Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γιάννης Μυστακίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας - Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού

1 σχόλιο

 

 

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δράμας και εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ Γιάννη Μυστακίδη.Δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του “Καλλικράτη” και πιστεύει ότι οι Δραμινοί μπορούν να είναι αισιόδοξοι γιατί η σημερινή δημοτική αρχή με σκληρή και συστηματική δουλειά θα αλλάξει σύντομα την πόλη.Τονίζει ότι στην παρούσα φάση με την οικονομική κρίση χρειάζεται διαρκής , συντονισμένος αγώνας και διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και νέων πηγών χρηματοδότησης.Τέλος αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητές του ως εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού, ένα τομέα που τον γνωρίζει πολύ καλά, μιας και είναι καθηγητής φυσικής αγωγής.Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα αλλά, θα τα καταφέρουμε με σκληρή δουλειά, τόνισε χαρακτηριστικά.

- Κ. Μυστακίδη καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα ως Δημοτικός Σύμβουλος στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Δράμας

Ευχαριστώ πολύ κ. Φυλακτέ. Η επιτυχία θεωρώ ότι είναι δεδομένη όταν Δήμαρχος και συντονιστής της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται είναι ο Κυριάκος Χαρακίδης. Ένας αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ένας επιτυχημένος επίσης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας που είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, ένας Δήμαρχος που ξέρει περισσότερο από τον καθένα τι θα πει Διοίκηση.

- Είστε αισιόδοξος με την πορεία του νέου θεσμού;

Είσαι αισιόδοξος όταν γνωρίζεις που πατάς. Όταν γνωρίζεις ποιος είναι ο σκοπός σου και ποιοι είναι οι στόχοι σου και έχεις προγραμματίσει και οργανώσει σωστά τις υπηρεσίες ώστε να υπηρετήσουμε όλοι μαζί το νέο θεσμό έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του Δημότη χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Οι Δραμινοί μπορούν να είναι αισιόδοξοι με αυτή τη Δημοτική αρχή, που με την σκληρή και συστηματική δουλειά θα δουν σύντομα να αλλάζει η πόλη μας.

- Πολλοί Δήμαρχοι εκφράζουν την αγωνία τους για τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων από την Κεντρική εξουσία. Μπορούν να αντέξουν οι νέοι Δήμοι με την μείωση των πόρων;

Για πάρα πολλά χρόνια ο Δήμος της Δράμας πορευόταν με τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους δηλ. χρήματα του ελληνικού λαού. Σήμερα μπροστά στην οικονομική κρίση καλούμαστε όλοι να ψάξουμε και να βρούμε νέους πόρους. Αυτό χρειάζεται ένα διαρκή και συντονισμένο αγώνα τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και σε επίπεδο δράσεων. Έτσι όλες οι αισθήσεις μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όσο περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια γίνεται. Για μας δεν είναι μονόδρομος οι εθνικοί πόροι, ούτε η συνεχής φορολόγηση των Δραμινών πολιτών. Το ζητούμενο είναι να βρούμε νέες πηγές χρηματοδότησης έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο κοινωνικά Δήμο.

- Υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική ή θα ζήσουμε 3 ½ χρόνια μιας απλής διαχείρισης; Η Δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί για σειρά έργων και παρεμβάσεων. Μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν δεν υπάρχουν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις;

Χρηματοδοτήσεις υπάρχουν όταν έχεις την ικανότητα να τις εξασφαλίσεις. Ευρωπαϊκές και Εθνικές. Είναι θέμα γνώσης, εμπειρίας, σχεδιασμού και διεκδίκησης. Ήδη η νέα Δημοτική αρχή πριν ακόμη αναλάβει το τιμόνι του Δήμου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για το μεγαλύτερο έργο της ΔΕΥΑΔ από τη δημιουργία της. Συγκεκριμένα υπογράφτηκε η σύμβαση για την αλλαγή και επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 7.000.000 ευρώ και αυτό είναι μόνο η αρχή.

- Ύφεση, ανεργία, υπανάπτυξη. Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ;

Λέξεις γνωστές εδώ και χρόνια στους Δραμινούς πολίτες. Η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, η ανάπτυξη του δημοτικού κήπου, η σύνδεση των τοπικών διαμερισμάτων με το βιολογικό καθαρισμό, οι παρεμβάσεις στην Αγία Βαρβάρα, στο πάρκο των Κυπρίων. Η δημιουργία μιας σειράς έργων όπως το κλειστό πολυγυμναστήριο - προπονητήριο, ποδηλατόδρομοι και υπαίθρια γυμναστήρια που ψηφίστηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουν λύσεις στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο μας. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε με στοχευμένες δράσεις προς όφελος των συνδημοτών μας. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τις 1500 θέσεις εργασίας θα δώσουν μια μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη μας.

- Προσωπικά εκλέγεστε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και ο Κυριάκος Χαρακίδης σας όρισε εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού. Πώς είδατε το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων σας;

Η Δράμα έχει αναδείξει και αναδεικνύει συνεχούς μεγάλες μορφές στον Αθλητισμό. Χρέος δικό μας είναι η συστηματική καταγραφή όλων των αθλητικών χώρων στα όρια του Δήμου Δράμας και των παρεμβάσεων που χρειάζεται ώστε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη λειτουργία και ασφάλεια που πρέπει να παρέχουν οι χώροι αυτοί στους αθλητές και τους προπονητές τους. Εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν, έχουμε να διανύσουμε μεγάλη απόσταση όμως με την σκληρή δουλειά θα το καταφέρουμε.

- Οι συνενώσεις σχολείων προχωρούν. Είστε υπέρ ή κατά αυτών των αλλαγών;

Οι καταργήσεις σχολείων δεν ικανοποιούν κανέναν. Έγιναν και γίνονται με γνώμονα ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Η πρακτική των κυβερνήσεων υπαγορεύεται από τις εκάστοτε οικονομικές παραμέτρους που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Πόσο μάλλον η κατάργηση των Τ.Α.Δ. όπου υπηρέτησα επί πέντε χρόνια.

- Είστε ικανοποιημένος από την αντιπαράθεση και την έως τώρα λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου;

Έως τώρα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με Πρόεδρο τον Θεόδωρο Μπέσσα, τιμά τον πολιτισμό μας, τιμά πραγματικά τον ίδιο τον θεσμό για τον οποίο μας επέλεξε ο Δραμινός λαός να τον υπηρετήσουμε. Σίγουρα όμως δεν είμαι αιφνιδιασμένος από την στάση της αντιπολίτευσης όπου στην ανάγκη να μιλήσουν όλοι οι σύμβουλοί της (αντιπολίτευσης) επαναλαμβάνονται συνεχώς.

- Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

Οι Δραμινοί επέλεξαν αλλαγή στον Δήμο Δράμας. Δύο δεκαετίες διαχείρισης του Δήμου από τους ίδιους ανθρώπους είναι μέρος του προβλήματος για τη στασιμότητα και το τέλμα που κυριαρχεί στον τόπο μας. Εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας! Δεν ζητήσαμε ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος όπως είπε ο Δήμαρχος μας Κυριάκος Χαρακίδης. Η δουλειά φέρνει αποτελέσματα και αυτά θα τα δει ο συμπολίτης μας πολύ σύντομα.

 


 


Σχόλια (1)

ΜΑΝΘΟΣ - Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στις 17:06
KALΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ