Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

 

Για άλλη μια φορά στο επίκεντρο ο υφυπουργός Υγείας κ. Αηδόνης. Αυτή την φορά λόγω της κόντρας του με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων “Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι σε αυτό το ιστορικό έγκλημα θα βάλουν την υπογραφή τους μόνο οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου; Θα την βάλουν όσοι ψηφίσουν. Και όσοι στα μουλωχτά στηρίζουν...”

Ο κ Αηδόνης παίρνοντας τον λόγο απάντησε “ Ναι θα το υπογράψω με απόλυτη συνείδηση γιατί θέλω να προστατεύσω το μέλλον των παιδιών μου και δεν μπορείτε εσείς να με απειλήσετε, είμαι υπεύθυνος της θέσης μου και δεν ανέχομαι να με απειλεί κανείς. Είναι λάθος ο δρόμος που διαλέξατε...”

Και η απάντηση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν όλα τα λεφτά “ θεωρείται ότι ο πολιτικός λόγος εμπεριέχει μεγαλύτερη βία από την άσκηση μιας βίαιης πολιτικής;...” Έχει ανέβει πολύ ο κ. Τσίπρας. Και οι ομιλίες του στο Κοινοβούλιο κερδίζουν τις εντυπώσεις. Όσο για τον Χρήστο στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, είναι μέλος της Κυβέρνησης.

Είδατε τι γίνεται με τις αποκαλύψεις για τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια; Καθημερινές αποκαλύψεις που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον, αν και ήταν κοινό μυστικό πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει βρωμιά και δυσωδία, παρόμοια και μεγαλύτερη της πολιτικής. Όμως είναι πολύ περίεργο που το θέμα αναδείχτηκε τώρα.

Αντί να ασχολείται ο λαός με το μεσοπρόθεσμο που περιλαμβάνει ακόμη σκληρότερα μέτρα, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία τις αποκαλύψεις γύρω από τα στημένα παιχνίδια!!! Αντί να ζητούν κάθαρση στο πολιτικό προσωπικό και να τιμωρηθούν οι ένοχοι πολιτικοί, μαλώνουν και απαιτούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά πρόεδροι. μάνατζερ, προπονητές, διαιτητές και ποδοσφαιριστές.

Φυσικά και πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όμως είναι γελοίο την ώρα που η Ελλάδα διαλύει και καταστρέφεται, να αποτελεί πρώτο θέμα το ποδόσφαιρο. Είναι θλιβερό ο νέος άνεργος να ασχολείται με ομάδες και προέδρους και όχι με το δράμα της πατρίδας μας που είναι και δικό του δράμα.

Λίγο μέτρο και λίγο λογική δεν βλάπτει. Απαιτείται να ξυπνήσουμε όλοι μας. Αν το πολιτικό σύστημα μας θέλει παθητικούς θεατές, εμείς πρέπει να αντισταθούμε. Και να μην τρώμε κουτόχορτο. Η υπόθεση βγαίνει τώρα γιατί τους βολεύει. Όμως την επόμενη του μεσοπρόθεσμου, ο λογαριασμός θα είναι πολύ αλμυρός.

Και θα τον πληρώσουμε για μια ζωή. Καλή η μπάλα σαν δευτερεύουσα ενασχόληση. Μην την κάνουμε και αποκλειστικό προορισμό στην ζωή μας. Για όσα συμβαίνουν θα πρέπει να μιλήσει δια του προέδρου της, και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Δεν είναι δυνατόν να στήνονται αγώνες, να βγαίνουν λεφτά με την ουρά και η διοργανώτρια αρχή να σφυρίζει αδιάφορα. Αυτό δείχνει πανικό, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι ζητούν τιμωρία των ενόχων και κάθαρση σε βάθος. Πολλοί είναι αυτοί που καλούν το ΔΣ της ΕΠΟ να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης για την παρακμή και την ποδοσφαιρική μας κατάντια.

Θα παραιτηθούν; Δεν το πιστεύω. Αφήνει κανένας την καρέκλα, που δίνει δύναμη και επιρροή; Είδατε κανένας να παραιτείται στην Ελλάδα; Σε σοβαρά κράτη ναι, θα παραιτούνταν; Στην Ελλάδα όμως αυτά δεν γίνονται σχεδόν ποτέ.

Σαν να χάθηκε το μέτρο ή το αντιλαμβάνομαι λάθος; Την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει και βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, το πολιτικό σύστημα μας κάνει μόνο υποδείξεις.

Και μην το ψάχνετε στην Αθήνα. Δέστε λίγο τι γίνεται στην Δράμα. Η παράταξη “πόλη και ζωή” επί 4 χρόνια ζητούσε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, οικονομία και λιγότερα έξοδα σε δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις.

Τελικά ο λαός της Δράμας με την ψήφο του τους ανέδειξε δημοτική αρχή. Για να εφαρμόσουν όλα όσα υποσχέθηκαν. Ζήτησαν μάλιστα να μην υπάρξει καμία ανοχή και να κριθούν αυστηρά αν ξεφύγουν από τις υποσχέσεις τους.

Τι υποσχέθηκαν; Αξιοκρατία, μεγάλα έργα, μειώσεις τελών, μείωση των δαπανών προβολής κλπ. Τι βλέπουμε σήμερα; Να προτείνουν τον εκπρόσωπο τύπου της παράταξής τους Δημήτρη Γεμενετζή για συμπαραστάτη του Δημότη.

Να δημιουργούν θέσεις έμμισθων Αντιπροέδρων και έμμισθων Αντιδημάρχων, μιας και όλοι όσοι καταλαμβάνουν έμμισθες θέσεις είναι του ιδιωτικού τομέα και δικαιούνται μισθό. Όσο για την προβολή διαβάζουμε για 88 χιλιάδες ευρώ στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, αλλά και για τεράστιο κόστος έκδοσης της εφημερίδας του δήμου.

Αν η δημοτική αρχή μας έλεγε ότι αυτά θα κάνει δεν θα το συζητούσαμε και δεν θα το σχολιάζαμε. Όμως εδώ μιλάμε για στροφή 360 μοιρών. Οι εποχές είναι τραγικές. Τα μπαϊράμια και τα γραφεία με έπιπλα πολυτελείας προκαλούν. Δηλ. δεν μπορεί ο δήμαρχος να βολευτεί σε ένα πιο λιτό γραφείο;

Θα πήγαινε πίσω η παραγωγή έργου της δημοτικής αρχής; Ή μήπως κινδυνεύει το γόητρο του δημάρχου; Τελικά μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα όμως μην λες. Υπάρχει περίπτωση να εκτεθείς...Το σεμνά και ταπεινά ακούγεται καλά, αλλά δύσκολα εφαρμόζεται. Και μην ξεχνάτε. Η εξουσία είναι γλυκιά και ζαλίζει, ειδικά όσους χωρίς να το περιμένουν, αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

 Σχόλια (1)

πανοσ - Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 στις 03:36
η πιο αχρηστη κυβερνηση..χειροτερη απο αυτην του καραμανλη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ