Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


1 σχόλιο

 

Συχνές οι συναντήσεις των στελεχών της παράταξης «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα». Είπαμε να διαφωνείτε αλλά εσείς ξεπεράσατε τα όρια. Μέχρι έξω στον δρόμο ακούγονταν οι φωνές τους σε πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία του σωματείου.

Η ένταση και η ανησυχία έχει ως μοναδική αιτία τις διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής. Ως γνωστόν έχει αποφασιστεί να ενεργοποιηθεί το σωματείο, να εγγραφούν μέλη και μετά μέσα στον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί Γ.Σ., που θα ξεκαθαρίσει τα της εκλογής.

Τόση ένταση όμως δεν δικαιολογείται. Και φυσικά σε όλα αυτά που γίνονται είναι έντονο το παρασκήνιο. Όμως να με συγχωρήσουν τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης γιατί δεν μπορώ να βγάλω κάποιο λογικό συμπέρασμα με όσα εξελίσσονται.

Να δούμε λίγο τα πράγματα με την σειρά. Ο Θωμάς ξαφνικά δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος την επόμενη φορά και ότι θα εγγυηθεί της ενότητα της ΝΕ-ΝΔ.

Λίγες βδομάδες μετά δηλώνει παρών χωρίς να μας εξηγήσει τι εννοεί. Σε Συνέλευση της παράταξης ξεκαθαρίζει ότι επανεξέτασε τα δεδομένα και αποφάσισε να είναι υποψήφιος και την άλλη φορά. Οι παρόντες στην συνέλευση δεν τον δίνουν λευκή επιταγή και ζητούν να ενεργοποιηθεί το σωματείο με εγγραφές μελών και μετά να προχωρήσουν στην εκλογή επικεφαλής.

Πήγε δηλαδή ο Θωμάς να πάρει δια βοής εκλογή και ουσιαστικά τον άδειασαν. Και τώρα μαθαίνω ότι μια τάση της παράταξης επαναφέρει την εκλογή δια βοής  χωρίς διαδικασίες.

Όμως όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω την στάση του Θωμά. Αυτές οι απότομες αλλαγές και κωλοτούμπες δεν δικαιολογούνται. Θέλεις να κατέβεις και την άλλη φορά; Το λες από την αρχή. Χωρίς περιστροφές. Όταν λες σταματάω, ουσιαστικά ανοίγεις την κούρσα διαδοχής. Και αυτό δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει. Επίσης η δραμινή κοινωνία έχει σοβαρότερα προβλήματα από τις κόντρες και αντιπαραθέσεις των αυτοαποκαλούμενων στελεχών , που αντί να κάνουν αντιπολίτευση στην νέα δημοτική αρχή σφάζονται και οχλαγωγούν.

Και για ποιο λόγο τόση δημοσιότητα και τόσες συνεντεύξεις για θέματα χωρίς ουσία; Και μην μου πουν κάποιοι από την ΝΕ-ΝΔ , ότι όλα αυτά είναι ουσιαστικά.

Ας ευχηθούμε να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό της μεγάλης αυτής παράταξης και να πρυτανεύσει η λογική. Γεγονός πάντως είναι ότι ξαφνικά όλοι στην ΝΕ-ΝΔ ξύπνησαν. Εκεί που ήταν σε λήθαργο ξαφνικά ζωντάνεψαν.

Αν είχαν το 1/10 της ζωντάνιας στις εκλογές τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά . Όμως εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στο προκαταρκτικό στάδιο της χειμερίας νάρκης.

Στην πανελλαδική επικαιρότητα κυριαρχεί η οικονομική κρίση. Όταν ΜΜΕ και διαπλοκή προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε συνυπεύθυνοι για την καταστροφική πορεία της χώρας.

Αυτό που βιώνεις καθημερινά είναι ο φόβος και η απελπισία. Και ο πολίτης όταν είναι φοβισμένος, εύκολα χειραγωγείται. Υπάρχει όμως διέξοδος; Για πόσο καιρό μπορούν οι πολίτες να ανέχονται αυτή την κατάσταση; Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής , έστω τώρα, την ύστατη ώρα.

Με ύφεση, ανεργία και χωρίς αισιοδοξία δεν μπορούμε συνεχίσουμε. Με λαό αδύναμο, αποξενωμένο και αποκομμένο οδηγούμαστε στο τέλμα. Είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθούν αυτοί που κυβερνούν;

 


Σχόλια (1)

ΜΑΝΟΣ - Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στις 02:58
ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ