Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


3 σχόλια

 

Ξεφύγαμε από την επιτήρηση και πήγαμε στην ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ. Αυτό και αν είναι αναβάθμιση...Το είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Βουλή και μας άφησε άναυδους.

Καλά αυτός ήταν ο μονόδρομος του μνημονίου; Που θα έσωζε την χώρα και θα την έβγαζε από το τέλμα και από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας;

Η κατάσταση αυτή ένα είναι σίγουρο , δεν οδηγεί πουθενά. Η χώρα βυθίζεται, απαξιώνετε και φυσικά οι δηλώσεις, οι προφητείες, οι προειδοποιήσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, η δραματοποίηση της ήδη δύσκολης κατάστασης, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Ένα είναι το ζητούμενο. Το επαναλαμβάνει συνεχώς και ο Πρωθυπουργός. Η συναίνεση της αντιπολίτευσης στα εφαρμοζόμενα μέτρα. Ή καλύτερα “ Συναίνεση για να ΜΗΝ μας κόψουν την 5η δόση ή για να ΜΗΝ πάμε σε καταστροφικές για την χώρα εκλογές”. Σε αυτό το παιχνίδι μπήκε και ο ευρωπαϊκός παράγοντας, που θέλει να επιβάλλει πολιτική ηρεμία. Αν υπήρχε διέξοδος κανένας δεν θα είχε αντίρρηση. Όμως βλέπει κανένας διέξοδο στην ακολουθούμενη πολιτική;

Διάβασα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρόκειται κυριολεκτικά για “ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ”. Ένα πρόγραμμα που στο τέλος του καταλήγει σε δημόσιο χρέος 501 δις ή σχεδόν 200% του ΑΕΠ!!!!!!!!! Ναι καλά διαβάσατε. Το μεσοπρόθεσμο επιδεινώνει τα προβλήματα τα οποία σχεδιάστηκε να λύσει!!! Με άλλα λόγια αυξάνει και το χρέος και το έλλειμμα!! Είναι δηλ. μια λύση που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση. Στηρίζεται σε λάθος παραδοχές, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, ενώ προβλέπει την ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου έναντι μικρού τιμήματος!!

Η δημόσια περιουσία βορά στα χέρια των δανειστών μας δηλ. των κερδοσκόπων. Οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Δράμα βγαίνουν από το καβούκι τους και ενεργοποιούνται. Αυτό είναι πολύ ουσιαστικό. Η παθητικότητα και η αδράνεια δεν μας ταιριάζει. Πρέπει όλοι μας να αναδείξουμε την αντίθεσή μας. Για τις γενιές που έρχονται. Και όχι για άλλες σκοπιμότητες.

Θέλετε τώρα να μάθετε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ...έχουμε και λέμε στο 3ο τρίμηνο2011,ΕΥΑΘ 40% τουλάχιστον, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ100%παραχώρηση,ΟΠΑΠ 100%παραχωρηση,ΟΛΘ 23,3%,ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ100%.

Στο 4ο τρίμηνο, ΟΛΠ 23,1%, ΕΑΒ 99,8%, ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 34%, ΔΕΠΑ 55%, ΔΕΣΦΑ31%, ΤΡΑΙΝΟΣΕ100%,ΛΑΡΚΟ 55,2%, ALPHABANK 0,6%, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ1,2%,ΟΔΙΕ(ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ)100%, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ100%(ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ), ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 49%, ΕΛΒΟ 72,6%,ΟΠΑΠ 34%, ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1η ΦΑΣΗ,4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Airbus, AKINHTA ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Εδώ ισχύει το τραγούδι “Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο”.

Η συγκυρία φυσικά είναι η χειρότερη. Ένα και μόνο στοιχείο το αποδεικνύει. Πουλήθηκε πριν από λίγες μέρες το 10% του ΟΤΕ αντί 400 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στους τόκους 9 ημερών προς τους τοκογλύφους μας. Θυμάστε πόσο πουλήθηκε το 30% του ΟΤΕ επί Καραμανλή; 4 δις δηλ. 1,33 δις το 10%. Αυτό και αν είναι ξεπούλημα.

Πάμε στα δικά μας. Πάγωσε σε τοπικό επίπεδο το θέμα με το ΤΕΙ Οινολογίας. Ανέβηκαν πολύ οι προσδοκίες, από την άποψη που εκφράστηκε ότι το Υπουργείο κατανόησε την αδικία και ότι θα οδηγηθούμε σε αποκατάσταση του λάθους. Οι μέρες περνούν αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα νεότερο. Με την τελευταία τοποθέτηση της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου, φαίνεται ότι δύσκολα θα αλλάξει η αρχική απόφαση.

Προβλέπω συσκέψεις, τοποθετήσεις, αναλύσεις, ψηφίσματα, άρθρα, δηλώσεις, επαφές με γραμματείς υπουργείων και επαναστατική γυμναστική. Μετά κάποιοι θα συμψηφίσουν, θα συγκρίνουν και θα καταγγείλουν το πρόσφατο παρελθόν. Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ξαναζήσουμε. Αν κάποιοι αισθάνονται ότι έτσι μπορούμε να πορευθούμε καλό είναι να γνωρίζουν ότι ο κόσμος ξύπνησε και δεν τρώει κουτόχορτο. Καταλαβαίνει πολύ καλά ποιοι έχουν την ευθύνη λόγω αδράνειας στο παραπάνω θέμα.

Φυσικά άρχισε να συζητιέται και το θέμα που έχει προκύψει με την Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Θα αρχίσουμε να μαδάμε μαργαρίτες, για το αν και πότε θα λειτουργήσει σωστά. Περιμένουμε απάντηση από την διοίκηση του ιδρύματος, γιατί είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη την δραμινή κοινωνία.

Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η διαφάνεια γίνεται πλέον πράξη στον Δήμο Δράμας», η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της διαπαραταξιακής επιτροπής για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις. Το ευχόμαστε, αν και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Λίγο φρένο όμως βάλτε στους τίτλους. Εκτός και αν ανακαλύψατε την Αμερική. Στην Ελλάδα ζούμε που παραπαίει. Και κάποιες συμπεριφορές δεν αλλάζουν εύκολα. Γι’ αυτό ας κρατάτε μικρό καλάθι.

 Σχόλια (3)

Α.Ζ - Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 στις 16:18
ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ;; ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 στις 16:12
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ...έχουμε και λέμε στο 3ο τρίμηνο2011,ΕΥΑΘ 40% τουλάχιστον, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ100%παραχώρηση,ΟΠΑΠ 100%παραχωρηση,ΟΛΘ 23,3%,ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ100%. Στο 4ο τρίμηνο,ΟΛΠ 23,1%,ΕΑΒ 99,8%,ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 34%,ΔΕΠΑ 55%,ΔΕΣΦΑ31%,ΤΡΑΙΝΟΣΕ100%,ΛΑΡΚΟ 55,2%,ALPHABANK 0,6%,ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ1,2%,ΟΔΙΕ(ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ)100%,ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ100%(ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ),ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 49%,ΕΛΒΟ 72,6%,ΟΠΑΠ 34%,ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1η ΦΑΣΗ,4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Airbus ,AKINHTA ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΚΑΙ ΜΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

Ανώνυμος - Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 στις 16:10
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ