Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

Συνάντηση Χ. Αηδόνη με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ της Δράμας

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλο.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Φεστιβάλ, ειδικά ενόψει των «Καλλικρατικών» αλλαγών.Με βάση την διεθνή αναγνώριση και κύρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίστηκε η ανάγκη για τη διατήρηση της θεσμικής του αυτοτέλειας, με μοναδικό σκοπό και γνώμονα τη πολιτιστική προσφορά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο εκ Δράμας Όσιος Γεώργιος ο ομολογητής τιμήθηκε και φέτος με μεγαλοπρέπεια

Την 4η Κυριακή των Νηστειών η πόλη της Δράμας τιμά την εορτή του Οσίου Πατρός Ημών Γεωργίου του Νέου και Ομολογητού. Σύμφωνα με την αρχιερατική πράξη η κάρα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη που φυλάσσετε στην Ιερά Μονή Αναλήψεως, όπου και εκοιμήθη ο Όσιος μεταφέρεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου και τελείται η σύναξη. Φέτος το τελετουργικό περιελάμβανε την Παρασκευή 1 Απριλίου υποδοχή της λάρνακος των ιερών λειψάνων του οσίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου όπου και εψάλει η ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών. Τα πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε όρθος και αρχιερατική Θεά λειτουργία. Το απόγευμα Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, ενώ την Κυριακή 3 Απριλίου μετά τον όρθος και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς λάρνακος στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια εψάλει η παράκληση του οσίου

Η Θράκη αποκτά διόδια

Ξεκινά η κατασκευή των πρώτων σταθμών διοδίων στην περιοχή των Αμαξάδων, στα όρια των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης.Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τελικά κυβέρνηση και Εγνατία Οδός προχωρούν στην κατασκευή των διοδίων στην περιοχή της Θράκης.  Όπως είναι γνωστό, υπολογίζεται ότι το κόστος διέλευσης θα είναι περίπου 2,80 ευρώ για τους οδηγούς που περνούν ενώ ο επόμενος σταθμός θα βρίσκεται στον κόμβο Μουσθένης στην Καβάλα.Η προκήρυξη προβλέπει την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων και, όπως είναι γνωστό, η λειτουργία των πρώτων, συμβατικών, σταθμών θα είναι προσωρινή καθώς πρόκειται να ακολουθήσει πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικής χρέωσης μέσα στην επόμενη διετία.

Διαφημιστική καμπάνια για τους αγώνες βουνού Παρανεστίου

Στον αγώνα Taygetos Challenge 2011, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, παραβρέθηκαν με σκοπό τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα και την προώθηση των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2011 (Virgin Forest Trail 2011), τα παρακάτω μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του VFT, Υπτγος (ε.α) Στυλιανός Μελισσινός, Υπεύθυνος Ασφαλείας Αγώνων VFT, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων VFT και Αθανάσιος Πεταλάς, βοηθός Τεχνικού Διευθυντού.Κατά την επίσκεψη τα μέλη της επιτροπής πραγματοποίησαν συναντήσεις με την αντίστοιχη Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης Taygetos Challenge, με αθλητές, συνοδούς και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας και παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης VFT 2011. Εκτός των άλλων έτυχε ιδιαίτερης απήχησης η ανακοίνωση του αγώνα που απευθύνεται σε Α.Μ.Ε.Α.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ