Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η ασυνεννοησία και τα... γκάλοπ
Νέο κύμα κοινωνικής αλλά και εσωκομματικής κριτικής αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, εξαιτίας των πρωτοβουλιών των διοικητών δημοσίων επιχειρήσεων και τραπεζών που χαράσσουν αυτόνομη πορεία απέναντι στην επίσημη οικονομική πολιτική.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα το "ΒΗΜΑ", η εμφάνιση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου στην βουλή κατά την διάρκεια της οποία προανήγγειλε νέα αύξηση επιτοκίων στα καταναλωτικά δάνεια, καθώς και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλου για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ αλλά και νέες βολές κατά των προϊσταμένων τους Υπουργών Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Φώλια που τους διατηρούν στις θέσεις τους.
Να θυμίσουμε ότι ι διοικητές της Δεν και της Εθνικής είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση και δεν μπορούν να αποφασίζουν χωρίς να συμβουλεύονται εκείνους που τους διόρισαν.
Οι συνέπειες της ασυνεννοησίας και της έλλειψης συντονισμού φαίνονται και στις δημοσκοπήσεις. Όπου παγιώνεται η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ με ανοδική τάση. Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι από 0,4 έως 3,7% σε 3 διαφορετικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται και στην παράσταση νίκης.
Άρα απαιτείται αλλαγή πολιτικής και άμεσα μέτρα. Τρεις είναι οι κινήσεις που μπορεί να αλλάξουν το κλίμα: η μια είναι η αναθεώρηση του προϋπολογισμού και μια πιο φιλολαϊκή πολιτική, η δεύτερη είναι ο ανασχηματισμός και η τρίτη είναι οι μεταρρυθμίσεις.
Οι κινήσεις του Πρωθυπουργού τόσο στην οικονομία όσο και στα άλλα πεδία θα διαμορφώσουν τις συνθήκες της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Άραγε μπορεί να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

Η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ
Τα θέματα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΟΣΕ και των Περιφερειακών Αεροδρομίων κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών Αντόνιο Ταγιάνι.
"Ήμουν νέος και γέρασα" ακούγοντας για τα ελλείμματα της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ κλπ. Τα χρόνια περνούσαν και οι προβληματικές επιχειρήσεις συνέχιζαν να λειτουργούν χωρίς αλλαγές στην μορφή και στον τρόπο λειτουργίας τους.
Σήμερα συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους Έλληνες. Η αδιέξοδη λειτουργία τους και η αδυναμία τους να προσαρμοστούν στις σύγχρονες εξελίξεις οδηγούν στην ανάγκη της άμεσης ιδιωτικοποίησης.
Όμως θα βρεθούν άραγε αγοραστές; Προσωπικά το εύχομαι για να γλυτώσουμε όλοι μας από την "γάγγραινα" των χρηματοδοτήσεων σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ