Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

 

Η ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ

Για σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Επιτέθηκε σε όσους δημιουργούν σενάρια εις βάρος της Ελλάδας αλλά ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας την για κακοφωνία. «Κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν φόβους κερδοσκοπικούς. Όπως με προβοκάτσιες και το ευφάνταστο σενάριο για έξοδό μας από το Ευρώ. Τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, δεν συζητήθηκε καν. Πρέπει να σταματήσει και η κακοφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα υπονομεύεται από τα διάφορα σενάρια. Το παιχνίδι των διαφόρων κερδοσκόπων είναι πολύ σκληρό και φυσικά δεν έχει καθόλου συναίσθημα. Είμαστε ο αδύναμος κρίκος και γι’αυτό μας υπονομεύουν. Όμως δεν τα γνώριζε όλα αυτά ο Πρωθυπουργός; Πίστευε αλήθεια ότι οι αγορές, οι ξένοι οίκοι, η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι αγγελικά πλασμένοι; Προκαλεί εντύπωση η αγανάκτηση του Γ.Α .Παπανδρέου. Εκτός και αν δεν γνώριζε πώς λειτουργούν οι αγορές. Όσο για την αίσθησή του ότι διαχειρίζεται η κυβέρνησή του το ζήτημα του χρέους με τον καλύτερο τρόπο, καλό είναι να σταματήσουν οι υπερβολές. Αν αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ποιος είναι άραγε ο χειρότερος;

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτήν την φορά δεν εγκαταλείπουν την Ελλάδα ανειδίκευτοι εργάτες, αλλά επιστήμονες που αναζητούν καριέρα ανάλογη των σπουδών και των προσόντων τους. Επαγγελματική καταξίωση στο Εξωτερικό βρίσκουν χιλιάδες νέοι που εγκαταλείπουν μαζικά την παρακμάζουσα αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα των 700 και πρόσφατα των 592 Ευρώ δεν προσφέρει ευκαιρίες ούτε για επαγγελματική εξέλιξη, ούτε για οικονομική ανεξαρτησία στους νέους, με αποτέλεσμα το εξωτερικό να φαίνεται ως η μόνη λύση. Οι μισθοί εκεί είναι πολύ καλύτεροι και φυσικά στο εξωτερικό ο καλός δεν χάνεται. Η Ελλάδα μαραζώνει όταν φεύγουν οι νέοι και οι συνέπειες θα είναι τραγικές τα επόμενα χρόνια.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Το είδαμε και αυτό. Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά οι πρώην πολιτικοί (συνταξιούχοι βουλευτές) ζητούν να τους καταβληθούν αναδρομικά που ξεπερνούν τα 80 εκατ. Ευρώ!!! Κάνοντας χρήση του Ζ ψηφίσματος της Βουλής που λέει ότι οι μισθοί τους θα έπρεπε να ακολουθούν τις αυξήσεις των ανώτατων δικαστικών, ζητούν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες αυξήσεις. Το ποσό που αξιώνουν κυμαίνεται από 150.000-400.000 ευρώ. Αυτό και αν είναι πρόκληση. Με τέτοιες ενέργειες απαξιώνεται ακόμη περισσότερο το ήδη απαξιωμένο πολιτικό σύστημα.

 Σχόλια (2)

ΝΑΚΟΣ - Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στις 02:56
ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΙΚ - Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στις 02:56
ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ;;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ