Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Αλλαγή Πολιτικής
Φαίνεται πως η κυβέρνηση ξυπνά μετά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Τα λάθη και οι κακοί χειρισμοί έφεραν την ΝΔ σταθερά δεύτερη στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα. Κυριότερη αιτία αυτής της εξέλιξης, η οικονομία και οι δυσκολίες που βιώνουν πολλοί Έλληνες.
Ο Πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του. Προχωρά στην εξαγγελία άμεσων μέτρων για την οικονομία, για τους αγρότες, ενώ φαίνεται διατεθειμένος να βάλει φρένο στην αλαζονεία των τραπεζών.
Το αν μπορέσει να αλλάξει το δυσμενές κλίμα θα εξαρτηθεί από την άμεση εφαρμογή των μέτρων. Η κατάσταση σίγουρα είναι ρευστή. Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες φαντάζει πως πολύ μακρινό σενάριο.
Την ίδια ώρα εντείνονται οι φήμες για σαρωτικό ανασχηματισμό, αλλαγές στις διοικήσεις διαφόρων οργανισμών ενώ πολλοί βλέπουν πιθανό ακόμη και συνέδριο του κόμματος της ΝΔ.
Αναμένουμε να δούμε τις όποιες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός σε μια ιδιαίτερη δύσκολη πολιτική συγκυρία.

Στις καλένδες ο Καποδίστριας
Πολλές συζητήσεις, πολλές αναλύσεις, μελέτες, συνελεύσεις μέχρι και συνέδρια διοργανώθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια για την αναγκαιότητα των συνενώσεων.
Είναι εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλεγαν κάποιοι για να αξιοποιηθούν τα χρήματα των κοινοτικών πλαισίων.
Άλλοι υπερτόνιζαν την αναγκαιότητα των συνενώσεων για να γίνουν έργα πνοής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.
Τελικά η κυβέρνηση ανέβαλε τις νέες συνενώσεις και έτσι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- οι δήμοι θα συνεχίσουν με την σημερινή τους μορφή.
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι 151 βουλευτές μετά την διαγραφή Τατούλη δημιουργούν νέα δεδομένα. Η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με όσο το δυνατόν λιγότερους τριγμούς. Καλές οι μεταρρυθμίσεις όμως οι καιροί είναι δύσκολοι.
Ο δεύτερος λόγος, έχω την αίσθηση ότι ήταν οι δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση μετρά τις απώλειες της και το τελευταίο τρίμηνο το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά τόσο σε ποσοστά όσο και σε παράσταση νίκης.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να προχωρήσει στις συνενώσεις. Θα δημιουργούνταν νέα μέτωπα, νέες κόντρες και αντιπαραθέσεις. Και φυσικά το πολιτικό κόστος θα ήταν τεράστιο.
Καλές οι τεχνοκρατικές μελέτες, όμως οι πολιτικοί όταν παίρνουν αποφάσεις, πρέπει να μετράνε την άποψη της κοινωνίας. Άλλωστε για το καλό της κοινωνίας πρέπει να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.
Αυτούς που λυπάμαι είναι τους διάφορους αναλυτές που ολημερίς και ολονυχτίς έπαιρναν τον χάρτη και έκαναν ασκήσεις για τον αριθμό των δήμων στον νομό μας.
Τι έχουν αν πουν τώρα άραγε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ