Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


3 σχόλια

 

Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση ξεκίνησε ο μαραθώνιος των κυβερνητικών παραγόντων του Νομού ώστε να μεταπείσουν το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει τελικά στο κλείσιμο του ΤΕΙ Οινολογίας. Επαφές στην Αθήνα, συσκέψεις με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, τον σύμβουλο της Υπουργού αλλά και με τον Υφυπουργό κ Πανάρετο. Συνάντηση και με την υπουργό κ Διαμαντοπούλου είχε ο Υφυπουργός κ Αηδόνης. Κύριο χαρακτηριστικό των ανακοινώσεων που βγήκαν είναι ότι η εισήγηση της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Παιδείας που αξιολόγησε την λίστα των τμημάτων των ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας που πρόκειται να κλείσουν, δεν γνωμάτευσε σωστά σχετικά με το ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στην Δράμα.

Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια λάθη από επιστημονικές ομάδες; Και οι πολιτικοί τι ρόλο παίζουν; Και στο ΤΕΙ Κοζάνης όπου παρέμειναν τμήματα με βαθμό εισαγωγής 1ή 2 και μάλιστα με μεγαλύτερο αριθμό εισαχθέντων τι ακριβώς συνέβη; Λάθος ή κάτι άλλο;

Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να βλέπουμε τέτοια γεγονότα και να μην παραιτείται κανένας. Ευχόμαστε να τελειώνουμε με αυτήν την καραμπινάτη αδικία σε βάρος της Δράμας. Καλό είναι να μην δούμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει το ΤΕΙ Καβάλας τέτοιες αποφάσεις που τις λαμβάνουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.

Εξαιρετική η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Δράμα” Κώστα Σούτου. Ζήτησε την σύγκλιση των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας προκειμένου να συναποφασιστούν οι πολιτικές αντιδράσεις της Δράμας. Να καθίσουν, να συζητήσουν και να συναποφασίσουν. Όμως αυτό απαιτεί να μην λειτουργούν με προσωπικές στρατηγικές και ανταγωνισμούς. Εδώ η καχυποψία, το παραγοντιλίκι, το κατόπιν ενεργειών μου και οι μοναχικές πορείες ζουν και βασιλεύουν.

Και φυσικά φτάνουν οι συσκέψεις χωρίς ουσία και τα ψηφίσματα. Οι κουβέντες και οι γενικόλογες συζητήσεις έχουν κουράσει. Όσο για τα ψηφίσματα είμαστε πρωταθλητές. Θα ήθελα να μάθω λύθηκε κανένα πρόβλημα με τόσες ανακοινώσεις και διαπιστώσεις;

Μεγάλη συζήτηση αυτές τις μέρες για την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Η πατρίδα είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Απαιτείται συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και συνεργασία για το καλό του τόπου. Όμως η συναίνεση έχει και ορισμένα προαπαιτούμενα. Η λάθος πολιτική δημιουργεί αδιέξοδα και δεν επιλύει προβλήματα. Άρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με σύνθεση απόψεων και ειλικρινή διάλογο. Σε αυτό όλοι οι σωστά πολιτικά σκεπτόμενοι και όχι οι θερμόαιμοι, συμφωνούν. Η πρωτοβουλία του Όλι Ρεν και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να υποδείξουν τον τρόπο λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων είναι μια ενέργεια απαράδεκτη. Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες υποδείξεις; Η Ελλάδα έχει πολίτευμα και είναι ανεξάρτητη χώρα. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν οι δανειστές μας.

Μου άρεσε η άμεση αντίδραση του Σαμαρά. Είπε “Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα”. Ξεκάθαρη και πολύ ουσιαστική η δήλωση Σαμαρά.

Απίστευτες οι καταγγελίες του Υπουργού Υγείας κ Λοβέρδου. Αφορούν την λειτουργία του ΕΣΥ. Όπως ανέφερε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων προμηθεύονταν καρδιολογικά στεντς με τιμή 1500 ευρώ ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το παρατηρητήριο τιμών δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ!!

Επίσης είπε ότι υπάρχουν ακτινολόγοι που παίρνουν 174 μέρες άδεια τον χρόνο!! Αυτές είναι ασύλληπτες καταγγελίες που αν αποδειχθούν θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Φτάνουν οι διαπιστώσεις, τα λόγια, οι αναλύσεις, οι καταγγελίες και οι συζητήσεις. Οι πολίτες απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία, όσων έχουν αναγάγει την λούφα και το μπαξίσι τρόπο ζωής.

Το μπάχαλο δεν μπορεί να συνεχισθεί. Ας ξεκινήσει η κάθαρση. Φτάνει πια...πιάσαμε πάτο. Δεν το βλέπουμε ότι θα γκρεμοτσακιστούμε;

 Σχόλια (3)

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 στις 00:27
ακτινολόγοι που παίρνουν 174 μέρες άδεια τΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;; ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ

Ο φύλακας - Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 14:38
Η κάθαρση ξεκινάει από τους πολίτες (που καθόλου δεν ασχολείστε μαζί τους για την ευθύνη τους) Τι θέλω να πω; Πολίτης κατήγγειλε τους τρεις του ΣΔΟΕ που τα πέρνανε. Πολίτης κατήγγειλε τον 67χρονο πολεοδόμο που τα έπερνε... Μην πετάμε ένα αόριστα "οι κυβερνώντες" είναι υπεύθυνοι για όλα και τελειώσαμε... Ας "τσιγκλίσουμε" και του πολίτες. Έχουν όχι απλά μεγάλη αλλά τεράστια ευθύνη.

ΚΩΣΤΑΣ - Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 08:54
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝΑ ΤΟΥ Κ ΣΗΜΙΤΗ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΛΑΓΟς ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ... ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗς ΥΓΕΙΑς ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΩΡΟ Ο ΦΙΛΟς ΤΟΥ ΛΑΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗς ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΝΗς ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΣΕς ΜΑΓΔΑΛΗΝΕΣ .... ΕΔΩ ΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟς ΔΙΟΡΙΖΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΡΟΥς ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΖΑΤΕ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ... ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕς ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΣΤΟΝΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ...............

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ