Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

 

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΥ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Την κατάργηση 213 εφοριών που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας προβλέπει το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών.

Με τα νέα δεδομένα από τον προσεχή Ιούλιο τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο με στόχο να παραμείνουν 75 εφορίες σε όλη τη χώρα. Σε κάθε νόμο της χώρας εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει μία εφορία, και οι υπόλοιπες θα καταργηθούν. Το προσωπικό θα μετακομίσει στη μεγαλύτερη πόλη του νομού όπου και θα δημιουργηθεί η νέα μεγάλη εφορία. Σύμφωνα με το πόρισμα θα παραμείνουν 20 εφορίες στον νομό Αττικής, 6 στη Θεσσαλονίκη και 49 στην υπόλοιπη χώρα. Όπως τονίζεται, στις 75 εφορίες δεν θα διενεργούνται συναλλαγές με τους φορολογούμενους, δεν θα υποβάλλονται πλέον δηλώσεις, ούτε θα εκδίδονται βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Όλα αυτά καθώς και η υποβολή δηλώσεων και η έκδοση πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά είτε μέσω του ΤΑΧΙSNET είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που υπάρχουν ήδη στους Δήμους, ενώ οι πληρωμές φόρων θα γίνονται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών πολλές ΔΟΥ της περιφέρειας συστάθηκαν χωρίς συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Γνώμονας δεν υπήρξε η αποδοτικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά περισσότερο η εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων και πιέσεων τοπικών παραγόντων.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα ένα είναι γεγονός...Η ΔΟΥ Κ.Νευροκοπίου παραμένει ως αποκεντρωμένη υπηρεσία.

Την ώρα που η Ελληνική Περιφέρεια πλήττεται με αμφίβολης αποτελεσματικότητας περικοπές και συνενώσεις υπηρεσιών, η συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ στο Νευροκόπι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, για την οποία έχουν πολύ ουσιαστική συμβολή ο δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου, το δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς της περιοχής

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Η σύσταση των Ευρωπαίων δανειστών μας υπέρ της συναίνεσης του πολιτικού κόσμου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις

Είναι πράγματι απαραίτητη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε η συναίνεση και ο συγχρονισμός των πολιτικών δυνάμεων. Προς μια κατεύθυνση όμως που δεν θα οδηγεί σε αδιέξοδο. Η εφαρμογή του μνημονίου έφερε τραγικά αδιέξοδα. Ύφεση, ανεργία, αύξηση του χρέους κλπ. Άρα η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.

Συμφωνώ απόλυτα και με αυτό που ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Αποδέκτες της δήλωσής του οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Η χώρα έχει Σύνταγμα, πολίτευμα, θεσμούς και φυσικά έχει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ανέφερε με νόημα. Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες υποδείξεις σε μια ανεξάρτητη χώρα;

Καλό είναι αυτό να το γνωρίζουν τόσο ο κ Όλι Ρεν όσο και οι υπόλοιποι γραφειοκράτες και τραπεζίτες. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο. Στο σημείο που βρισκόμαστε οι άγονες διαφωνίες και οι υπερβολές βλάπτουν πολύ σοβαρά το μέλλον της χώρας.Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει χρέος να κατανοήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα. Και να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βγάλουν την Ελλάδα από τα αδιέξοδα και τον κίνδυνο αφανισμού.

 Σχόλια (2)

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 στις 00:24
ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ;;

Ο φύλακας - Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 14:44
Ο Δ. Νευροκοπίου (δεν καταλαβαίνω γιατί Κάτω Νευροκοπίου, υπάρχει και Άνω Νευροκόπι;)συνέβαλε στην διατήρηση της ΔΟΥ; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ