Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις, και μάλιστα ο όγκος των αγανακτισμένων πολιτών όλο και αυξάνεται. Συνθήματα τύπο μαντινάδας, όχι όμως χιουμοριστικού και ευδιάθετου περιεχομένου, επικρατούν στις κατ’ άλλα ήρεμες κινητοποιήσεις των πολιτών, που αισθάνονται ότι η οπισθοδρόμηση της οικονομίας της χώρας, σημαίνει και οπισθοδρόμηση και της ποιότητας ζωής τους. Μιας ποιότητας που αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια, όχι απλά είχε βελτιωθεί, αλλά είχε εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις αν σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν ή όχι κοινωνικές τάξεις. Το κακό είναι ότι και με τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται, κι αυτά που θα έρθουν, και πάλι δεν θα υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, καθώς ο πληθυσμός της χώρας, με μαθηματική πρόοδο ομαδοποιείται προς τα κάτω. Σε λίγο καιρό θα παίρνουμε μισθούς μικρότερους κι απ’ αυτούς της Βουλγαρίας, και δυστυχώς είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να μη κάνουν πίσω. Θα παραμείνουν στα πάρκα και τις πλατείες, μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Το ζητούμενο είναι, αν μπορεί να αλλάξει πολιτική και αν ναι, ποια είδους πολιτική θα εφαρμόσει; Τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν ότι τα 2/3 των φόρων που επιβλήθηκαν πήγαν χαμένα. Το μνημόνιο Νο1 πήγε στον κάλαθο των αχρήστων, το Νο2 ακόμη δεν ξέρουμε. Από την άλλη, έχουμε περιθώρια για πειράματα;

Οι αγανακτισμένοι πολίτες πέρα από τις ειρηνικές συγκεντρώσεις τους προχωρούν και σε εξώδικα κατά των βουλευτών για το μεσοπρόθεσμο. Συγκεκριμένα 29 πολίτες των Χανίων προχώρησαν σε εξώδικο- διαμαρτυρία κατά τριών βουλευτών τους, καλώντας τους όπως το καταψηφίσουν. Οι βουλευτές των Χανίων αντιδρούν προς την κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας»

Σωτήρες του Έθνους, όταν δεν τα καταφέρετε τι θα πείτε; «Συγνώμη κάναμε λάθος;» Και τι θα την κάνουν οι πολίτες τη συγνώμη σας; Θα την βάλουν στην κατσαρόλα να τη μαγειρέψουν; Σ’ αυτή τη χώρα πάνε και έρχονται επίδοξοι σωτήρες, χωρίς κανένα κόστος, χωρίς καμία τιμωρία και τα όποια σκάνδαλα ξέρετε πότε τα φέρνουν στην επιφάνεια και κάνουν δήθεν εξεταστικές; Όταν έχουν πλέον παραγραφεί! Όλα για το θεαθήναι. Όλα για ανάλωση και επηρεασμό της κοινής γνώμης. Επί της ουσίας, κανένας δεν τιμωρήθηκε σ’ αυτή τη χώρα και κανένας δεν θα τιμωρηθεί, πλην του λαού που τους εμπιστεύτηκε μη έχοντας να διαλέξει, στη λίστα, κανέναν καλύτερο. Λες και οι καλύτεροι κρύφτηκαν, πήρα τα μάτια τους και έφυγαν από την χώρας τους, για να μη τους διαφθείρει, να μη τους υποβαθμίσει.

Και φτάσαμε μεταξύ άλλων και στα σενάρια ανασχηματισμού. Στόχος η βελτίωση της ψυχολογίας του κόσμου. Αν δεν επιτευχτεί τότε αναγκαστικά θα πάμε για εκλογές. Τόσος κόπος για να παρθεί η εξουσία και μέσα σε 2 χρόνια να χαθεί; Αυτά σκέφτονται οι του ΠΑΣΟΚ και με εγωισμό και έπαρση προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία. Τώρα θα μου πείτε και οι άλλοι, τι περισσότερο θα μπορέσουν να πετύχουν στην κατάσταση που είμαστε; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα! Κι αν κρίνω από τις τοποθετήσεις κάποιων Δραμινών στο Δημοτικό Ωδείο την Κυριακή παρουσία του κ. Σταϊκούρα, που ο άνθρωπος έδειξε ότι ανήκει στην άλλη κατηγορία, αυτών των ικανών της χώρας μας -και απορώ πως ακόμη βρίσκεται εντός των συνόρων- μάλλον η λίστα από τα ίδια και χειρότερα στελέχη του χώρου θα απαρτιστεί. Τι να σας πω. Αν αυτό το σφουγγάρι του Σαμαρά σβήνει καλά, τότε ίσως υπάρχει ελπίδα αν πάλι αφήνει κατέλειπα στον πίνακα, τότε αμφιβάλω για πολλά. Αμφιβάλω για τους νυν και τους επόμενους. Γι’ αυτούς που οραματίζονται τον εαυτό τους στα έδρα της βουλής, έχοντας ήδη πίσω τους ένα προβληματικό παρελθόν.

Ας μη ξεχνάμε ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν ήταν και δεν θα είναι καθαρά οικονομικό αλλά κυρίως πολιτικό. Αν δεν πετάξουμε στη «θάλασσα» όλα αυτά τα ζιζάνια που βρήκαν χώρο για να αναπτυχθούν, τότε θα πνίξουν ότι σπείραμε με κόπο και θυσίες. Τα μάτια σας ανοιχτά λοιπόν.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ