Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


4 σχόλια

 

Θυμάστε όλοι τις προεκλογικές εξαγγελίες των πολιτικών μας; Μόνο ότι θα μας φέρουν θάλασσα δεν μας έταξαν. Τελικά οι εκλογές πέρασαν, κάποιοι επιβραβεύτηκαν και την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε η αναδίπλωση.

Όλα αυτά που υποσχεθήκαμε θα γίνουν, μας έλεγαν. Απλά χρειάζεται υπομονή και συντονισμένες ενέργειες. Δεν θα γίνουν από την μια μέρα στην άλλη, όμως να μην ανησυχείτε. Θα δώσουμε την μεγάλη μάχη για τον τόπο και παρά τις δυσκολίες θα έχουμε αποτέλεσμα.

Μπράβο, είπα. Αυτοί είναι πολιτικοί, που τηρούν τις υποσχέσεις τους και είναι ρεαλιστές. Πετυχαίνουν γιατί ζητούν την βοήθεια όλων και βάζουν πάνω από την προβολή τους τις τοπικές διεκδικήσεις. Οι μήνες περνούσαν και δεν βλέπαμε κανένα αποτέλεσμα. Όλη η χώρα βίωνε την πρωτοφανή οικονομική κρίση και με κομμένη την ανάσα αναρωτιόμασταν που θα φτάσει το πράγμα.

Υπηρεσίες έκλειναν, σχολεία συνενώνονταν, στρατόπεδα μεταφέρονταν και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αναμέναμε κάποια καλή είδηση, ένα γεγονός που θα ανεβάσει το ηθικό μας. Και ξαφνικά με την υποβάθμιση του ΟΣΕ στην Δράμα, άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει. Ήρθε και το κλείσιμο του ΤΕΙ Οινολογίας και το “γλυκό έδεσε”. Οι τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους και έτσι βγήκαν από το κάδρο της συνυπευθυνότητας. “Δεν φταίμε εμείς, αλλά οι άλλοι” λένε και συνεχίζουν...είναι απαράδεκτες αυτές οι αποφάσεις αλλά φταίει η κρίση, όταν ανακάμψουμε τότε πολύ πιθανόν να δούμε καλύτερες μέρες.

Μας κοροϊδεύουν, μας θεωρούν ιθαγενείς; Παρακολουθούμε με θλίψη αυτή την κατάσταση και βλέπουμε ότι ουσιαστικά κανένας δεν αντιδρά. Βγάζουν κάποια ανακοίνωση, κάνουν καμιά ερώτηση, εκδίδουν και ένα ψήφισμα και έτσι βγαίνουν από την υποχρέωση. Όμως η Δράμα καθημερινά υποβαθμίζεται. Για ποιον λόγο δεν τολμούν να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης; Τι ακριβώς φοβούνται;

Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο υφυπουργός κ Αηδόνης επιμένει ότι λύθηκε το θέμα με την ΜΕΘ. Οι μήνες περνούν και το πρόβλημα παραμένει. Ο βουλευτής κ Τζίμας συγχαίρει τον υφυπουργό γιατί πήρε την πρωτοβουλία και έλυσε το πρόβλημα. Μάλιστα διάβασα και την συνέντευξή του, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει χαρούμενος που ένας δραμινός είναι μέλος της κυβέρνησης και θα βοηθήσει τον τόπο.

Κατά τα άλλα καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, έτσι αόριστα και γενικά.

Και ποιοι την εφαρμόζουν άρραγε; Οι Τροικανοί, οι δανειστές μας, ο πρωθυπουργός ή οι εξωγήινοι;

Συμμαχίες, μυστικές διαδρομές, χαλαροί τόνοι και καμία ουσιαστική παρέμβαση. Το πολιτικό σύστημα να είναι καλά και για τα άλλα δεν χρειάζονται ρήξεις και αντιπαραθέσεις. Να εξωραΐζουμε την κατάσταση, να μαλώνουμε για το “πάπλωμα” και ας μην παράγεται κανένα αποτέλεσμα.

Και φυσικά να μην συνεργαζόμαστε. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τοπικής πραγματικότητας. Καμία συνεργασία και κανένας συντονισμός. Έτσι φυσικά δεν μπορείς να περιμένεις λύσεις και διέξοδο.

Είμαι υπερβολικός; Έχω σε κάτι που ανέφερα άδικο; Δεν σας θυμίζει θέατρο όλα όσα βιώνουμε; Τον τελευταίο χρόνο ανακαλύψαμε και μια νέα μόδα. Τις θεματικές συναντήσεις. Μαζεύονται οι συναρμόδιοι φορείς και ξεκινούν την συζήτηση. Για τον τουρισμό, για τον ορυκτό πλούτο, για το περιβάλλον κλπ. Αναλύουν, διαπιστώνουν, καταθέτουν προτάσεις και μετά εκδίδουν και δελτίο τύπου. Όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και στην διάθεση αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων. Συνήθως τα ίδια θέματα συζητούνται και στα συμβούλια των φορέων που συμμετέχουν. Και εκεί κάνουν τις ίδιες διαπιστώσεις. Και τελικά δεν παράγεται κανένα αποτέλεσμα.

Να γνωρίζουν όμως ότι και στην πολιτική όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εκτιμούμε την διάθεση, την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα.

Και μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα, εκτός από μια σειρά δελτίων τύπου και ανακοινώσεων που αναδεικνύει διάφορες πρωτοβουλίες. Όμως επί της ουσίας μηδέν εις το πηλίκον. Ή καλύτερα όχι μηδέν αλλά αρνητικοί συντελεστές. Χάσαμε και την μπάλα και το γήπεδο. Άραγε οι “υπεύθυνοι φορείς” το έχουν συνειδητοποιήσει;

 Σχόλια (4)

πέτρος - Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 στις 06:58
οι καραγκιόζηδες έβαλαν το τει αρχιτεκτονικής τοπίου σε ένα κύκλο σχολών στον 4ο ξέχασαν οι αστείοι να το βάλουν στον 2ο η κοινωνία πρέπει να τους πάρει με τις λεμονόκουπες

νικος - Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 στις 06:56
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ Αστειοι για την διάλυση του νομου δράμας!

Ανώνυμος - Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 στις 16:38
καλη συνεχεια στον χρηστο αηδονη...το αναπτυξιακο θαυμα για τον νομο μας συνεχιζεται επι των ημερων του

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 στις 16:35
EXOΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΣΛΑ Χαχαχα

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ