Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Ή πληρώνεις την επόμενη δόση του δανείου σου με αυξημένο επιτόκιο ή σε 1 μήνα φέρνεις πίσω όλα τα λεφτά που χρωστάς. Αυτό το τελεσίγραφο στέλνουν οι τράπεζες στους πολίτες που έχουν ανοίγματα και χρωστούν σε δάνεια, κάρτες κλπ.
Την ώρα που τα επιτόκια πέφτουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι Έλληνες τραπεζίτες πρωτοπορούν. Προτείνουν αύξηση επιτοκίων!!!
Και για ποιον λόγο; Άραγε θα μας εξηγήσουν γιατί ζητούν κάτι τέτοιο;

Το ποιο ωραίο είναι ότι οι αυξήσεις επιτοκίου είναι νόμιμες. Στα \"ψιλά\" γράμματα όταν κάποιος υπογράφει τους όρους δανείου προβλέπεται η μονομερής αύξηση του επιτοκίου από την τράπεζα.
Γι\' αυτό καλό είναι όσοι θέλουν να πάρουν δάνειο να διαβάζουν με προσοχή τους όρους, που κρύβουν πολλές παγίδες.

Την ίδια ώρα που οι τράπεζες θέτουν τελεσίγραφα, απορρίπτουν το σχέδιο στήριξης από την κυβέρνηση, έχουμε και μεγάλη μείωση των δανείων.
Οι εποχές που έδιναν δάνεια με μια υπογραφή ή με ένα τηλεφώνημα, πέρασε ανεπιστρεπτί. Πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν και όποιος θέλει να πάρει δάνειο τον περνούν από κόσκινο.

Καλά κάνουν θα μου πείτε... Όμως ο επιχειρηματικός κόσμος έχει προβλήματα και θέλει άμεσες λύσεις στα προβλήματά του. Και τα \"δάνεια\" ήταν οξυγόνο για τις επιχειρήσεις. Τώρα με την αλλαγή πολιτικής των τραπεζών δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

Έχεις και τον Αθανασόπουλο της ΔΕΗ που προτείνει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Ο άνθρωπος θεωρεί τις αυξήσεις παιχνίδι... Νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες έχουν την δική του οικονομική άνεση, και μπορούν να πληρώνουν τις αυξήσεις.
Η απορία μου φυσικά είναι μία: Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι κάνουν αυξήσεις γιατί η τιμή του πετρελαίου αγγίζει τα 200 $/βαρέλι. Όμως η τιμή κατρακύλησε στα 50 $/βαρέλι. Άραγε γιατί δεν κάνουν μειώσεις στα τρόφιμα, στις υπηρεσίες, στα τιμολόγια;
Και φυσικά γιατί δεν μειώνουν και την τιμή του πετρελαίου ανάλογα; Μήπως μας δουλεύουν και μας εξαπατούν;

Στο ΠΑΣΟΚ είχαν καιρό να κάνουν \"φάουλ\". Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε... Γιατί αλλιώς μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Τελικά δεν κόβονται οι καλές συνήθειες. Και ξάφνου προέκυψε ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Ο οποίος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό \"EXTRA3\" ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία και ότι υπάρχει Μακεδονική Μειονότητα στην Ελλάδα!
Δεν θα είχαν καμία αξία οι... ιδιαίτερες απόψεις του κ. Βαλιανάτου αν δεν ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Με μια λιτή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ διέκοψε την επαγγελματική σχέση μαζί του, όμως δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία στο παρελθόν όταν ο Βαλιανάτος προκαλούσε την ελληνική κοινωνία με όσα \"αιρετικά\" πρέσβευε.
Απλά τώρα θορυβήθηκαν από την έκταση που πήρε το θέμα, κύρια στο διαδίκτυο... και τον έστειλαν.

Και μια και ο λόγος για τον Γρηγόρη Βαλιανάτο, να θυμίσουμε ότι έγκυρα δημοσιεύματα τον τοποθετούσαν πριν λίγο καιρό στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Σκίζει από επιλογές ο Γιώργος... Καλά τότε δεν γνώριζε τις απόψεις του φίλου του για τα Σκόπια και την ονομασία τους;

Είχαμε και την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ. Σίγουρα ιστορική στιγμή αφού είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο λόγος του συγκλόνισε... Εξέφρασε την αγωνία του κόσμου και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οι πολίτες θέλουν κάποιον να τους εμπνεύσει, να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση και να έρθουν καλύτερες ημέρες.
Και αυτά τα πέτυχε ο Ομπάμα με την πρώτη ομιλία αμέσως μετά την εκλογή του.

Προσωπικά θαυμάζω το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ. Απόλυτη διάκριση των εξουσιών, υπερκομματική λειτουργία χωρίς φανατισμούς... Η στήριξη του ΜακΚέιν στον νέο Πρόεδρο ήταν ξεκάθαρη.
Ευχόμαστε φυσικά όλοι να ξεπεραστεί η κρίση στις ΗΠΑ γιατί επηρεάζει και την χώρα μας.

Όταν βλέπεις την πολιτική κουλτούρα και τις προσωπικότητες που κυριαρχούν στην Αμερικανική Πολιτική Σκηνή μελαγχολείς με το πολιτικό προσωπικό στην χώρα μας. Δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Οι πολιτικοί στην Αμερική υπερτερούν σε όλους τους τομείς.

Βρήκε την ευκαιρία το ΚΚΕ να αμφισβητήσει το σύστημα και να βγάλει ανακοίνωση όπου αναφέρει πως με τον Ομπάμα δεν θα αλλάξει τίποτε και γρήγορα οι Αμερικανοί θα απογοητευθούν.
Και πως έβγαλαν άραγε το συμπέρασμα; Ποιες ενέργειες του Ομπάμα επαληθεύουν την θέση του ΚΚΕ;

Πάμε σε κάτι άλλο...
Έβγαλε ανακοίνωση το Επιμελητήριο Δράμας όπου προτείνει σειρά ενεργειών και μέτρων για τον Ν. Δράμας και τους επιχειρηματίες, που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Η διεθνής κρίση πλήττει την πραγματική οικονομία και στον Ν. Δράμας.
Μεταξύ αυτών που ζητά είναι η επιδότηση εργασίας 12% για μια δεκαετία και η μείωση του ΦΠΑ.
Να συμφωνήσω και να στηρίξω τα μέτρα. Όμως πρέπει να γίνουμε και λίγο ρεαλιστές. Δεν μπορεί να ζητάς τον ουρανό με τα άστρα.

Έτρεχαν βουλευτές και παράγοντες της Δράμας και της Καβάλας 2 χρόνια για να εντάξουν τους Νομούς στην επιδότηση 12% για 2 χρόνια.
Τώρα που το διεκδικούμε για 10 χρόνια λογικά χρειάζεται να αγωνιστούμε καμία εικοσαετία. Μέχρι τότε θα υπάρχουν άραγε οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ