Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η ώρα των αποφάσεων
Αναφερόμαστε πολύ συχνά στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε διάφορα στοιχεία που κυριολεκτικά σοκάρουν.
Έχουν να κάνουν με τις ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές του μηνός Οκτωβρίου. Είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κατά 50% και αγγίζουν πλέον το 1 δις ευρώ!!
Η αγορά ασφυκτιά, στεγνώνει... Το φάσμα του λουκέτου απειλεί μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες βιώνουν δραματικές στιγμές.
Οι τράπεζες χορηγούν λιγότερα δάνεια, κλείνουν την στρόφιγγα και ουσιαστικά στήνουν τους επιχειρηματίες στο απόσπασμα. Κόβουν τα δάνεια, μειώνουν τις δανειοδοτήσεις, αυξάνουν τα επιτόκια...
Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις εδώ και τώρα. Και φυσικά να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αν κλείσουν θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Με χιλιάδες απολύσεις που θα εντείνουν ακόμη το πρόβλημα.
Περιθώρια αναμονής δεν υπάρχουν. Το τσουνάμι δεν περιμένει. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Που θα αναδείξουν τον κυρίαρχο ρόλο της πολιτικής ηγεσίας. Σε αυτήν την χρονική συγκυρία ευθύνες έχει και η αντιπολίτευση.
Δεν προσφέρεται αυτή η περίοδος για αντιπολιτευτικές κορώνες. Γιατί τα θύματα της κρίσης δεν έχουν πολιτικό χρώμα.

ΥΓ
Με όλα όσα βιώνουμε αυτήν την περίοδο φαίνεται πόσο απαραίτητη είναι η ένταξη των πολιτών σε καταναλωτικές οργανώσεις. Δυστυχώς στην χώρα μας το καταναλωτικό κίνημα δεν είναι ανεπτυγμένο. Και αυτό το εκμεταλλεύονται όσοι αυθαιρετούν.

Τα λεφτά στην Ξάνθη, τα \"θα\" στην Δράμα
Είναι πολύ ουσιαστική η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας κ. Αηδόνης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό.
Αναφέρεται στην πρόσφατα εξαγγελία του για άμεση κατασκευή έργων αγροτικών υποδομών στον Ν. Ξάνθης συνολικού ποσού ύψους 61,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως τονίζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προκαλεί το κοινό αίσθημα περί δικαίου, την νοημοσύνη και την πολιτική ευθιξία των Δραμινών πολιτών αφού όχι μόνο δεν υλοποίησε ούτε ένα έργο που να φέρει την δική του έγκριση αλλά και όσα κατά καιρούς ανακοινώνει για την Δράμα αγνοούνται.
Ο κ. Αηδόνης χαρακτηρίζει διακριτική και άδικη την συμπεριφορά του υπουργού που κάθε φορά που έρχεται στην Δράμα μας φουσκώνει τα μυαλά με τα πολλά \"θα\" αλλά επί της ουσίας δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτε το ουσιαστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ