Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


3 σχόλια

 

Όλα τα είχαμε ακούσει σε αυτήν την πόλη αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεπέρασε τα όρια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για την πανσπερμία Πανεπιστημιακών σχολών και ΤΕΙ σε ολόκληρη την Επικράτεια. Την ίδια ώρα η Περιφερειακή ανισότητα ζει και βασιλεύει. Η Θράκη συνεχίζει με τον ίδιο αριθμό φοιτητών στα Πανεπιστημιακά τμήματα του Δημοκρίτειου, ενώ Δράμα και Καβάλα είναι εκτός Δημοκρίτειου. Χιλιάδες οι φοιτητές σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. Μερικές εκατοντάδες στην Δράμα. Για την “ταμπακιέρα” τσιμουδιά.

Το είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν. Η Δράμα πλήρωσε πολύ ακριβά την ένταξή της στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Και η κατάσταση πλέον αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Καλό είναι αυτό να το γνωρίζουν τόσο ο Περιφερειάρχης κ Γιαννακίδης, όσο και οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές και πολιτικά στελέχη της Θράκης. Την ίδια ώρα οι περικοπές στα έσοδα των Δήμων αλλά και τα αυξανόμενα έξοδα από αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ δημιουργούν ασφυκτικό περιβάλλον. Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται πολλοί ΟΤΑ που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όταν λέγαμε ότι ο Καλλικράτης έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και εφαρμόζεται λόγω μνημονίου κάποιοι έβλεπαν ένα επαναστατικό θεσμό. Στην πράξη αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο. Καταργήσεις υπηρεσιών, συγχωνεύσεις και συγκέντρωση τους στην έδρα της Περιφέρειας την Κομοτηνή είναι μόνο η αρχή. Και έπεται συνέχεια...με απολύσεις των συμβασιούχων.

Και αν στους Δήμους η κατάσταση είναι δύσκολη, στις αιρετές Περιφέρειες βιώνουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Δεν έχουν αρμοδιότητες και πόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν οι αιρετοί που ανέλαβαν από την 1η Ιανουαρίου.

Και εκείνα τα απίθανα που μας έλεγαν για “μικρούς Πρωθυπουργούς” τι απέγιναν; Έτσι τους χαρακτήριζε η ίδια η κυβέρνηση. Στην πράξη βλέπουμε ένα υποβαθμισμένο θεσμό, που στην πράξη δεν τους έχει δοθεί ούτε καν η διαχείριση του ΕΣΠΑ.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν καθημερινά τα σενάρια για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Το παράθυρο των απολύσεων άνοιξε με δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών κ Ραγκούσης που υπογράμμισε πως δεν είναι υπέρ ούτε των τυφλών απολύσεων ούτε των τυφλών μετατάξεων... Φυσικά όλα αυτά τα επιβάλλει η Τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι δανειστές μας θέτουν τους όρους και τα προαπαιτούμενα. Και η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν αντιδρά.

Τελευταία θέλουν να επιβάλλουν και την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Είναι πράγματι απαραίτητη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε η συναίνεση και ο συγχρονισμός των πολιτικών δυνάμεων. Προς μια κατεύθυνση όμως που δεν θα οδηγεί σε αδιέξοδο. Η εφαρμογή του μνημονίου έφερε τραγικά αδιέξοδα. Ύφεση, ανεργία, αύξηση του χρέους κλπ. Άρα η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Συμφωνώ απόλυτα και με αυτό που ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Αποδέκτες της δήλωσής του οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Η χώρα έχει Σύνταγμα, πολίτευμα, θεσμούς και φυσικά έχει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ανέφερε με νόημα.

Καλό είναι αυτό να το γνωρίζουν τόσο ο κ Όλι Ρεν όσο και οι υπόλοιποι γραφειοκράτες και τραπεζίτες.

Επιστροφή στα δικά μας. Δελτίο τύπου εξέδωσαν οι φοιτητές του τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Δράμας, σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργησή του. Υπογραμμίζουν ότι το τμήμα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται νέους φοιτητές και ότι η εγκατάστασή του στην πόλη της Δράμας προσφέρει εξειδικευμένη γνώση, απόκτηση πρακτικής εξάσκησης αλλά και εύρεση εργασίας στις πολυάριθμες οινοποιητικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Δράμα και στην γύρω περιοχή. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

50 χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση της Λέσχης Lions Δράμας. Ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου 1961 και είναι η 3η Λέσχη στον Ελλαδικό χώρο και η πρώτη στην επαρχία. Έχει να επιδείξει μεγάλο και σημαντικό έργο, με κορυφαίο την κατασκευή του Νηπιαγωγείου και Ολοήμερου Σχολείου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Το κτίριο θεμελιώθηκε στις 12 Μαρτίου 1995 και παραδόθηκε στους δραμινούς στις 10 Οκτωβρίου 1999. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην Λέσχη Lions που διοργανώνει γενέθλια βραδιά το Σάββατο 28 Μαΐου στις 21:00 στο κέντρο ΝΗΣΑΚΙ.

Ενδιαφέρουσα η πρόσφατη συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου κ Χρυσομάλλη που χαρακτήρισε ράδιο αρβύλα, τα όσα λέγονται περί υποβάθμισης του νοσοκομείου. Παραδέχθηκε παρ’όλα αυτά ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου υπολειτουργεί μιας και διαθέτει μόνο ένα γιατρό. Θα θέλαμε φυσικά κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σημαίνει υπολειτουργία. Σημαίνει άραγε μη σωστή λειτουργία ή κάτι άλλο; Το πρόβλημα είναι μεγάλο και επί αρκετό διάστημα δεν επιλύεται. Άρα αυτό δεν είναι ράδιο αρβύλα είναι πραγματικό γεγονός. Αναγνωρίζουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου. Όμως η εντατική είναι η καρδιά κάθε νοσοκομείου. Και η υποβάθμισή της δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Όταν το ανέφερε ο Πρόεδρος του νοσηλευτικού προσωπικού κ Ηλιάδης, κάποιοι έκαναν λόγο για ανακρίβειες. Σήμερα τι λένε; Κατανόησαν την ύπαρξη του προβλήματος; Περιμένουμε απάντηση.

 Σχόλια (3)

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 στις 00:23
ΚΩΣΤΑ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΔ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΩΡΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο φύλακας - Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 14:28
Ο Καλλικράτης ήταν γνωστό ότι θα γίνει πριν ακόμα υπάρξει μνημόνιο. Εγώ σαν πολίτης δεν είδα διαφορά. Εξυπηρετούμε όπως και πριν. Αν γλυτώσαμε χρήματα τότε καλώς. (Και πιστεύω ότι είναι και λογική κίνηση. Στην εποχή μας παράγοντες επί παραγόντων σε κάθε βήμα ε, ήταν λίγο(;) μαλακία. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ήταν σωστή απόφαση αλλά σε δύσκολη περίοδο. Ο χρόνος θα την δικαιώσει.

kωστας - Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 08:42
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΑς ΠΟΥΝΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕς ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑς ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑς. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙς ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕς ΚΑΙ ΔΗΜΟΥς ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΤΩΡΑ. ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙς ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΟΣΤΟς. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΜΙΚΡΟΥς ΚΥΒΕΡΝΗΤΕς ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΝΑ Τ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΙΚΟΣ- ΚΟΜΜΑΤΙΚΟς ΕΠΙΤΡΟΠΟς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΥΓΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΕΛΕΙς ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΙΣΩς. ΟΣΟ ΓΑΙ ΤΟΝ Κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ.... ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ ΝΤΡΟΠΗς ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ... ΗΘΕΛΑ ΟΜΩς ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΑΒΕΛΕΠΑΝ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΚΙ ΑΡΑΧΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΠ[ΙΛΙΣΑΤΕ ΠΙΠΙΛΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΣΡΑΜΑΝΛΗ ΚΙ ΕΛΙΩΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ; ΔΕΝ ΑΙΣΘΙΑΝΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΣΤΟΝ ΔΡΑΜΙΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ; ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑς ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΤΟΥΛΑΧΟΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ