής 6 Μαρτίου 2011 στην πλατεία Περιθωρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση αρμάτων με τη συμμετοχή σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, παρέες μικρών και μεγάλων από τον ξυλοπόδαρο Γιάννη Δασκαλάκη! Μετά το πέρας της παρέλασης θα χορέψουν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου και θα ακολουθήσει υπαίθριο αποκριάτικο γλέντι. Για τους επισκέπτες θα υπάρχουν δωρεάν άφθονο φαγητό και κρασί!

Διακρίσεις δραμινών Αθλητών  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Την Κυριακή 27-2-2011 πραγματοποιήθηκε στο Μαρκόπουλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Στα 10 Km ανδρών ο Τζεφαλής Δημήτρης του ΣΚΑ Δράμας ήταν 32ος με χρόνο 35΄09’’, ο Τζιαβταρής Μιχάλης του Σίθων 59ος με χρόνο 37΄55’’ ενώ ο Καλαμπάκος Σταύρος 76ος με χρόνο 40΄17’’. Πρώτος τερμάτισε ο Μαγγίνας Δημήτρης με χρόνο 31’21’’, 2ος ο Παρμάκης Μιχ. Με 31΄27’’ και 3ος ο Θεοδωρακάκος. με 31΄29’’. Στα 8 Km γυναικών η Πάνου Μαρία του Γ.Σ. Δράμας ήταν 7η με χρόνο 30΄29΄΄, ενώ 1η ήταν η Κεφαλά Κατερίνα με 28΄25’’. Τέλος στην κατηγορία των Παγκορασίδων και στα 2 Km η Καλαϊτζίδου Βικτωρία του ΓΣΔ ήταν 6η με χρόνο 7΄23’’, η Αθανασιάδου Αθ. 59η με χρόνο 8΄19’’ και η Γιαννοπούλου Ευανθία 61η με χρόνο 8΄21’’. Έτσι ο ΓΣΔ κατέλαβε την 6η θέση στο ομαδικό σ΄ αυτήν την κατηγορία.


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ