Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

 

Νέο δράμα ξεκίνησε για τη Νέα Εποχή - Νέα Δράμα. Από τη συλλογικότητα και τις ανοιχτές διαδικασίες πέρασε στο λόμπι και τις εν κρυπτό συναντήσεις και στις δια βοής εκλογή ή μάλλον στην επαναβεβαίωση στήριξης στο πρόσωπο του νυν επικεφαλής της, με στόχο την εκ νέου διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Αν και πριν από λίγο καιρό, άλλα έλεγαν περί διαφανών διαδικασιών, ανοιγμάτων προς την κοινωνία κλπ, διαδικασίες ομολογουμένως πρωτόγνωρων για τα δεδομένα της ΝΔ, τελικά, όπως όλα δείχνουν, είτε δεν το τόλμησαν, είτε δεν συνέφερε σε κάποιους. Κάποιοι, που χρόνια τώρα, έχουν καλοκαθίσει σε καρέκλες, δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τα «τσουτσέκια», όπως τους αποκαλούν, να κάνουν «παιχνίδι». Άρα μία είναι η λύση, να τους περιθωριοποιήσουν, να τους απαξιώσουν, να τους αμφισβητήσουν. Το ζητούμενο όμως ήταν άλλο, και δυστυχώς όχι μόνο δεν το αποδέχτηκαν, αλλά προσπάθησαν να το αλλοιώσουν, ακόμη- ακόμη κι αν η σημερινή τους συμπεριφορά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την υπόσταση της ίδιας της παράταξης.

Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει ως κουτούς, συμπεραίνουμε πως υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος για τα όσο λαμβάνουν χώρα στους κόλπους αυτής της παράταξης και δεν είναι άλλος από τη συγκαλυμμένη διάλυση της. Διάλυση που θα έρθει για πολιτικούς λόγους. Όχι πως όλοι αυτοί οι περιτρεχάμενοι της θα πάνε σπίτια τους, απλά θα συμπράξουν με άλλα σχήματα, με αδρά βεβαίως-βεβαίως ανταλλάγματα. Το πώς θα δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους αυτές στο λαό; Εκτιμώ ότι τη δεδομένη φάση δεν τους απασχολεί και πολύ, γιατί στην πολιτική πάντα υπάρχουν λύσεις και πάντα υπάρχουν πιστευτές και μη δικαιολογίες.

Μάταια λοιπόν κάποιοι ονειροπόλοι προσπαθούν να ανασυντάξουν τα ασύντακτα. Και είναι μάταια η προσπάθεια τους και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί στο τέλος θα τους επιρρίψουν και την ευθύνη των όσων το μέλλον, θα γίνουν σε βάρος της παράταξης αυτής. Δυστυχώς όπου λαλούν πολλοί κοκόρια όχι απλά αργεί να ξημερώσει, αλλά δεν ξημερώνει καν. Και τα κοκόρια που πολύ λαλούν, είναι όλα αυτά που για χρόνια έχουν εξαρτημένη εργασία με τους «εργοδότες τους» Είναι όλοι αυτοί που ακόμη και σήμερα, εκτός εξουσίας, συναλλάσσονται με τους προηγούμενους, τους νυν και τους επόμενους. Όπως είπαμε στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν συμφωνίες κυριών και μη, υπάρχουν συμφέροντα. Μόνο που ο λαός δεν τους ψηφίζει για τα δικά τους συμφέροντα, κι ούτε μπορεί να ανεχτεί άλλο να τους βλέπει να πλακώνονται και να ουρλιάζουν για πράγματα αυτονόητα.

Από την άλλη, ουδόλως θα πρέπει να μας εκπλήσσουν συμπεριφορές της τοπικής κοινωνίας, καθώς αποτελεί μια μικρογραφία της μεγαλύτερης, που και εκεί τα πράγματα εξακολουθούν να είναι γκρίζα Η εμπιστοσύνη του κόσμου που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη, αποτελεί χρόνια τώρα ζητούμενο. Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνη προς πάσα κατεύθυνση. Και στη φάση αυτή που βρισκόμαστε η Εθνική μας υπερηφάνεια έχει καταρρακωθεί. Καλά που έχουμε τις διακρίσεις στο μπάσκετ και αισθανόμαστε στιγμές Εθνικής υπερηφάνειας! Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω, για άλλη μια φορά, κάτι αυτονόητο, με αποδέκτες όλους μας, γιατί όλοι μας συνθέτουμε το εικόνα του συνόλου που παρουσιάζουμε. Αν λοιπόν, δεν αντέχουμε να κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε, τότε μοιραία θα μας πετάξει έξω το πολιτικό σύστημα, όχι το δικό μας, το οποίο είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, αλλά το Ευρωπαϊκό. Εξάλλου εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προβληματίζονται αν τελικά είμαστε σαν αυτούς ή μήπως είμαστε κάτι διαφορετικό και δεν θα πρέπει να ανήκουμε στους κόλπους τους. Και ενώ η χώρα μας περπατά πάνω σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίκτυ προστασίας, οι πολιτικοί μας ή δεν βλέπουν ή κάνουν πως δεν βλέπουν το τσουνάμι της δυσφορίας και της οργής που έρχεται. Και δεν το βλέπουν γιατί ακόμη έχουν τη στήριξη μερίδας του πληθυσμού της χώρας, που ακόμη δεν κατάλαβε ότι δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για πάρτη της, αλλά για το κοινωνικό σύνολο, μιας και ότι γίνει θα γίνει για όλους.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ