Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


 

Η εντατική και η Ελληνική οικονομία

«Ο οδικός χάρτης που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδας της ευημερίας. Η περίοδο δεν είναι τυχαία. Επηρεαστήκαμε από τα διεθνή. Ήμασταν το πρώτο θύμα. Σε έναν κόσμο που άλλαζε γύρω μας ταχύτητα, η χώρα μας έμενε εγκλωβισμένη σε χρόνιες παθογένειες. Αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε να αντιπαλέψουμε αυτές τις παθογένειες. Αλλά ξέρουμε που πάμε, με νέους ορίζοντες και νέους στόχους με οδικό χάρτη. Ποια είναι η αλήθεια... Είμαστε στην εντατική, σωθήκαμε πέρυσι τελευταία στιγμή. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας ο καθένας μας ξεχωριστά. Έχουμε πεισμώσει για την ανάγκη των αλλαγών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν ήταν θέμα μέτρων. Ήταν και θέμα ψυχολογίας εμπρός στην αγέλη των αγορών. Πάλι καλά που φτιάξαμε το μηχανισμό, από το μηδέν. Σήμερα μπορούμε και συζητάμε για την Ελλάδα του αύριο, επειδή πέρυσι μείναμε ζωντανοί. Ο λογαριασμός πριν από 18 μήνες δεν έβγαινε με τίποτα. Τώρα ο λογαριασμός είναι στο χέρι μας.

«Γιατί δεν κάνουμε μία αναδιάρθρωση; Πολλά ανεύθυνα λέγονται. Δεν μιλάμε για ένα πειραματόζωο. Μιλάμε για μία χώρα, έναν λαό. Ας τελειώσει αυτή η παραφιλολογία. Πότε θα νιώσει ο πολίτης αυτή την αλλαγή; Η πραγματική αλλαγή θέλει χρόνο. Έχουμε αλλάξει πολλά περισσότερα απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί. Για μία πραγματική αλλαγή για τον πολίτη.

Προϋπήρχε η ύφεση του μνημονίου. Πληρώνουμε τα σπασμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το μοντέλο ανάπτυξης είχε φτάσει τα όριά του». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα ανησυχία, προβληματισμός και δυσφορία επικρατούν στις Βρυξέλλες για την πορεία που έχουν πάρει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας αλλά και τη σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να κάνει πράξη αποφάσεις που θα ανακόψουν έστω και αργά τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού του 2011

Ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτουργεί, υπάρχει έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν ενώ η γραφειοκρατία εμποδίζει την άφιξη σοβαρών επενδυτών στην χώρα μας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων...Καλές οι ασκήσεις επί χάρτου όμως δεν αποδίδουν στην πράξη. Κυρίως όταν λείπει το αναπτυξιακό πλάνο και η προοπτική που θα βγάλει την χώρα από την ύφεση.

Η υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων

Κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πρόταση για την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η πρόταση αφορά τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Την πρόταση υπέγραψαν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση για την υπόθεση στη Βουλή θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα

Από την πλευρά του, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος αντέδρασε εντονότατα στην πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να καταθέσει πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής μόνο για το πρόσωπό του αναφορικά με την υπόθεση για τα γερμανικά υποβρύχια.

Είναι πολύ ουσιαστική και θετική η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για μια υπόθεση, που έχουν γίνει μεγάλες συζητήσεις. Αρκεί φυσικά να βγουν όλα στην φόρα και να πέσει άπλετο φως για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ