Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Ενώ όλες οι χώρες και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης προετοιμάζονται και κατευθύνονται για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα η κόντρα καλά κρατεί.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ατολμία απέναντι στις τράπεζες ενώ η κυβέρνηση δείχνει αμηχανία.
Και οι τραπεζίτες προκαλούν... Κάποιες τράπεζες μειώνουν ελάχιστα τα επιτόκια ενώ κάποιες άλλες συνεχίζουν και στέλνουν τελεσίγραφα στους δανειολήπτες, ζητώντας τους να πληρώσουν αυξημένους τόκους. Τους ζητούν αν δεν δεχθούν τους όρους να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό.
Σε καιρούς ύφεσης αντί να στηρίξουν τους πολίτες, βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο... Και δυστυχώς κανένας δεν τους βάζει χέρι.

Την ίδια ώρα γονατίζουν οι οικονομίες πολλών χωρών της Ευρώπης, το χρηματιστήριο καταρρέει, το Βατοπέδιο μονοπωλεί την επικαιρότητα και η ΝΔ ψάχνει σωσίβια για να αντιμετωπίσει τις κακές δημοσκοπήσεις.
3,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ που κερδίζει και στην παράσταση νίκης... Ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται σε αλλαγές διοικητών, σε ανασχηματισμό και σε έκτακτο συνέδριο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα. Το κλίμα μπορεί να αλλάξει, αν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση.

Έχεις και τον Τατούλη που άνοιξε το στόμα του και άρχισε τις συνεντεύξεις. Και τι δεν λέει... Τώρα που έφυγε από την ΝΔ βγάζει χολή...
Φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης. Κατά την άποψή μου όμως όταν εκλέγεσαι βουλευτής με ένα κόμμα και θέλεις να εκφράσεις αντίθετες θέσεις, παραιτείσαι από βουλευτής, βγαίνεις και λες ότι θέλεις και ότι πιστεύεις.
Αλλά όχι διατηρώντας την βουλευτική σου έδρα και όλα τα προνόμια που απέκτησες ελέω του κόμματος που πολιτεύτηκες.

Γιατί αν κατέβαινες μόνος σου, ως ανεξάρτητος-μεμονωμένος ήταν αδύνατο να εκλεγείς. Το εκλογικό σύστημα βάζει όριο το 3% για να εκλεγείς. Άρα η εκλογή όλων οφείλεται στα κόμματα που πολιτεύτηκαν. Και τα κόμματα έχουν κανόνες λειτουργίας και όρια.
Επομένως, καλές οι αναλύσεις του Τατούλη, όμως γίνονται εκ του ασφαλούς. Θα τον παραδεχόμουν αν παραιτούνταν, έχανε την παχυλή βουλευτική αποζημίωση και συνέχιζε στο ίδιο τέμπο...
Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και φυσικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος...

Πάμε και στα δικά μας...
Πριν 20 χρόνια ξεκίνησε στην Δράμα η συζήτηση για την άρδευση του κάμπου της Δράμας από τα νερά του Νέστου. Προσωπικά όταν άκουγα τι διεκδικούμε το θεωρούσα κομματάκι δύσκολο να υλοποιηθεί. Να πάρεις τα νερά και να τα φέρεις από την Πλατανόβρυση στον κάμπο της Δράμας.
Όμως οι φορείς επέμεναν. Δεν το έβαλαν κάτω... Οι πολιτευτές το έβαζαν στα προεκλογικά τους φυλλάδια θεωρώντας την άρδευση "έργο πνοής", "έργο ζωής" για τους αγρότες του Νομού.

Τα χρόνια περνούσαν... Κάποιοι άρχισαν να απελπίζονται. Σιγά-σιγά έλεγαν ότι, το έργο είναι αδύνατο να γίνει. Πριν 5 χρόνια ο κ. Κοντός Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε την μελέτη για την Άρδευση του Κάμπου της Ξάνθης από τα νερά του Νέστου!!!
Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Στην Δράμα όλοι έλεγαν ότι το έργο δεν θα γίνει ποτέ. Και ο κ. Κοντός ως Υπουργός πλέον δημοπράτησε πριν λίγες μέρες το έργο και μας άφησε όλους άναυδους.

Μεγάλη "μαγκιά" του Κοντού... Συνδέει την παρουσία του στο Υπουργείο με το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Νομού Ξάνθης.
Όμως εμείς εδώ τι κάνουμε; Καμία αντίδραση, καμία ενέργεια. Απλά δεχθήκαμε ακόμη μια ψυχρολουσία και αιφνιδιαστήκαμε.

Ο ένας πήγε τα Πανεπιστήμια στην Κομοτηνή. Ο άλλος την άρδευση στην Ξάνθη...
Αυτοί λειτουργούν ως βουλευτές των νομών τους. Όμως ως υπουργοί πρέπει να ασχολούνται με τα προβλήματα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο της εκλογικής τους περιφέρειας. Δεν συμφωνείτε;

Περιμένουμε να δούμε κάποια αντίδραση...
Αλίμονο αν τα δεχόμαστε όλα χωρίς να παίρνουμε θέση. Θα συνεδριάσει άραγε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να συζητήσει αυτήν την εξέλιξη; Ή και το θέμα αυτό θα το προσπεράσουμε;

Φυσικά πρέπει να εξετάσουμε στην τοπική μας κοινωνία, τι φταίει που διαχρονικά έχουμε χάσει τόσες πολλές από τις διεκδικήσεις μας.
Ξεκινούμε ορεξάτοι, βάζουμε έναν στόχο, τρέχουν οι φορείς στα υπουργεία, παίρνουν διαβεβαιώσεις και όταν έρθει η ώρα να δούμε τον στόχο να πραγματοποιείται, ή αναβάλλεται η απόφαση ή το κερδίζουν γειτονικοί νομοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ή ότι δεν διεκδικούμε σωστά ή ότι μας κοροϊδεύουν.
Γιατί η ιστορία αυτή έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Και οι Δραμινοί αισθανόμαστε πικραμένοι από την αρνητική έκβαση πολλών διεκδικήσεων μας που έμειναν στις καλένδες.

Δείτε τι έγινε με το Πανεπιστήμιο... Μέχρι και συνέδριο κάναμε στην Δράμα. Και φέραμε τους Πρυτάνεις από την Κομοτηνή για να μας διαβεβαιώσουν ότι το Δημοκρίτειο θα λειτουργήσει τμήματα στην Καβάλα και στην Δράμα.
Μας έδωσαν και το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών... Και εκεί που το πιστέψαμε, άρχισαν τα όνειρα για το νέο τμήμα και φυσικά δόθηκαν και μερικές εκατοντάδες συνεντεύξεις τύπου, έρχεται ο κ. Στυλιανίδης και μας επανέφερε στην πραγματικότητα.

Τα ΑΕΙ πήγαν στην Κομοτηνή και εμείς εδώ προσγειωθήκαμε ανώμαλα. Πήραμε τα δύο τμήματα ΤΕΙ και τώρα αυτοί που έλεγαν πως θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο, τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι με τα ΤΕΙ.

Το λόμπι της Θράκης καλά κρατεί. Ζει και βασιλεύει. Και παίρνει αποφάσεις υπέρ των γειτονικών νομών με προκλητικό τρόπο. Και αυτό συνέβαινε και με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και με την ΝΔ τώρα. Και έχω την αίσθηση ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τι γίνεται με το Νοσοκομείο Δράμας; Πότε θα λυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει το ίδρυμα σε αδιέξοδο; Είναι τόσο δύσκολο να δρομολογηθούν λύσεις ώστε στο Νοσοκομείο να επέλθει η ηρεμία;

Και να κλείσω με ένα σχόλια για το Δημοτικό Συμβούλιο... Δυστυχώς κάποιοι σύμβουλοι όταν βλέπουν κάμερα εκστασιάζονται. Και αρχίζουν κουραστικούς μονολόγους με μόνο στόχο την προβολή τους.
Καταγγέλλουν, φωνάζουν, προκαλούν μόνο και μόνο για να τους δείξει η TV. Και όταν η κάμερα αποχωρήσει, τα συμβούλια τελειώνουν σε ελάχιστα λεπτά.
Το επισημαίνουμε γιατί το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ