Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Η Μητρόπολη Δράμας ανέλαβε ακόμη μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την κοινωνική της προσφορά. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ Παύλος πρόσφερε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που θα μεταφέρει τους ασθενείς στο Νοσοκομείο.
Η δωρεά αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας ήταν απολύτως απαραίτητη αφού το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα και γίνεται μεγάλη συζήτηση για την λειτουργία του.

Η Μητρόπολη Δράμας έχει να επιδείξει τεράστιο κοινωνικό έργο. Το οποίο είναι ορατό και έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.
Στην σεμνή τελετή παράδοσης του νέου ασθενοφόρου παρόντες ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπόγλου ο οποίος και τυπικά πλέον είναι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας.
Έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και φυσικά στήριξη στον νέο Διοικητή. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ακούραστος ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του δεν απουσιάζει από την Δράμα.
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε το Καλαμπάκι, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμπακίου κ. Γεωργιτσόπουλο ενώ μετέβη και στα τοπικά διαμερίσματα της Αγ. Παρασκευής, του Νεροφράκτη, του Καλαμώνα, της Φτελιάς και του Αγίου Αθανασίου. Φυσικά δέχεται κόσμο και στο πολιτικό του γραφείο.
"Πως τα προλαβαίνεις;" τον ρωτούν οι φίλοι του και ο υπουργός απαντά πως είναι πολύ απλό... Κάνει σωστή διαχείριση το χρόνου. Και τα προλαβαίνει όλα με χαρακτηριστική άνεση.

Πάμε τώρα στην οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο. Κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η κρίση πλέον έγινε αισθητή και στην χώρα μας.
Άνοδο ρεκόρ σημείωσαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Οκτώβριο, αγγίζοντας πλέον το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Την ίδια ώρα συγκεκριμένοι κλάδοι έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Στην Δράμα η μείωση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο είναι πολύ μεγάλη. Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων.

Φυσικά ευθύνη έχουν και τα κανάλια. Σε όποιο κανάλι και αν κάνεις ζάπινγκ βλέπεις να γίνεται συζήτηση για κρίση, για ακρίβεια, για φτώχεια, για πείνα, για ανεργία. Όταν βλέπεις τέτοιες ειδήσεις με ποια ψυχολογία θα βγεις στην αγορά για να ψωνίσεις;
Η απαισιοδοξία και οι υπερβολές ζουν και βασιλεύουν. Όμως έτσι δεν αναστρέφεται το αρνητικό κλίμα. Απλά έτσι ανακυκλώνεται η μιζέρια.

Ο Μιχάλης Αμανατίδης είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας μετά την παραίτηση του κ. Στέργιου Τσούκα.
Άξιος και ικανός ο Μιχάλης Αμανατίδης που είναι και πρόεδρος του ΤΔ Μαυροβάτου. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Τσούκας διετέλεσε 13 χρόνια Πρόεδρος του Σωματείου και παραιτήθηκε για να ανταποκριθεί σωστά στα νέα του καθήκοντα ως Αντινομάρχης Δράμας. Σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους τον συμπαραστάθηκαν στα χρόνια που ήταν πρόεδρος.
Η κίνηση του Στέργιου ήταν εντυπωσιακή. Δεν τον αρέσει να διατηρεί πολλές και διαφορετικές θέσεις ευθύνης γιατί θέλει να προσφέρει ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία.
Και γι' αυτό παραιτήθηκε από την Προεδρία του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου η Δράμα μετατρέπεται σε τόπο έλξης για επισκέπτες απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Το Χωριό τους Άη Βασίλη ζωντανεύει στον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι φέτος θα πάει ακόμη καλύτερα. Η φετινή Ονειρούπολη της Δράμας θα υλοποιηθεί στον χώρο του Δημοτικού Κήπου για να υπάρχει άνεση χώρου και να μην υπάρχει συνωστισμός.
Προβλέπονται πολλές εκπλήξεις...

Την Δράμα επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας κ. Μιχαλέφσκι.
Οι γείτονες θέλουν να ανοίξει νέος συνοριακός σταθμός στο Παρανέστι, ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επισκεψιμότητα από την Βουλγαρία στην Ελλάδα και το αντίστροφο.
Στην συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαργαρίτη και τον Αντινομάρχη κ. Πατακάκη ήταν παρόντες ο Πρόξενος κ. Ιβανόβ, ο Νομάρχης Σμόλιαν και Δήμαρχοι της περιοχής.
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν εκκρεμότητες με την γειτονική χώρα. Η ρύπανση του Νέστου είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος που θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπιστεί.
Η λογική των γειτόνων ότι δεν υφίσταται ρύπανση προξενεί εντύπωση. Με τέτοιες λογικές δεν μπορεί να βρεθεί λύση.
Αξιοσημείωτη και η τοποθέτηση του Δημάρχου Δράμας για τα χειρόγραφα της Εικοσιφοίνισας. Είναι μέρος της ιστορίας του τόπου μας και πρέπει να επιστραφούν. Ναι στις καλές σχέσεις και την συνεργασία αλλά να συζητηθούν και οι όποιες εκκρεμότητες.

Μάγεψε όλους όσους κατέκλυσαν το Δημοτικό Ωδείο η καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής υπό την Δ/νση του Αλέξανδρου Μυράτ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Μουσικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας και είχε επετειακό χαρακτήρα αφού συμπληρώθηκαν 15 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου.

Εντυπωσίασαν με την παράσταση που έδωσαν στο "Κραχτίδη" οι Κοζάκοι της Ρωσίας.

Απόλυτη επιτυχία σημειώνουν οι παραστάσεις που δίνονται στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών με το έργο "Σεμνά... και Δραμινά" σε κείμενα Θεόφιλου Ξανθόπουλου και σκηνοθεσία του Χρ. Καδόγλου.
Η Θεατρική Ομάδα έχει και κατά το παρελθόν να επιδείξει ανάλογες θεατρικές επιτυχίες. Θερμά συγχαρητήρια...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ