Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

 

Αυτό και αν είναι από τα άγραφα.Από τα απίστευτα και όμως αληθινά.Η βιομηχανική περιοχή Δράμας εντάχθηκε στις ζώνες ειδικής προστασίας.Όταν το διαβάσαμε, είπαμε όλοι μας, ότι κάποιο λάθος έγινε και δεν το είδαμε σωστά. Δυστυχώς όμως ήταν πραγματικότητα σε μια περίοδο που η Δράμα μετράει τις απώλειές της.

Και για ποιον λόγο εντάχθηκε η ΒΙ.ΠΕ στο ΝΑΤΟΥΡΑ; Κανένας δεν μας έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.Φταίει ο χάρτης μάθαμε και οι υπάλληλοι που έκαναν την χαρτογράφηση.Βολεύει το πολιτικό σύστημα να πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Για όλα φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι γραφειοκράτες.

Καλό είναι που το θέμα αναδείχθηκε. Το Υπουργείο παρενέβη και έγινε γνωστό ότι ήταν λάθος που θα διορθωθεί.Όμως και αυτή η περίπτωση ανέδειξε την προχειρότητα με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις.

Τα θέματα του Ν. Δράμας που είναι σε εκκρεμότητα είναι πολλά. Καθημερινά προκύπτουν πολλά ζητήματα. Είναι απαραίτητη η στενή παρακολούθηση, η πρόοδος και η εξέλιξη του καθενός ξεχωριστά. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το πολιτικό σύστημα της Δράμας εμφανίσθηκε αιφνιδιασμένο.Δεν είναι δυνατόν κανένας να μην το κατάλαβε. Να μην είχε κάποια πληροφόρηση, να μην το έψαξε.Οι τοπικοί φορείς γι’ αυτό είναι. Για να γνωρίζουν, να  καταγράφουν διάφορα ζητήματα και να τα αναδεικνύουν.

Είναι πολλά και σύνθετα τα προβλήματα. Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός, μεγαλύτερη προσπάθεια και φυσικά γνώση και έλεγχος. Σκεφτείτε να δούμε κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον. Όλοι να δηλώνουν άγνοια και να τρέχουν “κατόπιν εορτής”, να διορθώσουν την γκάφα του Υπουργείου.

Άμεση η παρέμβαση των 2 βουλευτών και του Επιμελητηρίου. Καλά έκαναν.Αυτό μας έλειπε, να απέκρυπταν την “γκάφα” για να προστατεύσουν την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Περιμένουμε να δούμε την αποκατάσταση του λάθους που ανέδειξε για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το Κράτος.

Θα μου πείτε τώρα πιο Κράτος...Η Ελλάδα θυμίζει ασθενή στην Εντατική Θεραπεία.Είναι μια χώρα σε κώμα, διασωληνομένη που κυριολεκτικά ζει με τον αναπνευστήρα των δανεικών. Αν σταματήσουν τα δανεικά θα επέλθει το μοιραίο.

Αυτό δεν είναι λύση και δεν δίνει καμία προοπτική. Η εικόνα διάλυσης της χώρας έχει και συμπτώματα στην καθημερινή μας λειτουργία. Λάθη σε αποφάσεις Υπουργείων, υπολειτουργία της δημόσιας διοίκησης, αυτοσχεδιασμοί Υφυπουργών που δεν τις γνωρίζουν Υπουργοί και πολλά άλλα.Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα υπάρξουν  πολύ χειρότερα.

Τα διάφορα κωμικοτραγικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού.Στο εξωτερικό μια τέτοια περίπτωση όπως της ΒΙΠΕ, θα οδηγούσε σε παραιτήσεις.Στην Ελλάδα όμως, ποτέ δεν φταίμε εμείς , φταίνε οι άλλοι.Επιρρίπτουμε σε άλλους τις ευθύνες και “ούτε γάτα, ούτε ζημιά”.

Πάμε σε κάτι άλλο.“Περίεργες συμμαχίες” σε τοπικό επίπεδο, ανέδειξε το πρόβλημα που προέκυψε με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.Την ίδια ώρα που ο Υφυπουργός Υγείας κ Αηδόνης τόνιζε ότι το πρόβλημα θα λυθεί  άμεσα, η Βουλευτής κα Κεφαλίδου με ερώτησή της στον Υπουργό Υγείας κ Λοβέρδο, αναφέρονταν στο θέμα και ζητούσε από τον Υπουργό να παρέμβει και να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας.. Με ακριβή στοιχεία εξηγούσε την υπολειτουργία της εντατικής και καλούσε τον Υπουργό να δώσει λύση.

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ Τζίμας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με τον Υφυπουργό ΜΑΣ κ Αηδόνη και δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις. Καθησύχασε την τοπική κοινωνία για την ΜΕΘ και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα κάθομαι και αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει. Τι περίεργες συμμαχίες είναι αυτές;Μας έχουν μπερδέψει.

Την μία χαρακτηρίζει ο κ Τζίμας την κυβέρνηση επικίνδυνη και την άλλη ένα μέλος της κυβέρνησης τον χαρακτηρίζει υφυπουργό ΜΑΣ. Αυτό το ΜΑΣ έχει τρελάνει κόσμο. Και ειδικά τους νεοδημοκράτες που δεν μπορούν να καταλάβουν τον ξαφνικό πολιτικό έρωτα Τζίμα - Αηδόνη.

Και μην μου πείτε ότι όλα αυτά είναι παραπολιτική. Διαφωνώ κάθετα. Η κίνηση Τζίμα δεν είναι καθόλου τυχαία.Υπάρχει όμως ένα ζήτημα. Όταν καταγγέλλει την κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία, πού επιρρίπτει τις ευθύνες;Σύμφωνα με την δήλωση Τζίμα φταίνε όλοι εκτός του Υφυπουργού ΜΑΣ.Αυτό το ΜΑΣ προβλέπεται ότι θα ακουστεί πολλές φορές κατά την προεκλογική περίοδο.

 Σχόλια (2)

Ο φύλακας - Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στις 12:27
Η βιομηχανική περιοχή ποιες βιομηχανίες φιλοξενεί; Μπορείτε να αναφέρετε τρεις; ΒΙ.ΠΕ. Δράμας που σημαίνει κοροϊδία δεν σας ενοχλεί, που εντάχθηκε στη νατούρα είναι το θέμα... Απ το να είναι στα σκατά καλύτερα στη νατούρα!

νκ - Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 στις 12:52
αρχισαν παλι τις κωλοτουμπες τζιμας αηδονης

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ